Ima li sta bolje od ovog za 12.000rsd?
- MadScientist
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 28. Maj 2010. 14:17
- :: Alcatel OT 995
- :: Nextbook Premium7 SE
- Kontakt:
Ima li sta bolje od ovog za 12.000rsd?
Dosadio mi je stari telefon pa resih da se bacim u nabavku novog. Posle dugog trazenja i smaranja sa googleom nadjoh za sada najpovoljniji telefon koji ima WiFi, lep izgled i Android ili Win 6.5. Upitanju je : WG3
[img]http://www.mobilnisvet.com/img/obj/mobi ... imgbig.jpg[/img]
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2618/GT/WG3
Da, da... u pitanju je Kineska kopija HTC-a koja je kod nas poznata kao GT (GetTechnology) WG3 koji je dump, a zapravo narucivanje tog modela sa Android ili Win platformom izadje isto, mozda cak i jeftinije sa carinjenjem i svim ostalim.
Sad je pitanje sta mislite za te pare da li ima ista bolje na nasem trzistu? Kamera je potpuno ne bitna, prednost 3,5mm audio izlaz, WiFi obavezan...
Stop kinezomrzcima!
:D
[img]http://www.mobilnisvet.com/img/obj/mobi ... imgbig.jpg[/img]
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2618/GT/WG3
Da, da... u pitanju je Kineska kopija HTC-a koja je kod nas poznata kao GT (GetTechnology) WG3 koji je dump, a zapravo narucivanje tog modela sa Android ili Win platformom izadje isto, mozda cak i jeftinije sa carinjenjem i svim ostalim.
Sad je pitanje sta mislite za te pare da li ima ista bolje na nasem trzistu? Kamera je potpuno ne bitna, prednost 3,5mm audio izlaz, WiFi obavezan...
Stop kinezomrzcima!
:D
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ne poznajem nikoga ko koristi taj model ali sam skeptican po pitanju funkcionalnosti.
Mozda ti je zaista pametnije da uzmes neki polovan a dobro ocuvan brendiran telefon. Kontam da se za te pare moze naci dosta toga. Prelistaj ovde oglase pa se i sam uveri.
Druga stavka je zapravo ispravnost i eventualni servis. Kupovina na taj nacin, da narucujes telefon, je prakticno kupovina macke u dzaku. Zvuci sve to lepo na papiru ali je pitanje kako je zaista u praksi tj kad ga uzmes u ruke.
Mozda ti je zaista pametnije da uzmes neki polovan a dobro ocuvan brendiran telefon. Kontam da se za te pare moze naci dosta toga. Prelistaj ovde oglase pa se i sam uveri.
Druga stavka je zapravo ispravnost i eventualni servis. Kupovina na taj nacin, da narucujes telefon, je prakticno kupovina macke u dzaku. Zvuci sve to lepo na papiru ali je pitanje kako je zaista u praksi tj kad ga uzmes u ruke.
- MadScientist
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Telefon je dosao, a garancija na njega je 12 meseci kao i na sve i jedan kod nas. Za ove pare mislim da bolje nema ekran dovoljno osetljiv, maska lepo sredjena i konacno neki dobar OS. Cak je i sredjena kamera, nije vise ona obicna VGA vec rezolucije 1.600x1.200px. Sve u svemu lep telefoncic
WG3 Quad Band Dual SIM Card TV Mobile Phone With JAVA and WI-FI Black
Re: Ima li sta bolje od ovog za 12.000rsd?
Nisam kinezomrzac, ali WG3 nema ni Android ni Win, on ima fabricki OS koji nije ni blizu pomenutim OS-evima...MadScientist napisao:Dosadio mi je stari telefon pa resih da se bacim u nabavku novog. Posle dugog trazenja i smaranja sa googleom nadjoh za sada najpovoljniji telefon koji ima WiFi, lep izgled i Android ili Win 6.5. Upitanju je : WG3

