HTC Diamond, XDA Diamond i MDA Compact IV??
HTC Diamond, XDA Diamond i MDA Compact IV??
Zanimaju me koje su fizicke razlike izmedju ovih modela, posto sam cuo da xda modelu fali dugme za kameru pa bih zeleo da znam sta ih razlikuje od htc-ovog modela.. Takodje sam cuo i da je na ovim ne htc modelima poneka i zvuk losiji, pa me zanima da li je to moguce jer su to u sostini isti telefoni samo u razlicitim kucistima.. Takodje me zanima ako kupim MDA ili XDA u nemackoj bez ugovora i ako ga prenesem bez placanja carine da li mogu da trazim povracaj PDV-a i koliki je procenat cene koju bih dobio nazad. Hvala unapred.
ja na mom htc touch diamondu nemam dugme za kameru.Nista se ne razlikuje sem kucista,nema razlike u zvuku.Bitno ti je da kad kupis telefon oni ti odrade papire za povracaj PDV-a ili VAT-a.Procenat koji dobijas zavisi od drzave u kojoj uzmes i taj porez dobijas u toj prodavnici kada se vratis nazad a nece sve prodavnice da rade papire za povracaj i bitno ti je da lupe pecat na granici zemlje iz koje izlazis.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
Znaci mogu da ga unesem bez carine i da dobijem povracaj, samo moram da pazim da mi daju te papire i da mi lupe pecat na izlasku iz nemacke..ako sam dobro razumeo.. Samo da te pitam jos nesto, da li znas koliki je vat za Nemacku i da li u Srbiji daju pun iznos poreza posto sam cuo da ponekada i zakinu kada treba da vrate pare??
Cekaj, ne razumem.. Ja odem u o2 i platim 400 eura za telefon i oni mi tamo odmah vracaju taj porez?? Zanima me posto ne bih ja kupovao to tamo vec moj ujak koj ima nemacka dokumenta, pa me zanima da li on moze da da dobije taj povracaj novca? I da li se taj novac odmah dobije ili mora da donese taj pecat sa granice? sad si me totalno zbunio..
yhhh
Kao prvo ne moze da se odradi povracaj PDV-a ako imas dokumenta te drzave nego moras da budes strani drzavljanin.Daju ti papire,na granici kazes imam papire za povracaj pdv-a oni ti odrade dokumentaciju i udare taj pecat.Dodjes u Srbiju,ne prijavis telefon malo ga sakrijes i preneses.Npr sutradan ponovo odes u nemacku odes u o2 ako si ga tamo kupio i kazes treba da mi vratite pdv das papire oni ti daju kesh i gotovo
Kao prvo ne moze da se odradi povracaj PDV-a ako imas dokumenta te drzave nego moras da budes strani drzavljanin.Daju ti papire,na granici kazes imam papire za povracaj pdv-a oni ti odrade dokumentaciju i udare taj pecat.Dodjes u Srbiju,ne prijavis telefon malo ga sakrijes i preneses.Npr sutradan ponovo odes u nemacku odes u o2 ako si ga tamo kupio i kazes treba da mi vratite pdv das papire oni ti daju kesh i gotovo

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D