Sta posle lg g3?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Re: Sta posle lg g3?

Post od Zile995 »

Z2 ili G8, tako je :)
Z2 mozda dobije Android 7.0, bukvalno je isti Z3(S801AB SoC) i 3GB rama...Neko moje nagadjanje. Xperia Z ima 5.1.1, nemoj da te cudi ako Z2 dobije 7.0 :D Plus Z2 ima Sony koji je prirodniji, tj. vise native android UI.

Koji god da uzmes neces da pogresis. Nemoj to da te brine, pokusaj samo da se ne zaj***s opet pri kupovini :D Razmisli pre nego sto nesto kupis ;)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

G8 sigurno dobija 6.0
Evo i danas je u uk stigao 6.0 beta za čini mi se huawei Honor plus... Zaboravih koji je model u pitanju...
Naravno da je Huawei tu malo lošiji od Sony što se tiče update, bar je do sad skoro bilo, a neke su najave da će to biti malo azurnije za Huawei.
Ali veruj, ukoliko ti nesto puno ne znači update, g8 će da te odusevi, ja se nosim tim mišljenjem, dokle sve dobro radi, ne diram ništa.
Svestan si da i neki update, zna da zabrlja sve, kao što je slučaj sa s5...tako da, opet tvoj izbor, sta ti je bitnije..
Z2, elegancija, kamera, baterija...
G8, skener, baterija, izrada, i premium osećaj i izgled... I plus dual sim...
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

rock9855 napisao:Nisam mislio da ce dobiti pre kraja januara a i ja sam siguran da dobija. Jesi pravio neko poredjenje sa G4. Jel vredi 100-ak € vise?
Nisam još uvek. Ima vremena.

Što se tiče prelaska sa Flex 2 na G4, meni je razlika bila 80e. E sad, šta dobijaš prelaskom? Drastično bolju kameru, bolji displej (ne samo na papiru već u radu se da primetiti razlika), malo bolju bateriju i još bolji osećaj u ruci. Performanse su dosta blizu i ne želim da slažem pa kažem da je ovaj ili onaj bolji. Definitivno su dva najfluidnija telefona koja sam do sada koristio. Izrada i dizajn su stvar ukusa. Koliko god mi Flex 2 bio lepši na oko, više mi se sviđa koža na G4 (zato i imam 3 poklopca je li). Poslednja stavka na strani G4 je dosta bolja podrška što će meni sigurno značiti kroz određeno vreme kada mi dosadi stock.

Tako da eto, ko retko koristi kameru i navikne se na Flexov P-OLED bolje da ne menja Flex. Ne isplati mu se. U suprotnom vredi , zbog kamere, podrške, displeja, neću reći baterije jer nije neka velika razlika. Opet kažem, nisu to neke velike pare jer je G4 za jedan aktuelan flagship dosta pristupačan. Pogledaj samo S5 koji je i dalje 340-50e nov, a prošlogodišnji je model. G4 svega 20-30e skuplji.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Slazem se da je G4 best by za oko 350-370€ i tu stvarno nema konkurencije. A smesno je porediti G4 i S5 a kostaju skoro pa isto. A ja licno necu menjati flex 2 za G4 jer mi odgovara za sada. Ne slikam puno pogotovo u nocnim uslovima tako mi to nije presudno a po danu mi je kamera odlicna za mohe potrebe. Na ekran sam se naviko samo me nervira auto osvetljenje koje mi odgovara samo u zatvorenom ili nocu preko dana moram na manual. Jel na G4 to reseno u potpunosti?
Da se vratim na temu. Ako je govek spreman da malo probije budzet onda je G4 najbolji izbor. Bolje resenje od pomenutih G8 ili P8. Samo nema citac otiska prsta ako je nekome bitan

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Zar je teško pročitati da mu je izbor pao na Z2 i G8 konkretno...
Što se mene tice, neka kupi šta hoće, izneo sam svoje mišljenje i za z2 i g8,sta se njemu svidja to neka i kupi.... Video je oba telefona, to što je nama lično nesto bolje, ne mora da znaci da je i njemu bolje...
A sto se tice tvog posta, poredio g4 i g8,dva potpuno različita telefona po svemu, od baterije do izgleda, izrade i svega ostalog, oba su dobra...
Huawei

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Dobro covek ima jos vremena da razmisli i mozda promeni odluku. Mislim da sa G4 dobija najvise. Jedino je baterija bolja na Z2. Na G8 ne znam kakva je jer nisam telefon koristio

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

rock9855 na G4 je dosta brža automatika u smislu da se brže prilagodi uslovima. Sad nema sunca napolju pa ne mogu o tome da pričam, ali napolju je više nego čitljiv kao i većina drugih na ovakvom vremenu.

