7610 ili 6260 ili 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

7610 ili 6260 ili 6630

Post od miljex »

Prodao sam svoju 6600, koja me dugo služila :D :D :!:

Sada imam na raspolaganju nekih 400eura, svi prijedlozi su dobro došli, naravno interesuje me samo Nokia :!:

Mislio sam uzeti 7610, dali je neki od ova dva bolji izbor, ili mozda neki treći :?: :?: :?:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Od tri modela koja si nabrojao, 6630 je definitivno najbolji, ali ga za sada neces naci za pare koje pominjes...
Ostaju dakle 7610 ili 6260...
Prvi ima kameru od 1 mega pixela, dok je drugi u osnovi poboljsani 6600 (ubacen mu je radio sa stereo izlazom i mp3 plejer - mono izlaz)... i ima i dalje VGA kameru.
Vidi sta ti je bitnije od ovih karakteristika (u obzir uzmi i dizajn - 6260 je preklopni telefon - sa svim manama i prednostima takve konstrukcije) pa odluci... Procitaj i test prenet iz "Mobile Review" koji imas bas na ovom sajtu... I ja sam razmisljao o nabavci jednog od ova dva modela, ali me Nemac koji je pisao test 6260 malo pokolebao... Ako ti radio nije jedan od prioriteta - moj savet je ipak 7610

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Da, bolji je 7610, sem ako bas nisi okoreli ljubitelj preklopnih telefona! Jedini plus 6260 dobija na taj radio u svemu ostalom je 7610 isti a u dosta stvari bolji! Sasa NS je napisao osnovne karakteristike a ako te nesto zanima vise pitaj! :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

vidio sam test na sajtu, stvarno ne hvale mnogo ovu 6260, a po cemu je 6630 bolji, išao sam na upoređivanje na Nokia sajtu, i na očigled su isti telefoni,

još me interesuje jel istina da 7610 nemože da zaključa tastaturu, ili je to samo trač :?: :?:

Hvala na savjetu :D :!:

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Nokia 6630 ima 1,3Mpx kameru, hocu reci za 0,3Mpx vecu nego 7610; Poseduje odlican stereo mp3 player; ovo je prvi "pametni" telefon (bar od strane Nokie) koji podrzava EDGE i UMTS (iliti 3G) prenos podataka, sto znaci kad nam se operatori smiluju i uvedu 3G (do 2010-te :lol: ) bices medju prvima koji ce imati telefon koji omogucava video pozive... Ne znam sta jos da pomenem... A da ako te interesuje ima Symbian OS 8. Ima tzv. Hot Swap sistem zamene MMC kartice, sto znaci da ne moras da iskljucujes telefon kada zelis da promenis karticu, inace u paketu dolazi Reduced Size (umanjena) MMC kartica sa 64MB memorije... Radio mozes da kupis kao dodatak (radi na svim Nokijinim telefonima koji poseduju PopPort)...
Jel dosta? :lol:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

miljex imao si 6600 i do sad si morao da znas da smart telefoni sve mogu,nije ni 6600 imao fabricko zakljucavanje ali je zato tu simbyian pa jednostavno instaliras keylock i resis problem isto to uradis na 7610 i to je to :wink:

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Definitivno 6630, samo ti fali nekih 200 evra. Ako si u mogućnosti da dodaš još toliko, onda 6630. 7610 je definitivno najlepši, a ako ti ne smeta što nema radio(6260 ima radio), opredeli se za njega. 6260 je na preklop ali je suviše glomazan za preklopni telefon. I dok je 6260 jako lep u crnoj varijanti, nikako ne uzimati sivi, mnogo je ružan i deluje još veći nego što jeste. Sada se ti opredeli: funkcije, lepota, preklop.
U susret novim izazovima...

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Ludak,verovatno si mislio na jos 300 dodatnih eura :D jer ako sam dobro upucena ta nokija kod nas se moze naci na jednom mestu i tamo je 700 e ili se varam :?: :roll:znam da je decko iz Banja Luke ali cisto sumnjam da je tamo vec stigla.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

To je za preorder, kada se masovno pojavi, biće 600. A trebala je da se raširi do sada, izgleda da kasne sa isporukom...

