E71 vs i780

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

E71 vs i780

Post od ilkebgd »

Kao sto znate E71 je proglasen za telefon godine u Srbiji ili tako nesto... :D

Ali ako ga uporedimo sa i780 jedino gde je bolja nokia jeste malo bolja kamera, 3 naspram 2 megapiksela...

po svemu ostalom je i780, rekao bih, daleko bolji: touchscreen (nokia ga ni nema), operativni sistem (win mobile 6 je svakako mocniji od symbiana), dizajn,cena (280 samsung naspram 360 nokia), Samsungov procesor na 624 MHz, a Nokijin na 329 Mhz...

da li sam u pravu ili negde gresim i sta mislite zbog cega je izabran e71 za telefon godine a ne i780... :blinky:
Poslednja izmena od ilkebgd u Pet, 13. Mar 2009. 21:08, izmenjeno 2 puta ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

ilkebgd, razlozi zasto je e71 izabran za telefon godine u Srbiji mogu biti razliciti, ali ja mislim da je bilo presudno to (pored nesumnjivog kvaliteta) sto na njemu pise Nokia - a to kod nas uvek "dodaje poene" kod ocene telefona.

Ja sam vlasnik i780 (kupio sam ga letos kada su i e71 i i780 kostali oko 450-460 evra tako da razlika u ceni nije bila presudna) i uvek bi pre uzeo i780, cak i kada bi cena bila ista.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Re: E71 vs i780

Post od bestboy »

ilkebgd napisao:cena (280 samsung naspram 360 nokia)... je i780 daleko bolji.
Цене су далеко ниже него што си ти навео ;)
Што се избора између ова два модела- све је на теби,ако хоћеш симбиан купи е71 а ако хоће вин. купи и780.
Моје мишљење је да за вин. треба бар екран од 3" тако да бих ти препоручио е71.
Слобода или смрт

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Oba smartphona su kompletna po funkcijama tako da je najlakse da se odlucis po operativnom sistemu.Ja licno bi uzeo samsung.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

posedujem i n95 [koja ima symbian] i tp2 [koji ima win]
zavisi sta tebi treba kao korisniku od telefona
symbian je za zezanje, dosta dobrih igrica, super player, odlicna kamera itd
dok je win namenjen ozbiljnijem koriscenju prvenstveno u poslovne svrhe recimo ja na tp imam garmiin, igo, htorch [za paljenje lampe] i to je to... nista spektakularno nisam nasao

ja bih izabrao windows :)

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Mirko BGD, ne tražiš dobro :oops: :P za Windows vs. Symbian aplikacije je stanje ovakvo 2:1 a prema korisnicima 1:4 (otprilike)
Nokia 5800XM

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Glas ide za nokiu,nisam fan Windows Mobile, Symbian je ipak prava stvar,ona uvek podmladjuje telefon i ne moze da ti dosadi,dok Win Mobile sta ja znam dugo ga nisam koristio tako da necu da kometarisem ali tvrdim da je Simbijan bolji od win mobila u aplikacijama.. Kao sto je Mirko BGD, rekao... Simbijan je za zezanje, a win za biznis ljude.
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Uh ovo je jaaako teska dilema.Sam dosta puta uporedjujem ova dva phona jer u nekoj buducnosti mislim da cu se odlucivati za jednog od njih.Ovde je mnogo bitna stavka OS i svakako je jedan veliki plus za samsung sto je pod WM,dok mi se E71 mnogo vise svidja sa hardverske strane i nesto vise uobicajne rezolucije ekrana.Takodje na strani E71 su dimenzije, koje su nesto malo nize vrednosti.Naravno nije to sad nesto drasticno, ali razlike ima.Dizajn mi se dopada kod oba telefona i stvarno je to suvisno komentarisati jer je jako subjektivno.
Meni bi najvise odgovaralo kada bi bio E71 sa WM,e tad bi mi bila puna kapa. :D
Kada sve saberem mislim da je kao sto vec napomenuh ranije samo pitanje OS-a presudno i preferencije korisnika.Licno za sebe ne mogu glasati jos uvek, jer nisam prelomio ni u korist jednog.Potraga za pravim odgovorom se nastavlja. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Zaboravih da pomenem da i780 ima procesor na 624 Mhz, cak mislim da je to isti procesor kao kod vrlo skupe Omnie, dok E71 ima na 329 Mhz kao i jeftina Nokia 6120 :P :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

