Koji telefon: oko 500evra i da mi traje naredne 2 god?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Koji telefon: oko 500evra i da mi traje naredne 2 god?

Post od glume »

Ovako ljudi, evo sta meni treba:
- smrtphone, da bih mogao da ubacujem dodatne aplikacije.... programcice........ znaci osim symbiana, sto znaci da dolaze u obzir android, wm...( pa tu su sad mogucnosti ubacivanja novih sistema odnosno rom a....i razne druge gluposti);
- da ima dobru reprodukciju videa, po mognoscu da podrzava divx, sto samo po sebi povlaci dalje da treba da ima odlican ekran u sto vecoj rezoluciji (480x800 na primer);
- da ima dobru reprodukciju muzike, znaci sve znate sta se pod tim podrazumeva;
- brzinu u radu --> cpu od 600 do 1024 mhz ( kao htc leo na primer ili nexus);
- kvalitetna izrada, sto znaci prisustvo (bar minimalno) metala odnosno aluminijuma;
- puna tastatura moze a i nemora, ali touch ekran bi bio pozeljan;
- sto ugodnije koriscenje interneta, nemoram da obljasnjavam;
- sto se tice kamere, nemam neke preterane zahteve posto telefon ne koristim u te svrhe imam vec fotoaparat i camcorder;
.
.
.
- i da cena do nekih 500+- evra .

I to je za sada to, vrlo mi je bitno da izaberem pravi telefon, posto ga necu menjati u periodu od 1 do 2 godine, znaci taj fon treba da ima i neku moc nadogradnje bar softverske, kako nebi izgubio korak sa masinama koje ce se pojaviti...... a i naravno da mu hardver bude dovljno jak kako ne bi zastareo u tom periodu, kao sto se desilo sa n73 (koju trenutno imam)...
E sad bi dobro dosao neki predlog od vas

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ovo su neki modeli koji bi ti mogli biti interesantni:
1.) Samsung B7610 OmniaPRO
2.) Motorola Milestone
3.) Sony Ericsson XPERIA X2
4.) HTC Touch Pro 2
5.) Nokia N900

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Ja bih u ovom slucaju isao na Nexus One ili HD2, pogledaj po oglasima, mislim da ima za oko 500.
Uglavnom, za 2 godne ce svaki model koji je danas "najbolji" biti relativno zastareo. Pa pre 2 godine je n95 8gb bio vrh ponude.
iPhone 4.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

glume, Posto hoces telefon koji bi koristio na duze staze mislim da ne bi bilo lose da ides na neki model sa android platformom.Naredni period pretstavlja definitivno njegovo vreme i sve ce vise biti dobrih i korisnih aplikacija + sto je nivo personalizacije jako dobar.
Imas tu finih modela,pa mozes pogledati njihove specifikacije i hardver pa sta ti se dopadne.
Za taj novac neces imati probema da uzmes dobar model.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

IDzO, odlučan posao! Od modela koje je IDzO predložio svi se uklapaju u kriterijum. Ja glasam za X2 zato što:
1) ima full qwerty,
2) veliki, pregledan, kvalitetan, visoke rezolucije displej,
3) kvalitetnu izradu sa metalnim djelovima (doduše ne baš kao X1) i vrlo privlačan dizajn koji neće brzo "zastarjeti",
4) WM će tek izlaskom ove 7-ice pokazati pravu moć i mislim da će i prilagođavanje i funkcionalnost biti ispred ostalih sistema - moj favorit što se tiče OS kriterijuma. X2 ima odličan potencijal da podrži taj sistem.
Drugi izbor bi mi bio Android, koji je izgleda budućnost: Milestone (manje-više sličan sa X2 osim OS), ili X10 koji ima najljepši dizajn po mom mišljenju i apsolutno savršene specifikacije koje će biti "savremene" barem godinu-dvije, pod uslovom da ti tastatura nije obavezna.
Pozdrav!
Pozdrav! :wink: :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Mislim da bi trebao neki Android aparat da juris. Npr, ova Motorola koju je IDzO naveo je odlicna, ima apsolutno sve.
Nokia E71... Elegant, but deadly

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

glume, moj predlog ide za Nokia-u n900. Novi softver, jak hardver i sve to u lepom pakovanju. Omnia Pro je moj predlog ako bi se ipak odlucio za WM.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

glume, od win modela pogotovo od htc ne treba da ockujes dobru muzicku reprodukciju...samsung na omnia-ma ima sasvim sloidnu muziku (u kombinaciji sa win mobile)....
Pogledaj npr omniu II,htc hero,nokia n86/e72(mada njihova rezolucija,a ni velicina ekrana nije podobna za divx fimcice)...
Bas ti je sirok izbor
D500&E71

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

glume, kako imaš više nego dobar budžet, a i IDzO ti je dao pristojan spisak, lako ćeš kupiti kvalitetan i dobar telefon. Ja bih još samo dodao na isti, htc hd2(napisao si 500+/-:), iphone 3GS, eventualno ako si voljan da sačekaš i google nexus one ako se odlučiš za android OS( pod "sačekaš" ne mislim samo na to da se tel pojavi, već i da se malo "ispegla" sw). Za godinu dana oni će i dalje biti "nešto" a za dve...pa vrlo je verovatno da neće.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

Hvala ljudi! :wink:
Jedva sam se snasao na forum..... :oops:
IDzO: hvala za listu, kao da si znao koje telefone upravo gledam odnosno razmatram
Marko_NS: pre bih ja nexus ali ga je tesko nabaviti, nasao sam jednog lika prodaje ga za 650e
:o
Wicker Man: hvala na savetu, sve sam blizi androidu 8)
Vincent: zamisli x2 sam nasao u "telekoplus" i oni ga cene 730EVRA uzas, ne da su preterali nego...:x
kapoerista90: milestone je super, misli da sam negde naso podatak da je veci deo od metala
jerkann: najbolja nokia za sad, ali vidim da se ljudi zale na ekran... neki tvrde na je promasaj... neznam koliko se mogu pouzdati u te price posto nisam uzivo video telefon, nadam se da su njihove tvrdnje netacne :)

Jos jednom hvala svima za komentare, nov sam na forumu pa mi treba malo uhodavanja :)
I telefon bi trebalo da padne za nekih nedelju ili nesto malo duze, jer mi se blizi rodjendan pa znate vec kako je, skupio sam pozamasnu sumu i eto... :)
Jel zna neko kako se moze nabaviti ovaj nexus, u stvari kolika je odprilike cena(iz vasih izvora:) ), posto za njega nemam nekih posebni informacija ove vrste :)

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

glume, pojavio se u par oglasa i to za 600 evra, mislim na nexus :) jeste trenutno najbolje što se nudi sa android OS, ali ja bih još "malo" sačekao sa kupovinom istog što zbog cene(mislim 600 evra!!!), što zbog "peglanja"sw. Da uzimam tel za nedelju dana kao ti- hd2 99%( eventualno htc tp2), iphone 3GS ako nećeš WM. Možda i motorolu milestone, ali obavezno pročitaj šta kažu o istoj na ovom(a i drugim) forumima, jer 500+/- evra nije za baciti :)

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

glume, Prema stavovima onih koji vec imaju Nexus,on je fantasticno odradjen hardverski.Softver za sada ima nekih bagova ali nista strasno (kao i svaki,uostalom),sto se ne moze ispraviti u narednoj verziji.
Po meni Nexus nije uopste los izbor,ali sacekaj makar jos koji dan cisto da dodje u nasu zemlju vise primeraka,jer ce sa tim cena biti mnogo realnija i mislim da ces moci lagano da ga kupisa za 500 evra.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Cekajte malo ljudi.Zar nije previse dati 500 evra za telefon?Nebitno kakvih je mogucnosti.Ajde da je laptop ili game desktop pa da razumem.Za max 300 jura mogu da se kupe sjajni modeli a da ostale pare potrosis na nesto drugo.Kakav god bio mob u pitanju posle par meseci ce te smoriti.Think about it.
Слобода или смрт

