Znam da se na neki nachin ne mogu porediti, ali trenutno sam u nedoumici shta da uzmem...
Koji od ova dva telefona..?
Prochitao sam i komentare za N73 i komentare za P1i, ali izgleda da mi nije dovoljno...
P1i mi se svidja zato shto je touch screen, zato shto gotivno izgleda, a N73 zbog muzike, slika, videa...
Ako mozete, navedite mane i prednosti ova dva modela...
Hvala!
Pozz!
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali
Pa p1 ima bolji vuk od n73 na slusalicama, a i kamere su im ili iste ili je bolja na p1, jer je to manje vise ista kao na k800, tako da ne nam zasto se uopste dvoumis...
vlaki, pa i nije mala razlika,svega nekih 100e...
Ako imas neodoljivu zelju da isprobas TS i imas potrebu za wi-fi onda se kao jedini izbor namece p1 (ili p990 za nesto manje para...),i naravno ako mozes da progutas ne bas user friendly UIQ platformu (ali je zato za ozbiljniji rad extra)...
Dok n73 je vec polako na zalasku svoje karijere,izasli su noviji modeli sa brzim procesorima itd...
Vlaki,Nokia ti je mnogo bolji izbor ako nemas potrebu za wi-fi.Imam P1 i nimalo nisam odusevljen tim telefonom.Kamera je ocajna,aplikacija nedovoljno,rukovanje komplikovanije,zvuk na zvucniku slab i na slusalicama koje dolaze u pakovanju.Kupovinom boljih sluski dobijas solidan zvuk.Kvalitet izrade je na p1 vrhunski kao i velicina ekrana.
N73 ima dalekooo bolju kameru,zvuk na zvucniku,mnogo vise dostupnih aplikacija,lakse rukovanje,vidljiviji ekran na suncu a zameram joj spori(za s60) procesor i dzoistik(ne volim telefone sa dzoistikom).Posle mnogo nokia telefona ovaj izlet u UIQ platformu me je potpuno razocarao.Daleko je Se iza Nokie u segmentu smart telefona.
AnGeL oF LoVe, postoje velike razlike izmedju UIQ platforme i s60...
UIQ je vise namenjen ozbiljnijem radu sa telefonom,npr na njemu je mnogo bolje editovanje office documenata (sto je za s60 misaona imenica,pa cak i za e61 koji ima qwerty,ali nema tu brzinu baratanja sa i po dokumentima),UIQ mnogo racionalnije iskoriscava hardwerske performanse (UIQ telefoni po brzini su slicni sa nokijin s60,ali npr p990 ima tk nesto preko 200 Mhz brzinu,a nokie idu i do 396 Mhz...),mnogo bolja autonomija iz manjih kapaciteta baterija (e61 ima 1500 mah,dok m600 ima 950mah ili p990 ima 1120 mah)...
Znaci s60 je vise za igranje i multimediju,dok je UIQ vise za ozbilinije poslovno koriscenje!!!
Loki13,slazem se sa svim sto si napisao ali je Vlaki pomenuo i muziku,slike i video a pojedinci misle da je 3,2 mp kamera ista kao na K800 sto nema veze.To je pravara kupaca.Kamera je vrlo slaba(nisam video goru od 3,2mp,a sto je najgore isti modul kamere su ugradili u W960)zvuk prosecan a aplikacija ni priblizno kao za s60.
P1 je odlican poslovni telefon,solidne baterije,izrade,brz je,ali uz takav telefon zelimo i dobru multimediju.
milann imao sam običnu verziju tako da me je strah i od one ME
voleo je tako sam od sebe da blokira, da ne zvoni. ali ukoliko sam ga koristio samo kao mob a ne za programe i igre radio je ok.tako da to je bilo to.
e sada drugar ima ME koji se žali na isto to ali njemu samo blokira i kaže da je užasno spor.najnoviji sw je u njemu kako kaže mada možda i ne zna šta priča.
ME je dosta lep mob i lepo leži u ruci ali jednostavno loše iskustvo mi govori glas protiv 73.a i više mi se svijda p1
Imam P1i a nosi neko vreme bratovu N73.Iskreno pre bih uzeo N73.Mnogo laksi,mnogo,za koriscenje i osetno jaci zvuk na Nokii.Slazem se sa AnGeL oF LoVe sa svim sem za kameru.Podesavao sam opcije na oba tel istovremeno ipak su slike bile bolje na SE,i po danu i po noci sa blicem.Uzeo sam P1i samo zbog TS i Wi-Fi.Ne zalim se ali je manja komplikacija sa N73,iako moj sljaka stabilno i max dobro i ne bih ga menjao za dva N73.
p1 je po meni keva ali dizajn i uiq kod kojeg kad ga prvi put uzmesh ne mozhesh da provalish kako se ulazi u meni ga otalno srozavaju. daleko od toga da je uiq inferioran u odnosu na s60 ali apsolutno nije noob friendly. shto se tiche n73 uz malo vezhbe (dan, dva) ovlada se svime potrebnim za normalno korishtjenje, a ljudi koji prichaju da blokira neka malo razmisle da li su sami krivi za to (ili su dobili neki shkart da ne bude da govorim da je neko glup). bottom line pro user-p1, pro user + svi ostali-n73
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
Lazaboj,ne znam kakva je kamera kod tebe ali imam problem koji imaju mnogi i na svim forumima se uveliko pise o tome.Problem je hardverski i ne moze se softverski promeniti.Naime,kamera ima bag,slika je u desnom kraju zelenkasto-zuckasta i to na skoro trecini slike.Probaj slikati beo papir i uporedi.Moguce je da ti je zapao ispravan model a zabrinjavajuce je da sam mnogo telefona video sa ovom manom.I oni koji imaju ispravan modul kamere kazu da je losa.
Takodje,kamera je vrlo spora i u svakom slucaju mnogo vise sam ocekivao od kamere SE-a,mada je vrlo retko koristim.
loki13 Pa to je tacno.Ako bih birao telefon laksi za koriscenje i koji ima vise aplikacija za instalirati to bi bio N73.Ali za P1i sam stedeo 6 meseci i bio na lebu i vodi pa sta da ti kazem.Da se razumemo po meni je P1i mnogo,mnogo bolji ali je isto toliko komplikovan.I da dobio sam ispravan model bez zelenog mesanja boja,slike su max ciste.
Ja imam N73ME a moj drug P1, necu ni u sta drugo da zalazim sem u ono u sta sam se jako dobro uvjerio, a to je da moj N73ME pravi neuporedivo bolje slike od P1!
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.