Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920
A S4 Google Edition kako radi u odnosu na N4?
Čak i korisnici standardnog S4 mogu ubaciti potpuno funkcionalan čist android i onda mu N4 ne može ni prismrditi. 

Janka glupo je porediti telefon od 300 i od 500 eura.N4 je za svoju cenu sigurno odmah iza S4,ali je sigurno u nekim segmentima i bolji od S4 modela.Za telefon nikada ne bih dao 500 eura jer ni taj S4 ne vredi tih para.Bolje kupiti N4 za 300 eura a dobija se super masina.
- janka_88
- Expert
dule88, kad pogledaš kad je Nexus izašao a kad S4 onda i ima smisla donekle, jer ni Nexus 4 nije bio 300eur kad je izašao već skoro kao S4 (bar na našim prostorima). 

Da Janka88,dobro se secam,N4 kada se pojavio po oglasima je bio nov 500 eura,kada sam ja bio razmisljao da ga kupim 

Ljudi da prekratimo,uzeo sam Nexus 4 iz telenora sim free.Hvala svima na savetima.
Jedino sto me iritira je da usled nemanja wifi rutera moram da surfujem preko paketa zasta mi je neophodan 3G mod posto kad iskljucim 2G onda telefon radi na dual modu i cesto koristi Edge pa sporo ucitava stranice pa jel neko zna gde da izaberem 3G?To se uvek nalazilo u mobilnim mrezama ali sad nema.I jos jedna stvar sto me iritira jesu fabricki nexus obicni wallpapers-i koji su ocajni,jako mutni,kao da su niske rezolucije.Probao sam neki wallpaper da skinem sa marketa i isto bude zamucen.Jedino je OK kad postavim sliku uslikanu kamerom.

predji u temu o lg nexus 4, imas tamo ljude koji se razumeju i prate sve o ovom modelu 
cestitam, dobar izbor

cestitam, dobar izbor

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
- :: Galaxy s6
Ja sam ubacio Google Edition rom u s4, i telefon leti...ali to je normalno zato sto je to ipak cist android "ruzniji" ali zato radi brzo...nedostaju mi neke stvari iz TouchWiz-a, ali kada pogledam brzinu zaboravim na njih
...takodje ima vise RAM memorije slobodne, kada ga ugasim i upalim i pogledam ram zauzima 550MB, a kod TouchWiza je zauzimao 1GB, to opravdava brzinu 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Moja najiskrenija sucut... Iskreno nisam ni ocekivao neki drugi rezultat kupovine s obzirom na zastupljenost pojedinih sistema na ovom forumu...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage:nazalost cinjenica je da otkako je novi Microsoftov operativni sistem poceo da se instalira, broj prodatih kompjutera u svetu najmanji je u istoriji a potpredsednik IDC programskog odeljenja Bob O’Donel za losu prodaju stonih racunara okrivio je „Windows 8“.Jednostavno nije zaziveo kod korisnika i velike nade su sad uprte u win 8.1
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
kovach81, gresis, nije problem Win8 nego tablet racunari. Korisnici zele tablete trenutno a ne laptope, ultrabook-ove, ili desktopove. Najveci broj tableta je na drndroidu, jedan manji broj je iPad, a Win8 tableti su jos uvek nezastupljeni - razlog - skupi do bola. 1000€ za Surface Pro, ili nesto slicno - sumanuto!!!
- janka_88
- Expert
Surface Pro je nažalost samo kod nas 1000eur. Cijena npr. za verziju 64GB je ovdje 1850KM što jeste suludo, ali je u inostranstvu 1250KM isti tak uređaj i ko je onda tu lud??? 

