Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Re: Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP

Post od Taca089 »

Čim budem u mogućnosti, strpi se još par dana :P Do tad bi mogao i sam da se angažuješ da negde isprobaš SP pa da odlučiš prelaziš li na win8 ili jok :D
Baci pogled na Z1 samo da pariš oči, kakva kamera.. Nadam se da će Z1 mini da ima istu takvu i da zamenim ovaj SP za jedno godinu dana njime :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Taca089, e vidis tu gresis. iPhone radi kako treba odmah po vadjenju iz kutije (inicijalna podesavanja ne racunam), isto kao i Lumia. Za Android uredjaje treba naci odgovarajuci ROM!
Ja licno iskusio lag u poslovnici na onom uredjaju, mozda na tvom koji je verovatno utegnut je lag mnogo manji, ali kazem ja sam u ruci drzao ovaj primerak i stekao takvo iskustvo.
A Z1 nije uopste u ovoj klasi uredjaja!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Ne treba naći odgovarajuči rom. Odlično radi sa ovim fabričkim :) Na mom nije ništa utezano ni menjano, sve je fabrički. Kakav si ti lag iskusio ne znam :) Možeš da čitaš iskustva vlasnika na sajtu pa ćeš videti da svi hvale njegovu brzinu.
Isto važi i za testove na youtube-u, a ja to mogu da potvrdim iz prve ruke.
Ko zna ko je sve drndao taj primerak i šta je tu instalirano. Ako su neki vidzeti koji nisu mogli da se učitaju lepo, može da se desi da ima lag na svakom androidu. Kakav si maler, i tetris bi ti lagovao xD
Nije ni Lumia 920 u klasi sa SP pa opet komentarišemo :P bitno da je Z1 konkurent za telefon godine,a tu Nokie i win8 nema ni u naznakama.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Zasto bi morao da bude telefon godine da bi bio najbolji...
Cinjenica je da WP7/8 radi daleko bolji od najboljih androida.
Ne znam sta ima tu cudno,sistem je optimizovan tako da sa duplo slabijim hardverom radi bolje.
Sad sto nema 4 milijarde aplikacija,ne znam ko sve to moze da prebroji za zivota,a ne da isproba.

Android koji nema lag,je Nexus4.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno. ... _id=749990

toliko u uspesnosti W osa i nokiji ,zaista os za buducnost,ciju jos ne znamo :D
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kvaka33, gde se tu spominje WP kao OS? Ako mislis na pocetak teksta, gde kaze da ce da vredi nista, ja mislimd a se ljuto varas. Da se tako razmisljalo, danas ne bi postojao ni Windows, ni Android, ni Google ni FB ni nista!
Microsoft nije poznat kao gubitaska kompanija (bar za sada), i oni rade dosta unapred. Vreme ce da pokaze ko je u pravu.
Taca089, zabole mene za svacija iskustva kad ja koji god Android uredjaj da sam uhvatio, iskustvo ravno ocaju, jadu i cemeru. Eto izuzecu onaj pomenuti RAZR MAXX koji me je iznenadio u pozitivnom smislu, i kumov S2 (ali nakon jedno 18 sati rada na ROMu, i peglanja svega u istom). Ako sam bas toliki "baksuz" sto se tice Androida, onda i ne treba niko da se cudi sto ga organski ne podnosim. Jednostavno nisam na istoj talasnoj duzini sa Googlom i punkt.

Sto se telefona godine tice, L920 je bila telefon 2012. i po izboru Engadgeta i jos gomile drugih znacajnih portala i novina u IT svetu. Naravno da ne moze proslogodisnji model da bude telefon godine za ovu godinu, ali dolazi Bandit :D A iskreno receno, dolazi i Note 3, koji zaista cekam da vidim sta ce u njega sve da ubace, posto sa S4 su ubacili pojedine stvari za koje ce pisci softvera i inzinjeri naci upotrebu tek neke 2024. :D
Behemoth, I N4 i N7 imaju lag. Lag ima istini za volju i iPhone i L920, ali je taj lag sveden na najmanju mogucu meru. Usudicu se da kazem da se razlike izmedju N4, iPhona i L920 mogu meriti milisekundama, znaci prosecan korisnik to ne moze da oseti, ali kad se nekome ruka navikne na nesto, onda se i 9 ms laga (toliko zvanicno ima L920) oseca!
Ja konkretno i tih 9 ms laga na svom uredjaju osetim!
I zato cu na svakom Androidu da osetim znacajno veci lag, ako je do 15 ms sto je zaista malo, za mene je to mnogo. Nadam se da se sada razumemo.