Inače, da, cenovno koliko vidim P8 i G8 su u rangu sa G4, baš kao i Z2. To je 350e gore- dole. Ukoliko gleda nov telefon. Polovan Z2 je 250e što je odlična kupovina. Zašto je izostavio G4 , ne znam i ne želim da ulazim u to. Između ostalih modela išao bih na G8.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

rock9855 napisao:Dobro covek ima jos vremena da razmisli i mozda promeni odluku. Mislim da sa G4 dobija najvise. Jedino je baterija bolja na Z2. Na G8 ne znam kakva je jer nisam telefon koristio
Ne razumem, kako to i sta dobija više sa G4?
Sta to g4 više nudi od g8,osim kamere? G8 ima bateriju od 3000mAh ,dual sim, skener, bolja izrada...
Ne želim u raspravu da ulazim, vec polemisemo, da ne bude zabune. LG kao brend mi je skroz ok brend, pa nemojte toliko da se pljuje po huawei, kad u ovom slučaju više dobija sa g8 nego sa g4,e sad izbor je njegov sta ce da odabere.
G4 sam njakao u mediamarkt, fin i lep telefon, lepo spakovao sve.
A ako želi da uštedi, ima eto flex 2, g7, polovan z2, koi su takodje sve odlični telefoni.
I ne tvrdim ja da je g8 bolji od g4,vec u ovom slučaju g8 više nudi od g4...bar ja tako to vidim...
Pozdrav druže :)
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Osim kamere? :D
Kamera na G4 je odlična, kome je to bitna stavka nema kompromisa.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hajde na trenutak da se vratimo na ono šta čovek traži:
stefi90 napisao:fon do 340-350 evra koji bih mogao da uzmem.
Za novi tel.mi je vazno da vredi,da je dobra baterija,da je dobro podrzan,dobra kamera i procesor,znaci kao g3 ili bar malo jaci.Najveca mana mi je bila na g3 pregrejavanje,slaba baterija i kocenje pri koriscenju kamere i nekih tel.aplikacija.Dal' je istina kada se uradi update na s5 samsungu(na Lollipop)guta bateriju i koci?
Kamera - G4 bez dileme. Z2 ne može a sumnjam i da bilo koji Huawei (tradicionalno) može da se poredi sa kamerama na G4/S6

Performanse - Z2 iako je relativno star radi lepo, G8 nisam gledao i neću komentarisati, G4 je u top5 trenutno po pitanju performansi.

Podrška - Sony je generalno bolji od Lg po ovom pitanju ali s obzirom da je Z2 skoro 2 godine star model, mislim da će G4 imati dužu podršku. Uostalom, G4 već ima Android M! Po pitanju podrške Huawei je jako loš.

Baterija - Z2 ima odličnu bateriju, G4 solidnu. G8 je relativno nov, gledajući papir trebalo bi da ima dobru bateriju. Ne kao Z2, ali verovatno bolju od G4.

Procesor - Ne razumem se previše, ali gledajući koji modeli imaju S615 (G8, R7, M8s, Mi4i...) a koji S808 (G4, v10, L950, Moto X Pure) rekao bih da je i tu G4 bolji jer je s615 midrange čip. Z2 ako se ne varam ima S801 baš kao i G3.