Ja ne vidim potrebu za kupovinom tableta,bilo na Android platformi bilo na ipad,i mora se biti realan i reci da je Android(ne drndoid) najzastupljeniji operativni sistem,ali ja bih npr pre Ipada t.j iphonea,pre kupio BB telefon jer smatram da im je sistem zatvoreniji ali bolji,e sada sto neki pljuju BB telefone to je vec njihov problem,imao sam prilike da se igram sa modelom Z10 i odusevljen sam kako tecno radi ali mi je preskup da ga uzmem na postpejd.Odavno se vodi rad izmedju Android i Iphone fanova i tome nema kraja,neko voli jedno,neko drugo,ali glupo je za Android reci drndoid.Ovde je najbolje za 310 eura uzeti nov Nexus 4,a ko ima 500 eura za telefon,naravno S4,a ko zeli zatvoreniji ali sigurniji sistem tu je uvek Z10 koji je po oglasima nov oko 400 eura.
Tablet je nepotrebna kupovina,jer vuci sa sobom svakoga dana tablet uz telefon meni je suludo resenje,bolje kupiti telefon od 5 inca ili vise i resen problem za kupovinu tableta.
Tablet je nepotrebna kupovina,jer vuci sa sobom svakoga dana tablet uz telefon meni je suludo resenje,bolje kupiti telefon od 5 inca ili vise i resen problem za kupovinu tableta.
- janka_88
- Expert
Meni je kupovina tableta (ako bi finansije to dozvoljavale) izuzetno dobra stvar. Skoro sam bio kod prijatelja koji ima Note 10,1 i surfanje je prava uživancija i sve radi brzo i efikasno a uz to dobra autonomija.
Uvijek je lakše tablet aktivirati nego paliti računar za svaku sitnicu. Uz to je idealan kad se putuje pa neki film itd... nije za korištenje umjesto telefona ali svakako da ima svoju upotrebnu vrijednost. 

miodrage, ja nisam ostrašćeni ljubitelj bilo kog OS-a niti instaliram bespotrebne desetine aplikacija.
WP8 mi se sviđa što je stabilan, ne zaglupljuje se, ali me odbija što npr nema :
delivery report, mogućnost promene melodije za sms, gledanje videa sa prevodom, ne sviđa mi se početni ekran.
To jesu sitnice ali meni puno znače, i ne uzimam Samsung Ativ S zbog njih.
WP8 mi se sviđa što je stabilan, ne zaglupljuje se, ali me odbija što npr nema :
delivery report, mogućnost promene melodije za sms, gledanje videa sa prevodom, ne sviđa mi se početni ekran.
To jesu sitnice ali meni puno znače, i ne uzimam Samsung Ativ S zbog njih.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
cvoruga, ima delivery report, ima mogucnost promene SMS tona (samo od preinstaliranih).
Pocetni ekran je najbolja stvar celog OS-a, a koncept 2 (u buducnosti 3 ekrana) je pravo osvezenje na sadasnjoj sceni, opet ukusi su razliciti.
janka_88, ne, 1000€ je i preko, konrektno u Austriji sam nasao Surface Pro 64 GB za 879, a 128 GB za 979€ - sto mi je u najblazu ruku sumanuto.
Pocetni ekran je najbolja stvar celog OS-a, a koncept 2 (u buducnosti 3 ekrana) je pravo osvezenje na sadasnjoj sceni, opet ukusi su razliciti.
janka_88, ne, 1000€ je i preko, konrektno u Austriji sam nasao Surface Pro 64 GB za 879, a 128 GB za 979€ - sto mi je u najblazu ruku sumanuto.
dule88, ja sam se jedva prelomio da uzmem iPad 2, ali sad negde kad krenem malo dalje, pa baterija 10 sati, ni jedan laptop ne moze da mu parira. 
E sad, bas da se nosi po gradu svaki dan, to da, onda je bolje telefon sa vecim ekranom za one koji imaju potrebu da cesto gledaju serije, filmove ili dugo surfuju po internetima.
miodrage, za te pare moze da se uzme MacBook Air, posle neka kukaju kako je Apple skup. O_o

E sad, bas da se nosi po gradu svaki dan, to da, onda je bolje telefon sa vecim ekranom za one koji imaju potrebu da cesto gledaju serije, filmove ili dugo surfuju po internetima.

miodrage, za te pare moze da se uzme MacBook Air, posle neka kukaju kako je Apple skup. O_o
Nokia Lumia 1520
- janka_88
- Expert
miodrage, ipak sam ja gledao Win 8 RT verziju... moja greška a ona je oko 550eur za 64GB. Našao sam full Win 8 sa Intel i5 procesorom i 4GB RAM i košta 959chf što dođe oko 800eur. Imaš link u pp. 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
janka_88, nasao sam ja Acer Iconia W7 za 600 i to mi je trenutno best buy... Ali necu da dajem tolike pare. Gornji limit mi je 500, ali za neku ultra hard core masinu!