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

Taca089 napisao:Cymera, ProCapture, Kamera FV-5 (i ako ima predlog za još neki)
Probaj Camera360. Besplatna, a odrađuje posao bolje kao sve ove što si nabrojala zajedno.

Viva Sony! Viva Android! :D

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

pa ne mislis valjda da je M kupio Nokiu da bi na nju stavljali android :D (mada bi to verovatno bio njihov najbolji poslovni potez u zadnjih 5 godina)
kupljeni su jer su propadali ,ovo je bio jedini nacin da prezive,zato su i morali biti kupljeni :wink:
nikada W nece prestici ni android ni ios ,bar ne u narednih 20 godina a za to vreme ko zna mozda se pojavi jos neki os bolji od svih ovih
W je malo i dosadio ljudima, predugo ga koriste na kompovima i lapovima ,zato je android i postao tako popularan ,jednostavan sa velikom mogucnoscu modifikacija i zato je W tako slabo i prihvacen em zatvoren sa slabom mogucnoscu modifikacija, em previse godina ga ljudi gledaju na svojim desktopovima lapovima itd
u svakom slucaju kupovina telefona sa W znaci da neces moci vratiti ni pola ulozenog novca i to jako brzo,da ce ti ako si neko ko voli da menja izgled osa,jako brzo dosaditi
sto se tice fluidnosti rada, mogucnosti androida ,ne vidim niti jedan razlog da iko ikada kupi W ,sem ako ne zeli da proba ne nesto novo ,vec nesto staro samo malo bolje upakovano i na manji uredjaj i da se proiseti vremena kada je W bio dominantan a nokia vrh vrhova :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kvaka33, i ti si ga zastranio. Pricas kojesta, eto da ne budem grub u izrazavanju.
Prvo, firme se kad neko zeli da ih kupi, ako ikako moze, upropastavaju, i obara im se vrednost radi manjeg izdatka kupovine. Drugo, nije Microsoft kupio Nokiu jer ne znaju sta ce sa parama, nego imaju cilj a to je proboj na svetsko mobilno trziste. Ni drndroid ni iOS nisu dosli preko noci i postali broj 1 i 2 nego je to islo godinama. 2007. je Symbian suvereno drzao poziciju lidera na trzistu smartfonova i niko drugi osim BB-a koji tada jos nije ni bio smatran za smart nije ni postojao. Bilo je par aparata sa Linuxom, ali su propali i pre nego sto su se pojavili. Postojao je jos Palm za sladokusce i Win Mobile na nivou statisticke greske zbog preskupih uredjaja. Iako je Win i tada bio superioran - nadam se da se svi ovde secamo i-matea ili iPaq-a i sl. Bili su to uredjaji sa tada space tehnologijom.
E onda je Symbian poceo da propada, a pojavio se prvo iOS, pa Android. Zbog daleko pristupacnije cene, Android se mnogo brze rasirio, na sta Apple nije racunao.
Microsoft sada ulazi na, za njega jedno novo trziste, a kako ce da se snadje videcemo. Ukoliko isti ljudi koji su radili za Nokiu i dalje budu imali slobodu u dizajnu, a budu imali potporu Microsofta u vidu ogromnih ulaganja, i jos uz pomoc Microsofta uspeju da snize cene uredjaja, buducnost je svetla.
A za 20 godina... tesko da cemo uopste imati mobilne telefone. Moja je pretpostavka da cemo imati nesto tipa Google Glasses (nadam se i sa drugim OS-ovima), razne pametne satove, uredjaje koji emituju holo slike... ko ce ga znati.
Ti i velika vecina ljudi ovde gleda aktuelnu dnevnu sliku, to je jako usko. Pogledajte malo dalje u buducnost, pokusajte da zamislite gomilu novotarija... I necete uspeti da zamislite ni 1% onoga sta nas ceka za 20 godina.
Aj uzdravlje :D

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Od ova dva telefona ja bih izabrao Lumiu 920, bez obzira sto je WP, mislim da je daleko bolja od svih androida.
Imao sam iPhone 4, a sad nexus 4 i grdno sam se prevario sto sam uzeo android. Ovaj cu dati bratu a sebi uzeti ili novi iPhone ili neki WP.
Imam rodjaka koji je geek za tehnologiju, i kupio je novi android telefon, jest da je alcatel. Dosao kod njega u goste i on prica preko telefona, odjednom se veza prekinula. Kaze on telefon ima bug, da mu se prilikom razgovora upali ekran. Ali on ga i dalje hvali, kako je to android, najbolji, ali eto ima bug. Tako je i sa svim androidima, uzas od OSa

