HTC Hero VS Nokia N97

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

HTC Hero VS Nokia N97

Post od Marko_NS »

Znci ljudi sta vi misilite? Za koji biste se vi odlucili? meni je ovaj hero MNOGO primamljiv zbog Androida i lepog OSa.ali n97 zbog qwerty i imho mnogo lepseg dizajna.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Hero.
Iako su android telefoni josh uvek dosta novi, u poslednje vreme sam bash chachkao dosta telefona, jer ga i sam menjam. Pogotovo sam obratio paznju na androide.
Magic i galaxy su mi bez veze, kako sljakaju, ocekivao sam mnogo vishe. Dok hero, je sve sto sam ochekivao i mnogo vishe. Ne laguje softver, osetljivost touch-a je za pi*&cinu dlaku slabiji nego na iphone-u, maltene isti. Softver je bash brz(bez popaljenih widgeta i multi-taskinga), teleofn nije preterano glomazan. Ma stvarno je super.
Uvek bi njega uzeo pre bilo koje nokie.
N97 nisam koristio(chak nisam je ni video uzivo), ali sto sam gledao po review-ima na youtube-u, deluje mi bez veze. Chisto da se uzme u obzir, da nisam neki fan izgleda symbian-a.
Prednost hero-a, je i sto je candybar, za razliku od nokie koja je slajder(nece biti problema sa fletom).
I sense ui je super odradjen.
Moj glas ide za hero, noviji, zanimljiviji, perspektivniji i super odradjen.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Hero.... ovako mi se vise svidja kao telefon + imas android market ( isto sto je app store za iphone) sto znaci ne moras da hakujes telefon, da se cimas za certifikat i sl. vidim da se nokia prodaje za 60k dok je hero u vipu 50k bez ugovora

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

danas sam video hero u vipu i savrseno izgleda.nisu mi dali da ga upalim -.- sta vam se NE svidja kod Heroa?? :roll:
iPhone 4.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Onaj zakrivljeni deo mi je totalno besmislen i u dizajnerskom smislu i u funkcionalnom(mozda zbog toga bash i nije najbolji telefon za noshenje po dzepovima farmerki).I isto ume da bude loshe kada mu popalish par htc-ovih widgeta, koji osim sto cimaju memoriju, zauzimaju pristojan deo cpu-a, u kombinaciji sa sense ui-om, koji je dosta zahtevan i par popaljenih aplikacija(multi-tasking) ume da uspori i laguje.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

cebzab, mnogi su taj zakrivljeni deo bas nahvalili,pre svega zbog pozicije mikrofona.kazu da dosta utice na kvalitet razgovora i smanjenje sumova iz okoline.
Ono sto se meni ne svidja je to sto jos ne videh neku funkcionalnu navigaciju za Android,ali s obzirom na open source,to je samo pitanje vremena. Video rezolucija je niska,valjda qvga, a problem je i sa reprodukcijom divx/xvid fajlova. Mada siguran sam da ce se za to naci neki player,ako ga vec nema.
Sve u svemu,meni je za sada Hero jedini koji me je zainteresovao otkako sam pazario storm.
na N97 mi smeta poklopac koji bukvalno mora da se kida da bi se skinuo,zatim flat kabl koji slobodno visi u vazduhu izmedju gornje polovine i mehanizma za slajd/tilt. Tastatura mi je ocajna,a i odsustvo virtualne tastature me ne odusevljava.
I ja bih se pre odlucio za hero

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Meni nekako ni 1 ni drugi... HW tastatura na n97 je po meni minus kao i na bilo kom drugom mobu sa velikim ekranom, ali to je SAMO moje mišljenje, Hero ima neke jednostavno nedopustive nedostatke (TV-out, video rezolucija, FM radio, blic, BT file transfer...)
Marko_NS napisao:- sta vam se NE svidja kod Heroa??
Recimo, na Samsung Galaxy (e sad ne znam da li je to do AndroidOS ili proizvođača koji dorađuje SW) pregled slika u foto galeriji je očajan. Pravo mučenje je gledati slike u fullscreen modu (što bi trebalo da bude uživanje na takvom ekranu) pošto ne postoji opcija za tako nešto. Svaka slika se "razvlači" multitačom na ceo ekran, kao na iPhone - samo dosta teže. Ako i za to treba posebna app, onda...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, BT file transfer je opet iz istog razloga kao na Iphonetu...americhko chedo...copyright i ostalo....

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel, ma znam... btw ako neko "do daske" olakšava copyrights nepoštovanje onda je to Google, paradoks, hehe.
Baš me zanima, ako neko bude čačkao Hero, da li je pregled fotki u ful skrinu tako komplikovan kao na Galaxy.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori