nokia n95 8gb / Samsung i8510 INNOV8 8GB / Samsung S8300 Ult

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
palantir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 29. Jan 2010. 16:28

nokia n95 8gb / Samsung i8510 INNOV8 8GB / Samsung S8300 Ult

Post od palantir »

treba mi savet oko ova tri modela.
znaci koja kamera je najbolja,koji model ima najbolje video snimke i na kom garmin ili neka druga free varijanta gps radi najstabilnije.
sve ostalo mi je apsolutno nevazno,necu slusati muziku na telefonu a ne treba mi ni wifi,samo slikanje,snimanje i gps,i da nije previse komplikovan telefon posto vidim da neki imaju operativne sisteme a sa njima se nikad nisam sretao na mobilnim telefonima i ne trebaju mi nikakve aplikacije na njemu....
hvala

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Onda bih ti preporucio Innov8... Noviji je od N95 8gb, ima bolju kameru, i video zapis, fantastican ekran, a symbian je, tako da je sto se navigacije tice proverena stvar. Za S8300 necu da nista reci, nisam imao prilike ni da ga vidim, a kamoli cackam, te cu to ostaviti nekom drugom.
Nokia E71... Elegant, but deadly

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

ako telefon koji kupujes trebas samo za slikanje, snimanje i gps, onda je moj predlog Nokia 6220 clasic _ jednostavno meni je taj telefon bio najbolji na tim poljima od svih koje sam imao (plus sto je dosta jeftiniji) . n95 8gb mi je vekovima hvatao signal, al je slikao zadovoljavajuce ( ne kao 6220 ).

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Na osnovu zelja za tebe bi idealna bila nokia n82:) Od predlozenih modela ja bi se odlucio za i8510. I nije garmin free, cak sta vise veoma je skup za nase mogucnosti! Verujem da si mislio na ''narodnu'' verziju :-)

dusko1122
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 23:41

Post od dusko1122 »

a kako to da se nokia n95 8gb toliko dugo kaci na satelit??????????
i koliko cesto se desava da pukne veza?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dusko1122, ne kaci se n95 8gb nista duze od bilo kog drugog telefona. Mani se praznih prica, to ne pije vodu nigde a kamoli ovde gde ljudi i imaju te iste telefone. Evo iz prve ruke ti mogu reci da mi Garmin hvata signal za svega nekoliko sekundi (10-15sek u hladnom startu) i sa Ndrive za koji sekund brze. Sto se GPS signala tice, puca u tunelima, podrumima i sl., kao i na svakom drugom uredjaju ali kad si na otvorenom nece puci. Da ne zaboravim, to koliko ce mu trebati da uhvati signal zavisi da li koristis agps i od vremenskih uslova, pricamo o koriscenju na otvorenom i u kolima. Ovo sto je kostadin rekao, moguce da je imao neki problem sa telefonom koji se moze javiti na svakom drugom modelu bilo kog brenda tako da.... :wink:
Nego, jesu samo ovi gore navedeni telefoni u igri ili mozemo da predlozimo jos neke?

palantir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od palantir »

za te dve nokie 6220c i n82 sam cuo da su dobre ali oni imaju mali ekran.
ova tri modela imaju dobar ekran koliko vidim.

Azimuth izbor sam smanjio na ova tri modela,meni izgledaju lepo,a vidim da je prava ekspanzija za ovim TS telefonima pa pretpostavljam da bi mi preporucio nesto slicno,a mene to pipkanje ekrane ne zanima....ako imas nesto slicno ovim modelima to bi onda moglo da se razmotri.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

6210 i 6220 odvale n95 od brzine kacenja na satelit,n95 se ocajno kace,a nekad i ne...
ja bih uzeo INOV8,mada mi je slajd malo sugav na njemu al ajd...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

skar, kako to mislis da se n95 ocajno kace tj da im dugo treba da nadje satelita? Koliko si komada probao? Koliko si komada 6210 i 6220 probao? :wink:
palantir, do koliko para bi isao?

palantir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od palantir »

do 200 eura za polovan telefon sam spreman da odvojim,jedino ako me kladionica iznenadi za vikend mada sumljam.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

palantir, S8300 je "dumb" telefon tako da nije bas upotrebljiv za GPS navigaciju (bez obzira na ugradjen GPS). Od preostala dva ja bih izabrao i8510.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

Azimuth, ja sam isprobao gps na jednoj obicnoj i jednoj n95 8gb, takodje i na jednoj 6220, svuda je bilo ukljuceno agps i bili su otvoreni telefoni, neuporedivo mi je brze nalazio signal 6220 . :unsure:
napomenuo bih da nisam iz BG niti nekog drugog veceg grada, tamo bi se ta operacija verujem bez problema odvila jednako brzo . :wink:

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Samsung! Ima sve što i ovaj, plus noviju verziju sistema, metalno kućište i inače kvalitetniju završnu obradu.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

MOj glas ide za n95 8gb ipak je taj telefon prelezao sve boljke i u svim aspektima je skorz zadovoljavajuci....innov 8 ima jako losu bateriju ,ali ima jacu kameru (ali dzabe ti kamera ako nema struje)....
Mozes za te pare uzeti i n79 koji ti sasvim ok po svim parametrima....a polovnjak moze da se nadje i za 160-170e...
D500&E71

palantir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od palantir »

Vincent napisao:Samsung! Ima sve što i ovaj, plus noviju verziju sistema, metalno kućište i inače kvalitetniju završnu obradu.
:
a na koji samsung mislis?

vidim da je taj n79 skoro isti kao n82,oni mi nisu zanimljivi zbog manjeg ekrana,
a jel jednina zamerka za innov 8 baterija?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

palantir, Pa prilicno je logicno da misli na innov8, posto je to S60 Symbian kao N95 - te stoga ima smisla porediti verzije operativnog sistema.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

palantir, kao što reče tomas.hokenberi, mislim na INNOV8... Nisam upoznat sa činjenicom da INNOV8 ima slabu bateriju... A takođe znam od par ljudi da N95 8GB nema tako sjajnu, mada zaista ne znam koji je bolji u tom aspektu...
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mogu reci da sam zadovoljan sa baterijom na N95 8gb. Meni sa SW v31.0.015 uz dnevno 45min razgovora, 20tak poruka, oko 1h wifi ili gprs-a traje cela 2 dana tj 48h. Dakle, sve ono se duplira i baterija izdrzi 48h tj ostane na 1 crtici. Ok, uvek je bolje da traje jos duze ali, po mom skromnom misljenju i iskustvu, smatram da je ovo prilicno korektno.
Zaista ne znam za bateriju na innov8 ali ako je slabija ili ako je potrosnja veca onda je suludo uzimati ga kad ces svaki cas vijati neki steker da ga napunis ili dopunis. U suprotnom, on bi bio moj izbor :wink:
kostadin, nema veze iz kod si mesta, sustina agps-a je zapravo da se preko ovih repetitora brze lociras, nista vise. Vrlo verovatno da je bio problem u samom aparatu, sto se svakako moze desiti sa bilo kojom modelom bilo kog brenda :wink:

palantir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od palantir »

znaci da biram izmedju n95 8gb i i850 innov8? bilo koji da uzmem od njih nece mu nista nedostajati?
jos jedno pitanje,nisam nasao podatak za video klipove,u kojoj rezoluciji snima n95 a u kojoj innov?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

palantir

У истој резолуцији снимају(640х480 30фп/с)
Код innov8 постоји могућност снимања у нижој qvga резолуцији али са читавих 120фп/с!
Слобода или смрт

Odgovori