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

miodrage,
ma nisam zastranio,nego sam napisao post tako da lici na tvoje :D
vidis kako to iritira kad covek pise svasta :wink:
kao sto rekoh probao bih rado nokiu 1020 i hocu ako se skupi love ,naravno kao 2 telefon
licno moram priznati da nisam neki fan sonijevih telefona ali ovoga puta moram glasati za njega iskljucivo zbog operativnog sistema koji je daleko napredniji od W u svakom smislu

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

slavisaj napisao:Kaze on telefon ima bug, da mu se prilikom razgovora upali ekran. Ali on ga i dalje hvali, kako je to android, najbolji, ali eto ima bug. Tako je i sa svim androidima, uzas od OSa
To nije bug kod androida nego kod Alcatelovih telefona. Senzor koji koriste je previse osetljiv i dovoljno je malo da odvojis telefon od lica da bi se ekran ukljucio. Nisam to video do sada ni na jednom drugom uredjaju, samo kod Alcatela.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kvaka33, vidis, to se slazem, ljudi ovde pisu svasta, ja pisem samo cinjenice koje sam licno video, iskusio, ili osetio. Sve moje napisano na ovom forumu, bazirano je na licnom iskustvu, izuzev za ono sto sam i naveo da sam negde cuo, procitao i ostalo!
E to je razlika, ja se ne krijem iza raznih budalastih testova i sl. Imam sebe, i dovoljno sam pametan da uvidim sta meni odgovara, i sta valja a sta ne.
Postujem svaciji izbor, a kad neko zamoli za pomoc pokusam da stvari predstavim najbolje sto mogu iz MOG ugla gledanja, jer ja sve tako i dozivljavam, licno, a ne iz treceg lica.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Tacno sam znao da ce ova tema da ode u potpuno pogresnom pravcu.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ma uzmi Lumiu 920 i Bog da te vidi.Koristio sam Lumiu 520 i ubija kako dobro radi.Razmisljam se da menjam iphone 5 za neki novi win telefon,samo su mi preveliki oni phableti. :)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ova tema će biti zaključana i obrisana a Lobachewsky će biti banovan zbog pokretanja iste.
Lobachewsky, kako si uopšte smeo da suprotstavš dva toliko različita telefona za različitim OS-om? Znaš da su neki ovde u stanju oči da povade i umesto njih ugrade neke EyeLED ekrane sa uglom vidljivosti od 200°, ali sa lošim autofokusom.

Šalim se, naravno... :lol:

Mada, ako malo bolje razmislim... :wink:

Elem, pored ovoliko činjenica koje mnogi od nas iznose, a na osnovu ličnog objektivnog iskustva i subjektivnog mišljenja, dobijamo gomilu različitih činjenica za istu stvar. Kako je to moguće? Čija je činjenica ona prava? Kako neki laik da zna čije mišljenje da uvaži? Na osnovu "časna Titina pionirska reč"?

Taco089, otkrij nam veliku misteriju tvog starog nick-a iz 2006.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