UUUUUUU jako dobra tema... Tezak izbor. Sto se Symbiana tiche, iskreno me smorio najstrasnije, a WinMob nisam nikad ni probao, bar ne ozbiljnije. Nadalje E71 je od metala, kako vidim to niko ovde nije pomenuo, a i780 je plastikaner, a meni metal puno znachi. Nadalje TS ili ne?
Ako bih rezimirao, mislim da bi bio izjednachen rezultat jer:
i780 ima TS, WinMob je, a E71 je lepsi i od metala je, i ima kako mi se chini daleko jachu bateriju. Meni je kao korisniku i autonomija izuzetno bitna stavka. Koji uredjaj prezivi moje mucenje, zasluzuje da se nadje u Hall of Fame. Do sada E61 je neprikosnoven po tom pitanju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

I780 :wink:
and justice for all...

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

ilkebgd, Pa bas zato sto ima tih neverovatnih 624 Mhz videces koliko ce ti dugo trajati baterija kad ga budes malo ozbiljnije kortistio... a jeftina nokia 6120 telefonchina za pojedine telefone... ja bi se drzao E71... Ipak je od metala cvrsta izrada kvalitetna kao sto je rekao miodrage,
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Super Sayian, haha pa nije Windows Simbijan... I780 ima dobru bateriju i optimizovan je za tih 624 Mhz i neće se isprazniti "kad ga budes malo ozbiljnije koristio"
Nokia 5800XM

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miodrage, Super Sayian, i780 jeste od plastike ali je kvalitetno izradjen, pa "plastikaner" uopste nije dobar opis. Nema nijednog dela koji skripi ili se razglavljuje ili klima. A plastika uopste ne deluje jeftino, naprotiv. Za 8 meseci koliko ga imam boja se nigde nije ogulila niti izgrebala,
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Slazem se... Ni omnia nije cela od metala (samo pojedini delovi) i opet je izuzetno dobro sklopljen telefon... Daleko je bolji od bilo koje nokie N serije sa kojom sam se susreo... O E seriji ne vredi pricati, jos su dobri u tom segmentu...
Ja bi uzeo I780... WM imam od skoro... i bas mi se svidja :D iako koristim mozda 10% njegovih mogucnosti...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

I meni je bolji Samsung I780 .. Svidja mi se TS+QWERTY koncept , a i I780 ima veci ekran za 0,24 incha :D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Pri poredjenju ova dva telefona ne mozemo toliko da se "pozivamo" na izradu jer su oba telefona jako kvalitetno izradjena samo je pitanje sta ko vise voli.Naravno metal ima malu prednost ali u ovim slucaju ta prednost se moze lako zanemariti.Ja jos nikako da prevagnem.Stvarno je dilema teska.

Evo fotka oba phona:

Slika

Slatke muke. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Po mom skromnom misljenju Nokijin dizajn u ovom slucaju je neprikosnoven. Mnogo bolje izgleda. Moze da mi pricha ko sta hoce ali ja tako mislim, i tesko da me sta u tome moze pokolebati. Naveo sam po meni prednosti i mane jednog i drugog, muke su zaista slatke. A odluka nimalo jednostavna. Kao tamni vilajet, koji god da uzmes, kajaces se :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Najbolje uzmi oba :D :D :D Nema pogresis, al to odgovorno tvrdim :D :D :D E71 jeste lepsi... al opet... Uzeo bih I780 :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

E71 je ljepši i, eto da budemo donekle objektivniji, šmekerskije izgleda! Zaista su ga majstorski dizajnirali! Jedino što je na strani i780 su cijena i slightly veći displej. Funkcionalnost je približno ista, zavisi tko voli tkoju platformu... Teška dvojba (totalno sam u cro-elementu :)). Wicker Man, svaka mast za sliku!
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Odgovori