HTC Hero vs HTC HD2 vs Nokia N900

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

HTC Hero vs HTC HD2 vs Nokia N900

Post od Marko_NS »

Znam da vec ostoje 2 teme slicnog sadrzaja, ali su nase zelje potuno razlicite.
Posto nije bilo mogucnosti da uzmem HTC Magic u VIPu, onda cu se za NG [a i moj rodjendan - 1. januar :D ] pocastiti novim telefonom. Generalno oko 400e ih da potrosim, ali ako je neophodno moze i vise ;)
Trebalo bi da ispunjava sledece zahteve
Ekran od najmanje 3,2 inca ali ne widescreen [na Magicu izgleda vece nego na Omniji ili 5800.]
Najbolje bi bilo da to de kapacitivni ekran [mnogo je lakse raditi na iPhoneu nego na Omniji npr. Znam da je to i do OSa, ali mi je kapacitivni ekran nekako sigurniji]
kamera najmanje 3,2mpx [pozeljno 5 ili vise]
Ne mora da ima qwerty, ali nije na odmet.
Kao sto sam vec napomenuo, smartphone. Android, WM [ali samo ove novije verzije] Symian, OSx.
Bitan mi je net, muzika, UI, personalizacija, kamera ponekad.
Po ovim karakteristikama najvise bi mi odgovarali
HTC Hero [najvise odgovara]
HTC HD2 [ne znam koliko je praktican za nosenje svakodnevno u dzepu]
iPhone 3G/3GS [ne nam zasto, ali kad sam imao iPhone posle 3 dana je prosao taj WOW faktor i smorio sam se. Ali mozda cu ga sada vise ceniti]
Nokia n900 [maemo deluje jako zanimljivo.]
Naravno, mozete i vi da predlazete neke druge modele.
Poslednja izmena od Marko_NS u Sub, 12. Dec 2009. 19:35, izmenjeno 1 put ukupno.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Marko_NS, htc tp2 i nema mu ravnog (jedino mu fali 3.5mm ulaz za sluske)....
n97/mini
Ma sasvim korektan izbor imas za tu kintu!!!
D500&E71

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Ali oba imaju rezistivne ekrane, i moja drugarica ima n97 2 meseca i vec je olabavio slajd i ima probleme sa kamerom. A TP2 je super, ali me ne privlaci nesto posebno.
iPhone 4.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

pada mi na pamet i http://www.gsmarena.com/motorola_milestone-3001.php samo je pitanje kada ce se pojaviti kod nas

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ova Motorola se u EU do sada pojavila samo u Nemackoj i to preko mreze na ugovor. Nema je jos uvek u slobodnoj prodaji. Inace verzija koja je namenjena USA i EU se razlikuju, ali zaboravih po cemu.
Pitanje je koliko ce Moto biti zastupljena na nasem trzistu!?

Posto ti se ne svidja TP2 ja bih onda gledao HD2 ili Omnia II.

EDIT: Typo
Poslednja izmena od IDzO u Čet, 10. Dec 2009. 17:14, izmenjeno 2 puta ukupno.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Zligor, da, i ja sam razmisljao o njoj ali ne verujem da ce moci da se instalira Sense UI [na galaxyju ne moze jer nije HTC proizvod] a za android telefone mi je to bitan faktor.
a i ne verujem da ce se pojaviti kod nas oko nove godine. i da se pojavi bice dosta skuplji. Hero mi je za sada najlogicniji izbor :)
iPhone 4.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

IDzO napisao:Inace verzija koja je namenjena USA i EU se razlikuju, ali zaboravih po cemu.
Milestone po defaultu podrzava pinch zoom (multitouch), a na Droidu je to iz nekih razloga iskljuceno.
Mislim da su na Modaco podkastu rekli da (ce) Milestone (da) dolazi sa manjom karticom. GSMArena kaze 8GB, a u USA se valjda dobija 16.
Inace je telefon zver dok se ne dokaze suprotno.

Od ponudjenih bih uzeo Magic jer mu u odnosu na Hero fali samo sminka (kamera, teflon), a dosta je jeftiniji. Za kusur kupis BT sluske i castis pivo :D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Re: Smartphone za oko 400e

Post od Vlada Zem »

Marko_NS napisao: Ekran od najmanje 3,2 inca ali ne widescreen
Pa svi su "wide" različitih "aspect ratio"...
Ne znam čemu toliko težak izbor, po meni 2 najbolja - Omnia II (multimedija, imaš dosta netinfo), HTC Hero (mada je bolje sačekati HTC "proleće" i nove modele :) ), na kraju i iPhone (valjda si svestan nedostataka).
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Po meni definitino HD2 ako si spreman da das tolike pare..Znaci nema bolje trenutno od njega.Prema njemu svi ekrani izgledaju tako sitno... :)
Telenor Nokia E72

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Spreman sam da dam toliki novac, ali me WinMo odbija. Kao sto sam vec napisao negde, za mene je WinMo najgori OS. :dry:
A sve na HD2 i Omniji2 je samo sminka i ispod je opet WM.
Naravno, bez uvede, znam sposobnosti WM platforme, ali je to za mene i moje potrebe uzasno. eventualno da odem do vipa da vidim jel imaju HD2 u izlogu i da ga lepo procackam. 8)
I dalje mi je Hero najlogicniji izbor... Ehh, da su HD2 napravili sa Heroovim softwerom :smutny: :cry:

edit.

Dakle, sve se sodi na HTC HERO VS HTC HD2. :|
Hero ima Android sa Sense UI koji me ocarava i ne mogu da nadjem nikakvu konkurenciju tom OSu. Ama bas nikakvu. i iphone mi izgleda siromasno posle njega.
HD2 ima 1ghz snapdragon procesor i najveci ekran ikada na mob foni u prvi kapacitivni WM telefon. i to me jako privlaci, ali WM me jako odbija.
Da je pitanje Android vs WM lako bih odlucio. Ali pitanje je najbolji android do sada i najbolji windows mobile do sada, samo sto je prvi android slican sa novim androidom, a stariji WM uredjaji su mnoogo losiji od novog HD2.
Nadam se da shvatate sta hocu da kazem.
Hero je odlicna opcija, ali MOZDA je HD2 bolja.
Ubice me ova dilema.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Ja se izvinjavam na duplom postu ali vec sam jednom koristio edit opciju i niko nije video taj prilozeni dodatak.
A i ovaj post nije vezan za predhodni ni po kom merilu.
Elem, vidim da je VIP dobio i nokiu n900 i dodao je u svoju ponudu po neverovatnoj ceni koja je niza od n97 u svakom paketu a u punoj ceni cas 100e!
Znaci, sve se svodi na HTC HERO VS HTC HD2 VS N900.
iPhone 4.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

N900! Poigrao sam se na kratko sa telefonom i ono predivno izgleda!ne znam za dodatne aplikacije, ali UI radi tecno, nema kocenja, a ono sto mi je bilo pravo iznenadjenje: ovo je prva Nokia van E serije koja je na vrhunskom nivou izrade! :blinky:

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

A ja se vec ohladio od Nokie. To je bio onaj WOW efekat kada sam video da je stigao u Srbiju po niskoj ceni. :|
Treba mi telefon koji ce trajati i koji ce biti pouzdan, jer planiram da ga ne menjam jedno godinu dana.
HD2 ce me smoriti zbog WM. Ruzan je, a sense je samo skin preko te ruznoce, sto znaci da kada se dublje zaroni... :shock: A i to mi se cini da je neki test model, jer je planirano da koristi android, pa ce tek pustiti neku zvercinu sa istim hardverom i androidom.
N900 mi je kao 5800. Test model, samo da nokia vidi kako ce kupci reagovati na novu platformu, a i podrska za Maemo 5 nije na nivou. I ne odusevljava me toliko kada gledam videoe. Mnogo je debeo :dry:
Hero je isto test model koji ima software doveden do perfekcije ali hardware ne moze to lepo da izdrzi bez TaskKillera. Hteli su da vide Softwer na delu.
Prakticki, zelim HD2 sa softwerom od Heroa.
A n900 je tu kao rezerva.
Sta da radim sa dobrim hardverom kada mi OS ne odgovara [ a ne moze da se ubaci android :dry: ]
A sta sa Softwerom koji ne moze da podnese dati hardwer?
Sve vise vucem ka Heroju. 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Marko_NS, mislim da gresis oko WM.

6.5 je veoma finger friendly, a definitivno je u pitanju sistem sa najvise mogucnosti personalizacije i funkcionalnosti za sada. Android ce ga definitivno prstici, osim ako sedmica donese cudo, ali za sada je i dalje na vrhu po tim nekim pitanjima, ako mene pitas.

