Zamena N73 za N80

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ninkovic_n
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:39

Zamena N73 za N80

Post od ninkovic_n »

E owako ... Zanima me sta mislite o tome da zamenim moj N73 za N80 ... Jedan lik je kupio n80 pre 15 dana ... i ponudio mi da se menjamo ... Jer kao njemu je krs tastatura na N80 ... Ja sam imao iskustwa sa N80 (imao ga cale) ... I razumem se u telefone ali me zanima wase licno misljenje ... Znaci da li da menjam ili ne ... P.S. Znam swe karakteristike i mane i jednog i drugog modela ... samo licno misljenje ...
Nokia 8800 Black Edition

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

Pa sad ja bih sigurno zamenio,ne moze bas tako lako da se rasklima slajd kao sto pisu neki,evo ja ga imam vec skoro 6 meseci i nista se ne klima,samo ga cuvas i to je to...super fon....pozzz 8)
<<<Black N96>>>

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

meni se n80 mnogo preterano svidja. ja bih odmah menjao onaj mrtvački sanduk za n80.podseća me na moju 7650 :)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Apsolutno - menjajjjjj!Dobijas malo losiju kameru,ali tu je WIFI 8) ,a ono sto je najbitnije - dobijas normalan telefon,a gubis plastikanera napravljenog od kineske plastike koja se inace koristi za pravljenje igracaka! :wink:
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

ninkovic_n
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ninkovic_n »

Ma to sam i ja shwatio ... Jako losa plastika i sama izrada ... Ali meni je extra zwuk na mojoj N-73 ... Jos uz ME software koji sam ubacio ... Znaci player je bruka ... Sada kad je cale imao n-80 ja bas i nisam obracao paznju ... Ajd widecemo jos koji komentar ... Menjao bih ga samo zbog boljeg kucista ... Jer me nerwira sto ce se izguliti od nosenja ... Za sada nije jer ga imam tek 20 dana ...
Nokia 8800 Black Edition

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Gde si ti čuo ili video da se N73 guli od nošenja? Ja sam prvu imao 3 meseca i ovu drugu 3 i nema nikakvih ogrebotina a kamoli guljenja. Nisšta nećeš dobiti zamenom,varaš se ako misliš da je kućište telefona mnogo bolje. Slajder je loš,zadnji polopac baterije klepeće ... ja sam koristio i N80 i ne bih da ispadne da sam pristrasan ali videćeš i sam ako zameniš. Pozdrav!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ja ga ne bih menjao.... :roll:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

ninkovic_n, pošto pitaš za lično mišljenje, a znaš im sve karakteristike...ja bih ga menjala... :wink: :) :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

albumag, dobro de slajd nije kao kod D500 i D600 al sasvim dobar,a sto se tice poklopca od baterije nije tacno da klepece ja ga imam eto skoro 6 meseci i nista mi se ne klima niti "klepece" :P
<<<Black N96>>>

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

evo odgovora iz licnog iskustva... imao sam N80 a sad N73ME i ne bih se vracao na N80... meni se licno ne svidja mali, kockast i tezak telefon i da mi se slajder posle par dana rasklima kao kod nekih jeftinih modela...ipak taj telefon vredi 300e (mislim, kosta)... N73ME ima ogroman displej, monoblok je (meni se vise svidja od slajdera), laksi je, tanji je a i zvuk je mislim bolji... a te price da se N73 ljusti, da mu otkazuje dzojstik itd. jednostavno nisu istina ili ljudi kupuju tj. traze kod najjeftinijih prodavaca ili kupuju telefon bilo gde...ja ne bih menjao... veruj mi, taj lik ga ne nudi tek tako...video je da se zaj...o pa se kaje... pozz 8)

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

luca, pa sta si mu radio ako ti se rasklimao posle par dana :shock: :shock: :shock: ,meni eto do sada nista nije pocelo da se klima :D
<<<Black N96>>>

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

nista, veruj mi...telefone cuvam kao oci u glavi (i uopste sve svoje stvari)... ok, mozda dosta koristim telefon jer imam bel 400 telekom paket pa sam ga non-stop otvarao ali ako N80 ne moze da izdrzi otvaranje onda stvarno :uhuh: ...ne znam sta je u pitanju...tako je bilo kod mene...pozz 8)