P.S. Mnogo ti je lep avatar. :D
U susret novim izazovima...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

6630 ima zapravo 1,23 mpix kameru, iako je maximum 1.3, ili ima 1.3 pa je softverski poboljsavana sa 1,23 tako nesto, negdje sam to citao ali mi se sve pomutilo. :mrgreen: Svejedno, mnogo dobru kameru. A za 3G video razgovore mora da se kupi tzv. Nokia Video Stand ili kako se vec zove, to je jedno postolje sa kamerom. Inace, Nokia je izbacila i stereo zvucnike da se kupe dodatno i BT tastaturu i jos neke zezalice. :wink:

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Hvala :) Ne znam,ta nokia mi se cini kao vrlo pametan izbor jos kad bih znala koliko ce brzo da joj pada cena tj. da li ce pasti na 500 do februara, cekala bih je toliko.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Do februara ce izaci jos 7 modela, a covek verovatno ne moz' da ceka, kao sto nisam ni ja kad sam kupovao novi tel! To za kasnjenje sa isporukom nije nista cudno, s700 stize vec mesec dana, a kolika ce cena biti videcemo, ali posto ovde je najveci gust imati najnoviji mobilni, verujem da nece brzo padati cena! Sta ti znaci sto ces ti imati video call kad ce biti jos 10 ljudi u zemlji sa tom mogucnoscu? :D

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Ma stigla je u Banja Luku, likovi je u oglasima prodaju za 550-570eura (mislim na 6630), ali puno je s obzirom da naša mreža nema ni mms :lol: :roll: :!:

Mislim da je ova 7610 stvarno ok, dobar kompromis šminka funkcija :D

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Kupio sa 7610, stvarno je OK :D :mrgreen:

Hvala vam svima na savjetu dosta ste mi pomogli :wink:

Primjetio sam hrpu programa za instalaciju na samom telefonu, neka mi neko kaže ako zna vrijede li da ih uopšte instaliram ili da ih brišem jer sam čuo da su trial verzije, koji od njih su baš bezveze :?: :?: :?:

Hvala još jednom :!: :D

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Koje si sve tachno dobio :?:
90% ne vredi, ja sam sve programe koje sam dobio uz fon izbrisao posle jednog dana korishcenja, ali imam backup u kompu za svaki slichaj... :wink: :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

i ja sam isto uradio kao ludak, prem da na nokijinom sajtu mozes da skines sve te programe ako i izbrises.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

kako se snalazite sa tastaturom na 7610, jel isto problem kao na sx1 koji je stvarno dobar tel ali tastatura katastrofa :( ,koliko treba da se priviknes :?:

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

akki napisao:Do februara ce izaci jos 7 modela, :D
Akki,da li si mislio na modele koji su trenutno na nokijinom sajtu sa etiketom new ili na neke druge,posto ovi tesko da mogu da se porede sa 6630 i da li si mislio da ce do februara biti najavljeni ili pusteni u prodaju?

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Dr. Nick, programi su lifeblog,Kodak pistures i SettingW. :!:

Malo sam se raspitao i ništa u narednih 4mj neće biti jače od 6630, a ovi novi modeli su mi svi ko neki fensi telefoni7280, 7260 ili 7270, nisu nešto :|

Tastatura je nbnebojsa samo stvar navike i na najgoru se navikneš. :?

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa evo najavljena su 3 modela i oni su na sajtu pod tom etiketom, a nokia vrsi najave telefona u novembru i decembru bar je tako bilo prosle godine, tako da predpostavljam da ce izaci jos modela kao sto je to bilo ove godine! Mislim da ce do februara bar jos 4 nokie ugledati svetlost dana! A najava ce biti jos vise! To je moje licno misljenje zasnovano na ovogodisnjem iskustvu! Ali videcemo, ja sam to rekao aludirajuci vise na to da retko ko moze da ceka toliko dugo da bi kupio nov telefon! :mrgreen:

Odgovori