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

bestboy, Ja sam to uvideo pre dve godine,ali nismo svi isti.Nekome nije problem dati 500 evra za mob.,neko opet te pare iskoristi za nesto drugo i bitnije,tipa laptop,neku drugu tehnicku spravicu,putovanje,obrazovanje itd.
Licno za mene je i 250 evra mnogo dati za telefon,ne zbog same cene nego zbog toga sto ja njega danas platim toliko (ili 300,400,500 evra) i za par nedelja on skoro pa duplo gubi na ceni i u tom momentu ja se osecam pomalo kao ovca.
Ali dobro to je prica i diskusija za neku drugu temu. :wink:

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

Mozda dodje i sledeca opcija, a to je da telefon (recimo hd2), uzmem preko vip a za neki odgovarajuci paket, predplatu ili racun ili kako god... placao bi cale, kojem je to i potrebno, a ja bih zadrzao (za sebe naravno) uredjaj..... Da li se to isplati???

Da li bi meni odgovarao mozda neki od blackberry uredjaja, na drugoj temi (koju sam otvorio pre ove) dobio sam negativan odgovor, sta vi mislite o tome, da li bi bb (recimo bold) dobro sluzio u ove svrhe (gore napomenute), posto sam se (preko youtuba, nazalost, ne uzivo) uverio da imaju dobru reprodukciju video sadrzaja (pa i divx a), mozda cak bolje od konkurencije... ???
I da, ne bih koristio bb uslugu, mozda ce vam sad biti lakse da odgovorite :)

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

glume, Ne! Nasi ljudi se mnogo "loze" na BB uredjaje i kupuju ih u zelji da budu drugaciji i da mogu da kazu da imaju BB,sto je jedna velika grska.BB uredjaji nikako nisu za multimediju i zezanje,njima je osnovna namena 'net i email,znaci biznis opcije,sve ostalo je sporedno.
Ispocetka novopeceni vlasnik BB-a bude srecan i zadovoljan,medjutim kako vreme odmice ta sreca lagano splasnjava i on uvidja da se malo pres'o.Onda sledi pokusaj prodaje koji ne ide bas lako,a i ako se nadje kupac onda cena nije bas povoljna za prodaju.Rezultat cist gubitak.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

Wicker Man : aha tako znaci....
dobro... zaboravite da sam pitao, to za bb :D
DOBRO! mnogo je 500 evreja, aj sad navedite neki TELEFON, koji ce ispunjavati ove gore navedene uslove, a da bude jeftiniji od 500e.... :dry:
A niste mi odgovorili za onu opciju u vip u... :?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Iskreno receno tesko je sve uklopiti u jedan model pa da sve bude sadrzano, a da bude jeftin. Koji god model da uzmes moraces na nekom polju napraviti kompromis. ;)
Pogledaj i SE X1. Vise od godinu dana je na trzistu i znaju se sve njegove prednosti i mane. Potrazi u podforumu Windows Mobile temu za taj model kao i temu koju se postavio clan VeNoM gde je on odradio review tog modela.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

glume, već sam pisao po forumu o tome (neko će pomisliti da agitujem/radim u vip-u, mts-u :) ), ali ponoviću pošto insistiraš. Mislim da je to trenutno najpovoljnija i najsigurnija varijanta kupovine što se tiče HD2. Evo i zašto- uz paket 60, on je oko 49000(znači približno 500 evra, tj uklapa se u cenu) i imaš garanciju. Tebe će matoti da "vadi" za plaćanje paketa, tako da si duplo "na konju":) Inače na osnovu cenovnika, ne ulazeći u ponudu paketa domaćih operatera, pospaid je povoljniji od prepaida, tako da se i tu može naći računica.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

IDzO: e hvala na predlogu, ali kao i sto si i sam rekao telefon je star godinu dana, a i izasao je x2, znaci ovaj odlazi u zaborav polako, pa me to malo zabrinjava....

banman: tvom predlogu sam naj blizi (ZA SAD), moram se jos malo dogovoriti sa mojima, ipak ne placam ja sve (samo pocetnu cenu) :)

Odgovori