Hero je zaista fantastican uredjaj, a sto se tice task killera, mislim da je to do Androida, ne videh ni jedan model da ima nesto sto po defaultu gasi aplikacije.

N900 je mene odusevio.....ali, kao sto rekoh, nisam imao prilike da dublje zadjem u detalje oko softvera i ostalo...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Danas sam malo cackao HD2 u delti, vipov stand, odusevljen sam i zaljubio sam se :oops: !!
Malo je falilo da uzmem cetvrti broj na ugovor (imam 064, 063 (mobi fun 120 rsd a 100 smsova i 10 min u mrezi tarifiranje po sekundi :roll: ) i 069) 060 broj :wacko: .
Ekran mu je savrsen, ogroman, telefon jeste sirok ali lepo lezi u ruci i tanak je. Kavlitet izrade je odlican, deluje cvrsto i ne deluje plasticno. Slike su odlicne, bar dok ih gledas na samom telefonu. Brz je...
Licno volim WM i da imam tvoju dilemu ja bih uzeo HD2 bezrazmisljanja. Imao sam telefon sa androd OS i nisam nesto specijalno odusevljen, glavni nedostatci su mi problemi sa BT i GPS-om.
and justice for all...

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

araphel, poštujem mišljenje.
Ali, meni se WM nikako ne dopada. Dao sam mu par šansi, ali me je svaki put izneverio.
Tytn, Tytn 2, Diamond i Omnia. NE.
ne vidim zašto ih se mučio oko paljenja WiFija (samo primer) ulazivši u 100 menija kada to mogu da uradim sa par laganih dodira prstom.
A i ekrani me nerviraju. Ne mogu da podnesem rezistivne ekrane, zato sam HD2 uzeo u obzir. Ne želim da vrsim ilo kakav pritisak na ekran, već da ga samo dodirnem. Lakše je.
E, sad, naravno, sve je to samo do mene.
Mada ne verujem da ce se ikome svideti WM ko voli shiny stvari. :oops:
Jednostavno ne vidim neke prednosti WMa u odnosu na Android ili OSx, a vidim dosta prednosti obratno.
iPhone 4.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Marko_NS, u odnosu na Android za sada iskljucivo broj aplikacija, a kao sto sam rekao, Android ocekujem da ga pretekne i uskoro postane OS broj 1 za telefone.

O Iphonetu i njegovom OS ne zelim ni da pricam, jer je moje negativno misljenje o istom vec poznato na forumu. Utisak mi se popravio otkako postoji i navigacija za Iphone, ali i dalje smatram da je dizajn jedina dobra stvar na tom telefonu.

Mada, ako si ti za, kako kazes, "shiny stvari" onda bi mozda zaista OS X bio prava stvar za tebe.....

Ako zanemarim N900 i njegov WOW efekat, ja bih od ponudjenog verovatno najradije uzeo HD2 trenutno. Slazem se da je Hero fantastican uredjaj, i on mi je bio favorit dok se HD2 nije pojavio.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Jeste to sa wifijem uzasno (izludjivalo me je na TP) ali sem toga WM i touch pro su mi bili odlicni. U isto vreme sam koristio TP i I7500 i TP mi je bolje sluzio. Wm mi je nekako boljiod androida, ne kazem da je adnroid los ali meni je WM bolje legao.

Uzimaj HD2ni nema glava da te boli :wink:

Kod mene je samo pitanje vremenakad cu ga (HD2) pazariti :D
and justice for all...

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

WM jeste funkcionalan, ako ne i najfunkcionalniji OS trenutno.
Ali je ružan. I komplikovan. Nije tolko komlikovan, više je... naporan. Kada želim da obavim poziv ili se nakačim na net brzo, želim da to bude brzo a ne da ubadam prstom 100 malih menija i isto toliko malih X dugmica u gornjem desnom uglu.
A iPhone OS je lep. i tu se završava. Dobro, postaje sve jači i funkcionalniji, ali je daleko iza ostalih što se tice funkcionalnosti.
Prava zlatna sredina između ta 2 bi bio Android sa Sense UIom.
Otići ću do VIPa i pročačkaću i HD2 i Heroa, a ako budu imali, i N900 :)
iPhone 4.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Lepo ih porcackaj i dobro razmisli 8)

Ja bih uzeo hd2 :wink:
and justice for all...

Odgovori