LG G2 ili SGS4 i9506

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Re: LG G2 ili SGS4 i9506

Post od AnGeL oF LoVe »

El Laki napisao:@Azimuth i to sam uzeo logicshop kao reper, u ostalima ide još više cena. I za S5 i za G3, ali razlika je ista. Evo npr:

S5 - 520e (moja greška, nije 530) http://www.logicshop.rs/sr/mobilni-tele ... -16gb/1245
G3 32gb - 425e http://www.logicshop.rs/sr/mobilni-telefon/g3-32gb/1310
G3 16gb - 375e http://www.logicshop.rs/sr/mobilni-telefon/g3-16gb/1299

Znači 150e razlike ako imaju po 2gb ram. A 100e jeftiniji LG sa 3gb ram. Pominjem ram jer je ostatak hardvera dosta sličan.
Ne razumem,ko ima toliko novca da kupuje S5 za 530 e kada se moze kupiti za 390 nov,neraspakovan sa 6 meseci garancije.Ako kupujete zbog garancije,onda se grdno varate da ona nesto znaci u Srbiji.U 90% slucajeva vam nece priznati (udaren,okvasen,neodgovarajuci softver,otkljucan),izgovora imaju na pretek.Tada,napisu da ne podleze garanciji i popravka kosta 8-10 oooo za kvar koji u privatnoj radnji otlone za 20 e.Ako se telefon pokvari u toku 6 meseci,zamenite ga,i ako je fabricki propust,pokazace se u tih nekoliko meseci.

Sto se tice kineskih firmi,mislim da oni moraju jos da uce od poznatijih i vecih firmi.Sada je popularan Lenovo i sve se vise kupuje.Medjutim,mnogo je kvarova,bagova,sve je to lepo na izgled,dobre specifikacije,povoljna cena ali tek posle nekog vremena nastaju problemi.Ovo pricam iz iskustva.Radim privremeno u prodavnici pa vidim koliko kupaca mi vraca uglavnom samo kineske uredjaje.
LG G2 Black,16GB

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Lenovo je svakako mnogo više poznat po računarima (laptopovima) gde su sigurno u samom vrhu. Kada se kaže Kina, nekako prva asocijacija bi trebalo da bude Xiaomi, ako se ne varam oni su u Top 3 proizvođača telefona trenutno.

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
:: LG G7 ThinQ

Post od Re_EDuCaTiON »

moj komsa uzeo orion tablet, ja iskreno prvi put cujem za tu marku, msm cuo sam za pirotehniku i provajdera al za mobilne telefone.i tablete nisam :?

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Ja samo da kazem dok sam imao s4 radio je perfektno,da se nije pokvario ne bih ga menjao do sledece zime kada mi istice ugovor...tako da s4 odlican fon...A ko kupuje S5 za 530e ne upuceni ljudi,komainica iz neke agencije skoro kupila s4 platila nesto preko 50000 rsd...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Pa koliko onda u tim nezvanicnim radnjama kosta g2 a koliko s4 i da li je isplativije uzeti tako plus popus na pretplatu u vipu ili ga uzeti u vipu sa pretplatom smart1000 kada oba telefona kostaju 27hiljada dinara.
KAako stoje oba u poredjenju kamere sa iphone 5c?
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kamere na ova dva su za klasu bolje od te na 5c.
Šta ti se više isplati je već tvoja računica. Ja sam uvek više za varijantu da se dobije popust, pod uslovom da imaš keš. Prvo ćeš telefon manje platiti u startu, a onda ćeš i uštedeti na pretplati.
Ako pak nemaš keš, onda svakako da je bolje (čitaj - jedina solucija) da uzmeš na rate i uz paket.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

A koliko kostaju na crno.
Stvarno sam ispao iz fazona sa pracenjem cijena telefona.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan

Post od Re_EDuCaTiON »

g2 32gb ti je 310€na kp, a 16gb moze da se nadje cak za 270€.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Novi? A s4? Jel postoje radnje koje prikazuju realne cifre ili za informisanje moram zvati?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

U radnjama su uvek skuplji nego na oglasima. Svaka bolja radnja na sajtu ima izložene cene (Logicshop, MobilniShop, Telekoplus, itd). Zoveš samo da proveriš lager.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa da, to su cene za nove. I S4 je su negde sa cenom koliko i G2.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kefalo napisao: Jel postoje radnje koje prikazuju realne cifre ili za informisanje moram zvati?
Kucaj u google "kupimobilni".

