Zamena N73 za N80
- ninkovic_n
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:39
Zamena N73 za N80
E owako ... Zanima me sta mislite o tome da zamenim moj N73 za N80 ... Jedan lik je kupio n80 pre 15 dana ... i ponudio mi da se menjamo ... Jer kao njemu je krs tastatura na N80 ... Ja sam imao iskustwa sa N80 (imao ga cale) ... I razumem se u telefone ali me zanima wase licno misljenje ... Znaci da li da menjam ili ne ... P.S. Znam swe karakteristike i mane i jednog i drugog modela ... samo licno misljenje ...
Nokia 8800 Black Edition
- ninkovic_n
- Neredovni učesnik
Ma to sam i ja shwatio ... Jako losa plastika i sama izrada ... Ali meni je extra zwuk na mojoj N-73 ... Jos uz ME software koji sam ubacio ... Znaci player je bruka ... Sada kad je cale imao n-80 ja bas i nisam obracao paznju ... Ajd widecemo jos koji komentar ... Menjao bih ga samo zbog boljeg kucista ... Jer me nerwira sto ce se izguliti od nosenja ... Za sada nije jer ga imam tek 20 dana ...
Nokia 8800 Black Edition
Gde si ti čuo ili video da se N73 guli od nošenja? Ja sam prvu imao 3 meseca i ovu drugu 3 i nema nikakvih ogrebotina a kamoli guljenja. Nisšta nećeš dobiti zamenom,varaš se ako misliš da je kućište telefona mnogo bolje. Slajder je loš,zadnji polopac baterije klepeće ... ja sam koristio i N80 i ne bih da ispadne da sam pristrasan ali videćeš i sam ako zameniš. Pozdrav!
evo odgovora iz licnog iskustva... imao sam N80 a sad N73ME i ne bih se vracao na N80... meni se licno ne svidja mali, kockast i tezak telefon i da mi se slajder posle par dana rasklima kao kod nekih jeftinih modela...ipak taj telefon vredi 300e (mislim, kosta)... N73ME ima ogroman displej, monoblok je (meni se vise svidja od slajdera), laksi je, tanji je a i zvuk je mislim bolji... a te price da se N73 ljusti, da mu otkazuje dzojstik itd. jednostavno nisu istina ili ljudi kupuju tj. traze kod najjeftinijih prodavaca ili kupuju telefon bilo gde...ja ne bih menjao... veruj mi, taj lik ga ne nudi tek tako...video je da se zaj...o pa se kaje... pozz 

jedna stvar koju ne kapiram je zasto tolko pluju na N80
kazu veliki tezak kockast telefon
uporedimo masu N73 116gr i masu N80 133gr.
razlika je 17gr znaci nije tezak a deblji je citavih 4mm
sirina je ista,duzina N80(sklopljenog je) manja za 1,5 cm .Otvoren je duzi za otprilike,pljuc, 5 do 7mm
N80 ima bolju kameru za 1PIX i ima extra i WiFi
neznam da li je to takav utisak kad se drzi u ruci
pa u cemu je (sem cene) problem N80???meni se vise svidja od N73
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /900/1.jpg
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /084/1.jpg
CIGLA NIJE TEZAK NIJE BOLJI JESTE(po meni
)
Izmenio:gameforce:Slika van dozvoljenih dimenzija!
kazu veliki tezak kockast telefon
uporedimo masu N73 116gr i masu N80 133gr.
razlika je 17gr znaci nije tezak a deblji je citavih 4mm
sirina je ista,duzina N80(sklopljenog je) manja za 1,5 cm .Otvoren je duzi za otprilike,pljuc, 5 do 7mm
N80 ima bolju kameru za 1PIX i ima extra i WiFi
neznam da li je to takav utisak kad se drzi u ruci
pa u cemu je (sem cene) problem N80???meni se vise svidja od N73
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /900/1.jpg
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /084/1.jpg
CIGLA NIJE TEZAK NIJE BOLJI JESTE(po meni

Izmenio:gameforce:Slika van dozvoljenih dimenzija!
- ninkovic_n
- Neredovni učesnik
Brate moj o cemu ti pricaS ... Kako moze N-80 da ima kameru od 4.2 MPix ... Jer N-73 ima 3.2 MPix sto znaci da bi po twom N-80 trebao da ima 4.2 MPix ... A i o cemu pricamo ... N-80 nema bolju kameru ... N-73 ima autofocus Carl Zeiss Tessar optiku ... Kao i na Sony fotoaparatima ... I to pokazuje swe ...FilipPhil napisao:N80 ima bolju kameru za 1PIX i ima extra i WiFi

Nokia 8800 Black Edition
Carl Zeiss je firma koja pravi objektive, a Vario-Tessar je tip koji se ugrađuje samo na Sonyje.
Oba imaju po 3MP, ali N80 nema tu optiku (mada ni jedan ni drugi nemaju AF).
+ za N80 - veća rezolucija displaya (sitnija tačkica, slika izgleda oštrije, ja se ložim na to), i Wi-Fi.
- za N80 - kvalitet slajdera (mada izgleda da ti je tu ono što ti zapadne), i moguća nekompatibilnost sa nekim aplikacijama zbog pomenute rezolucije.
Da je u ponudi možda bih probao internet verziju. Možda je makar malo kvalitetniji slajd.

Oba imaju po 3MP, ali N80 nema tu optiku (mada ni jedan ni drugi nemaju AF).
+ za N80 - veća rezolucija displaya (sitnija tačkica, slika izgleda oštrije, ja se ložim na to), i Wi-Fi.
- za N80 - kvalitet slajdera (mada izgleda da ti je tu ono što ti zapadne), i moguća nekompatibilnost sa nekim aplikacijama zbog pomenute rezolucije.
Da je u ponudi možda bih probao internet verziju. Možda je makar malo kvalitetniji slajd.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
albumag, hvala ti što se brineš za moje informisanje, ali kad je to dobro argumentovano onda prihvatam, a ovako ne.
U specifikacijama za oba telefona piše 2048*1536. Koliko je to kad se stavi u digitron? 3,14MP. Znači ni 3 ni 3,2. A i reci mi keve ti i da postoji razlika od 0,2 MP da li bi bio u stanju da je primetiš?
I što reče vertu, N80 nema auto nego manuelni fokus. Pa šta? Ako na takvim kamerama to ima bilo kakvu primenu, onda će sigurno bolje raditi manuelna varijanta.
Ali sve je ovo periferno. I šta bi? Jesi zamenio?

U specifikacijama za oba telefona piše 2048*1536. Koliko je to kad se stavi u digitron? 3,14MP. Znači ni 3 ni 3,2. A i reci mi keve ti i da postoji razlika od 0,2 MP da li bi bio u stanju da je primetiš?
I što reče vertu, N80 nema auto nego manuelni fokus. Pa šta? Ako na takvim kamerama to ima bilo kakvu primenu, onda će sigurno bolje raditi manuelna varijanta.
Ali sve je ovo periferno. I šta bi? Jesi zamenio?

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]