:unsure:
Miškoni napisao:Taco089, otkrij nam veliku misteriju tvog starog nick-a iz 2006.
Tacooooooooooooooooooooo nulaosamdesetdevet! Vidimo da si tu! Napredne mogucnosti novog foruma jbg :P
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Katastrofa :lol: Ja ne znam šta da kažem, osim kako trpite pojedine članove, ovo je no comment, tragikomedija :D
Dovoljno je da vidite to ponašanje i da znate koliko je ko objektivan i normalan.
Što se pomenutih uredjaja tiče, nek citati kažu sami za sebe:
miodrage napisao: Ja cu odgovorno da tvrdim da je najslabija tacka te Xperia, kao i svih drugih Xperia, OS. I ne postoji sila na ovome svetu koja moze da me ubedi u suprotno!
miodrage napisao: Moram da priznam da nikad nisam koristio Android telefone, niti cu.
miodrage napisao:Taca089, e vidis tu gresis. iPhone radi kako treba odmah po vadjenju iz kutije (inicijalna podesavanja ne racunam), isto kao i Lumia. Za Android uredjaje treba naci odgovarajuci ROM!
Priča o androidu na SP koji je video u nekoj prodavnici i već zna da mu treba odgovarajući rom. Ne, ipak misli da svim android telefonima treba tražiti romove jer ovako ne rade kako treba. Na svaki moguć i nemoguć način pljuje nešto što nije ni koristio.
Idi čveče malo u šetnju, trči malo, vozi bicikl, ovo istresanje na forumu je smešno i tužno.
Utisci vlasnika govore sami za sebe, telefon odlično radi čim se izvadi iz kutije. Punto.
RandjaPO napisao:Preporucujem 920 a posebno ukoliko se bira izmedju ova dva uredjaja. Imao sam prilike da se poigram sa Sonijem i taj telefon je ostavio jako los utisak. Kamera osredja, izrada nesto bolja od proseka, dizajn je (barem po meni) odlican a kada se dodje do ekrana to je prica za sebe. On cini mi se da ima minimalne uglove gledanja, moze da ima engin koji hoce ali u svakodnevnoj upotrebi je katastrofa. Android radi solidno ali je to daleko od fluidnosti koju ima WP. Znaci sve u svemu glas za 920.
Tu i Lomnica i ja govorimo kako to nije tako i da je ekran prijatan za korišćenje, ali avaj..
RandjaPO napisao:Taca089, I dalje tvrdim da je ekran ubedljivo najslabija tacka ove XperiJe a ostalo, kao sto sam i rekao, je sasvim ok.
RandjaPO napisao:Taca089, ne koristim ali sam imao prilike da se poigram sa njim.
Taca089 napisao: RandjaPO, rekao si da je ekran katastrofalno loš i da je ubedljivo najslabija tačka na telefona, a to je apsolutna laž :)
RandjaPO napisao:I jeste najslabija tacka na telefonu jer je sve ostalo solidno, pa cak i kamera koju ti spominjes kao najslabiju tacku.
Taca089 napisao:Pa eto, ja kažem da nije, i svi ostali vlasnici telefona kažu da nije :) I šta ćemo sad?
RandjaPO napisao:Onda svi ostali neka zadrze telefone, i neka kupe po jos jedan, ja ga necu posedovati sigurno i to je to. Svakom ko sta voli i resena stvar.
Ti ga druže i ne poseduješ :uhuh:

Sve je jasno :lol:

Kakvi minimalni uglovi gledanja, kakvi romovi, lagovi, gluposti. Na stranu šta ja kažem, dovoljno je čitati komentare vlasnika koji ističu da je telefon brz, da je lepo izradjen, da mu je ekran dobar, jedino se žale na kameru za koju misle da je trebala biti bolja (kad pogledamo na T ili V, mogla je ali bi onda ugrozila te modele). Zaključak kod većine je , da telefon ima kameru kao npr Xperia T, bio bi savršen.
Samo oni koji nisu vlasnici mogu da mudruju nešto o ekranu, i ne daj bože o kompletnom Adnroid operativnom sistemu koji nikad nisu ni imali, smešno.
Prošla sam i ja pored mase telefona pa ih nisam tako "odgovorno","ubedljivo" i sa "sigurnošću" komentarisala jer smatram da je nije u redu. Uvek mogu da dam neko površno mišljenje o aparatu koji sam samo pogledala, ne i da se ovde rastežem i ubedjujem bezveze.

Neću da vam kažem nick, mogu samo reći da se pomenutog miodrage ne sećam uopšte :D Verovatno zato što je tada bio normalan, ali ipak verovatnije zato što je imao ciglu e61 :P I još tvrdi koju tvrdi je to najbolji nokia sybmain aparat, a da je e71 poslednji dobar symbian aparat. Važi :lol:
Ja stvarno ne znam što je koristio symbian koji je takodje bio bagovit i lagovit, pa sramota.. ja bih se stidila svoje ružne prošlosti. :D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Taca089 napisao:Tu i Lomnica i ja govorimo kako to nije tako i da je ekran prijatan za korišćenje, ali avaj..
I Lomnica je učestvovao u diskusiji? Mora da mi je promaklo... ;) A njega se sećaš, a? Interesantno je da se i on kačio danas na forum, iako od 2010. nije ništa pisao. :roll:

A da mi šapneš na PP? :D

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Pardon, Lobachewsky... permutovah.. :D Danas sam gledala neke stare diskusije pa sam se setila njega :D Videh da nije više aktivan :)

Odgovori