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Da kupi mobilni je extra, tu se mogu naci radnje sa lepim cenama.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kod operatera se ne isplti kupiti S4 jer je skuplji od g2 i to dosta. Međutim preko oglasa ili na crno, situacija je mngo bolja. G2 16GB košta 275 evra, a verzija sa 32 GB košta 305 evra. S4 košta 299 evra.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

U vipu g2, s4 i one mini2 kostaju 27k dinara sa paketom smart 1000.
To jeste mala razlika u odnosu na cenu na crno, i ispada da je najisplativije uzeti one mini2 kod operatera jer je na crno cak 345evra.
Medjutim ako ja dobro citam specifikaciju on je najslabiji po funkcijama ali i sa najkvalitetnijom zavrsnom obradom.

A iphone5c mi je interesantan iz razloga sto ce on i za 3 godine koliko je ugovor kod mtsa dobiti update sto ne mogu da tvrdim za ove androide.

Mozda grijesim

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan

Post od Re_EDuCaTiON »

ja licno iphone nikad ne bih uzeo jer smatram da je to za americko trziste i da je precenjen sa cenom, a ako uzimas g2 moras da pazis koliko ti je memorije potrebno, posto nema za microsd, tako da najbolje je da uzmes 32gb ako ti je bitna memorija. Samsng je takodje ptecenjen, ali ajde, ne znam samo sta samsung ima sto lg nema, ko je rekao da je amoled najbolji ekran to ne znam, ali, daleko je od toga, ips i amoled su u istom rangu sad zavisi kako ko voli, oba ekrana imaju i svoje vrline a i mane, nine bolji ni jedan ni drugi, cista stvar ukusa, oba su fullhd ekrana tako da necesbimati problema imati ni sa jednim, vise volim vece ekrane pa zato ide glas za g2, a i g2 ima dosta jacu bateriju, sto je, bar meni, jako jako bitno, i realno gledano s4 i g2 su skoro isti, skoro pa mrtva trka, ali ipak se opredeljujem za g2 jer mi je lepsi, jako mi se dopada resenje za dugmkce nazad jako je prakticno, vise volim veci ekran, jaca mu je baterija, a i vise se isplati da se kupi g2, sto za 305e dobijas 32gb a za 299 ja mislim 16gb, moj glas ide za g2, sad kako ko voli, ovo je moje misljenje i nemam nista protiv samsunga niti favorizujem lg da se razumemo 8) :wink: :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

kefalo napisao:
A iphone5c mi je interesantan iz razloga sto ce on i za 3 godine koliko je ugovor kod mtsa dobiti update sto ne mogu da tvrdim za ove androide.

Mozda grijesim
Dobice update ali je vrlo diskutabilno kako ce raditi, drug ima 5c i to je za mene vrlo skup telefon a ne radi nista posebno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

A sta sa one min2? Moze li on parirati? Kod njega je najveca razlika operater vs crno trziste, jedino to sto ima 1gb rama , to mi se ne svidja.

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan

Post od Re_EDuCaTiON »

ja bih ti savetovao da zaobidjes mini telefone, to su osakacene verzije vodecih modela, iskreno, precenjeni su a nista posebno ne nude.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kefalo napisao:A iphone5c mi je interesantan iz razloga sto ce on i za 3 godine koliko je ugovor kod mtsa dobiti update sto ne mogu da tvrdim za ove androide.

Mozda grijesim
Ne gresis, imace podrsku. Ali imas drugi problem. 5c je zapravo prepakovani 4s, sto znaci da vec sada kilavi sa ovim iOS, a onda samo zamisli koliko ce se tek vuci kao prebijeni macak sa nekom sledecom verzijom.
I ne samo to, sa njim ide osakaceni iOS 8 i sve ono lepo i novo sto je doneo, a sto je vezano za hardver. Inace, dogodine prestaju da ga proizvode.

E sad, tvoj je izbor, tvoje su pare. Ako zelis iPhone, moj savet je da skrpis jos koliko treba pa da uzmes 5s ili barem 5.

Odgovori