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

A pa moguce je onda,pogotovo ako si ga otvarao-zatvarao stalno, ja za razgovor koristim onaj "sapun" od 6600 a N80 manje vise za sms i ova cuda (muzika,skljocanje,itd) pa se jos drzi dobro...pozzzz 8)
<<<Black N96>>>

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Pa da,al taj telefon je tome i namenjen,jbg,ne bi trebao tako brzo da strada... BTW ni slucajno ne menjaj N73 za N80.

FilipPhil
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Apr 2007. 09:11

Post od FilipPhil »

jedna stvar koju ne kapiram je zasto tolko pluju na N80
kazu veliki tezak kockast telefon
uporedimo masu N73 116gr i masu N80 133gr.
razlika je 17gr znaci nije tezak a deblji je citavih 4mm
sirina je ista,duzina N80(sklopljenog je) manja za 1,5 cm .Otvoren je duzi za otprilike,pljuc, 5 do 7mm
N80 ima bolju kameru za 1PIX i ima extra i WiFi
neznam da li je to takav utisak kad se drzi u ruci

pa u cemu je (sem cene) problem N80???meni se vise svidja od N73

http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /900/1.jpg

http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /084/1.jpg

CIGLA NIJE TEZAK NIJE BOLJI JESTE(po meni :D )

Izmenio:gameforce:Slika van dozvoljenih dimenzija!

ninkovic_n
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ninkovic_n »

FilipPhil napisao:N80 ima bolju kameru za 1PIX i ima extra i WiFi
Brate moj o cemu ti pricaS ... Kako moze N-80 da ima kameru od 4.2 MPix ... Jer N-73 ima 3.2 MPix sto znaci da bi po twom N-80 trebao da ima 4.2 MPix ... A i o cemu pricamo ... N-80 nema bolju kameru ... N-73 ima autofocus Carl Zeiss Tessar optiku ... Kao i na Sony fotoaparatima ... I to pokazuje swe ... 8) 8) 8)
Nokia 8800 Black Edition

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Carl Zeiss je firma koja pravi objektive, a Vario-Tessar je tip koji se ugrađuje samo na Sonyje.

Oba imaju po 3MP, ali N80 nema tu optiku (mada ni jedan ni drugi nemaju AF).
+ za N80 - veća rezolucija displaya (sitnija tačkica, slika izgleda oštrije, ja se ložim na to), i Wi-Fi.
- za N80 - kvalitet slajdera (mada izgleda da ti je tu ono što ti zapadne), i moguća nekompatibilnost sa nekim aplikacijama zbog pomenute rezolucije.

Da je u ponudi možda bih probao internet verziju. Možda je makar malo kvalitetniji slajd.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

:uhuh: N73 ima autofokus! Na samoj N73 kameri piše 3.2 Mpix a na N80 3Mpix barem pogledajte specifikacije pre nego što raspalite post ili barem pročačkajte oba telefona pa sudite o njima,nemojte na pamet. :)

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

Pa jeste da pise 3Mpix al u svim specifikacijama koje sam ja video je pisalo normalno 3.2 za oba,negde i 3.14,ok N73 ima AF.Na N80 ima ispod kamere neki djavo za rucno podesavanje to fokusa..pozzz 8)
<<<Black N96>>>

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

albumag, hvala ti što se brineš za moje informisanje, ali kad je to dobro argumentovano onda prihvatam, a ovako ne.
U specifikacijama za oba telefona piše 2048*1536. Koliko je to kad se stavi u digitron? 3,14MP. Znači ni 3 ni 3,2. A i reci mi keve ti i da postoji razlika od 0,2 MP da li bi bio u stanju da je primetiš?

I što reče vertu, N80 nema auto nego manuelni fokus. Pa šta? Ako na takvim kamerama to ima bilo kakvu primenu, onda će sigurno bolje raditi manuelna varijanta.

Ali sve je ovo periferno. I šta bi? Jesi zamenio?

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Zaključana tema