Dakle, za 20ak evra više G4 šije G8 gledajući šta čovek traži od telefona. Kraj priče.
Poslednja izmena od El Laki u Sub, 05. Dec 2015. 15:40, izmenjeno 1 put ukupno.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

bata bogdan napisao:A jel, sad skener prsta više nije bitan
Od kako mi je devojka uhvatila prst dok sam spavao i otkljucala telefon,vise mi to nije bitno :-)
Barem za mene vise nije nikakva zastita. Dok sam budan ok. Dok spavam (spavam ko medved) ne :-D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

bata bogdan otisak nije bitan u ovoj situaciji jer čovek to nije naveo kao bitnu stavku. Telefon se traži za njega, ne za nas.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Z2 ima slican procesor kao G3, samo "malo" slabiji. AB verzija u Z2, u G3 S801AC. Mala razlika :)

G8 ima S615 i on nije u rangu sa S801 i S808 ako nekome znaci.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Znam ja to, ali ja kažem šta g8 nudi, a ima tu opciju, koja je toliko bila hvaljenje kad je reč bila za Samsung i iphone. Ima ga g8 pa kako god, mozda mu je to bitno a možda i ne...
Pitanje bi bilo da g4 ima skener a g8 nema?
I ovako se vec provlači da i LG treba da ima skener na sledećim modelima...
Meni ta opcija uopste nije bitna... Da kojim slučajem na g8 piše npr samsung ili iPhone, bilo bi wooowww od telefona, al jbg, Huawei je to.
Ajde neka mu je izbor i g8 i g4 i z2... Svaki telefon je odličan, neki nudi više neki nesto manje , ni jedan nije kompletan.
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Zile995 hvala na potvrdi za S615. :)

bata bogdan da Huawei ima možda i najbolji senzor otiska, tu nema dileme. Ali ja sam predložio G4 jer po meni bolje odgovara njegovim potrebama. Jednostavno G8 je midrange koji košta kao flagship.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

bata bogdan napisao:A jel, sad skener prsta više nije bitan, a ni izrada, jaooo kakvi ste vi... Jer to samo sto je Huawei, pa nista nije bitno... Ccc :)
Kad s6 u pitanju i iphone, onda je bitna i izrada i skener i sta ti ja znam, a sad to nije bitno...
Pa da, g4 ima samo kameru bolju, ostalo je sve na strani g8,vise dobija sa njim, zar ne?
Meni je skener bitan, ali nisam otvorio "ja" temu. Za mene je to minus kod G4, kao što sam i pisao. Ko želi odličnu kameru nema šta da gleda kod Huawei. Takođe mu je bitna podrška, opet to nije slučaj kod Huawei, LG i Sony su dosta bolji.
Što se tiče G8, moj komentar za taj model imaš u njegovoj temi.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Dečko je napisao do koliko para želi fon, isto kao što ovde svi predlažu svoj neki izbor, pa tako i ja predlozima svoj izbor, jer mislim da najviše dobija sa g8.
Ima predloge od svih nas, pa eto neka se odluči šta je njemu bitno, a mi ovde možemo da mlatimo do sutra...
Jeste g8 midrange fon, ali je kvalitetniji u izradi i bolju bateriju ima... I dual sim..
Džaba se ovde piše bilo šta, svaki put kad se Huawei predlozi, to je užas.. Zabranjeno predložiti bilo kome da kupi Huawei?
G8 nije najbolji, ali najviše nudi definitivno.
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ali napisao je dečko šta traži od telefona. U postu gore sam za svaku stavku izneo svoje mišljenje. Ne može nikako NJEMU da ponudi više od G4. Jedino nekome kome performanse, displej, kamera, podrška, nisu bitni već otisak, izrada i baterija.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kamera, ekran, update su na strani G4 i stvarno je odlična kupovina s' obzirom da mu je pala cena. Lično ne volim LG, ali cenovno gledano je best buy. Kamera na LG, Samsung, Sony telefonima je daleko bolja nego na Huawei telefonima, tako da kome je kamera bitna dileme nema.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Slažem se, a to sam i napisao, ali se ne čita ovde, vec se vodi sad polemika samnom jer nabrajam sta to sve g8 ima...
Nema kameru kao g4, Huawei do sad je bio loš sa update, a kako će biti, to niko od nas ne zna...
Šta to g4 još nudi osim kamere a da je bolji u odnosu na g8?
G4 - kamera, update
G8 - baterija, dual sim, izrada, skener
Huawei

Odgovori