- MadScientist
- Redovni učesnik
- Kontakt:
To je zato sto gledas ono sta se prodaje u Srbiji, kad bi pregledao modele koje prodaju u Kini, e to je vec drua prica
Posle 3-4 dana koricenja telefona prezadovoljan sam. Uzeo sam na kraju model sa fabrickim OS. ne jer me je jeftinije izaslo vec sto mi se nije dalo cekati 20-30 dana za paket iz Kine. Velike pohvale za resistiv ekrane koji su dooosta sredjeni i vise ne treba biti sivonja da bi kucao poruku, kucanje poruka je milina pogotovo i sa landscape modom i dve vrste ponudjenih tastatura.
Audio izlaz je sada 2.5mm i ako slusalice koje idu uz njega su krs, uz neke bolje slusalice za 500rsd muzika je kristalno jasna, bez bilo kakvog krcanja kao na ranijim modelima. WiFi radi odlicno uz Operu, dok na fabrickom browseru dosta puta izbaci greske "Low memory", Google maps, eBuddy, Skype, Msn rade takodje bez problema. Dok izgleda da ovaj telefon zaista koristi i prednju kameru i podrzava 3G a ne da mu prednja kamera sluzi samo za ukras, nazalost kod mene jos nema 3G mreze tako da nisam ni uspeo isprobati.
Znaci kad sumiramo na telefonu je sve odlicno odradjeno, jedine mane su sto ne poseduje navigacionu kuglicu kao sto pise u specifikaciji i losija kamera koja jeste da ima max. rezoluciju od 1.600x1.200px, ali lose slike.
Sorry na duzem textu, ali mislim da bi nekom sigurno pomogao. Sada se javljaju ono koji kazu bolje uzeti original, a tu kazem samo da ovo nije kopija 1:1 sem po izgledu i ako nadjete bolji novi telefon za 12.000 od ovog dajem vam gajbu piva. Srecno i pozdrav

Posle 3-4 dana koricenja telefona prezadovoljan sam. Uzeo sam na kraju model sa fabrickim OS. ne jer me je jeftinije izaslo vec sto mi se nije dalo cekati 20-30 dana za paket iz Kine. Velike pohvale za resistiv ekrane koji su dooosta sredjeni i vise ne treba biti sivonja da bi kucao poruku, kucanje poruka je milina pogotovo i sa landscape modom i dve vrste ponudjenih tastatura.
Audio izlaz je sada 2.5mm i ako slusalice koje idu uz njega su krs, uz neke bolje slusalice za 500rsd muzika je kristalno jasna, bez bilo kakvog krcanja kao na ranijim modelima. WiFi radi odlicno uz Operu, dok na fabrickom browseru dosta puta izbaci greske "Low memory", Google maps, eBuddy, Skype, Msn rade takodje bez problema. Dok izgleda da ovaj telefon zaista koristi i prednju kameru i podrzava 3G a ne da mu prednja kamera sluzi samo za ukras, nazalost kod mene jos nema 3G mreze tako da nisam ni uspeo isprobati.
Znaci kad sumiramo na telefonu je sve odlicno odradjeno, jedine mane su sto ne poseduje navigacionu kuglicu kao sto pise u specifikaciji i losija kamera koja jeste da ima max. rezoluciju od 1.600x1.200px, ali lose slike.
Sorry na duzem textu, ali mislim da bi nekom sigurno pomogao. Sada se javljaju ono koji kazu bolje uzeti original, a tu kazem samo da ovo nije kopija 1:1 sem po izgledu i ako nadjete bolji novi telefon za 12.000 od ovog dajem vam gajbu piva. Srecno i pozdrav

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
MadScientist, slike su lose zato sto vecina ovakvih telefona ima samo VGA (640x480) kamere, a "2MPix" se pravi softverskom ekstrapolacijom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- MadScientist
- Redovni učesnik
- Kontakt:
tomas.hokenberi, jeste hvala sto to spomenu jer sam zaboravio reci. Kamera je VGA sa (ako nisam u pravu slobodno me ispravite) "interpoliranom rezolucijom" tako pise u nekim specifikacijama "kineza" pa valjda je to naziv za to.
Lepo sam se iznenadio sa kvalitetom ekrana i samog telefona, tako posle dosadasnjih modela T728, V869 i TT-V300 ovaj ih je sve nadmasio.
PS. zabbravih jos da spomenuh baterija od 1.600mAp mi drzi eto vec oko 5 dana sa jedim punjenjem i ako je bluetooth ukljucen 24/7 i cesto koristim WiFi, a trenutno stanje je 50% full ili 50% empty kako zelite
Preporuka za ovaj WG3 model ili ko zeli sa Win 6.5 ili Android OS. onda G3 model
Lepo sam se iznenadio sa kvalitetom ekrana i samog telefona, tako posle dosadasnjih modela T728, V869 i TT-V300 ovaj ih je sve nadmasio.
PS. zabbravih jos da spomenuh baterija od 1.600mAp mi drzi eto vec oko 5 dana sa jedim punjenjem i ako je bluetooth ukljucen 24/7 i cesto koristim WiFi, a trenutno stanje je 50% full ili 50% empty kako zelite

Preporuka za ovaj WG3 model ili ko zeli sa Win 6.5 ili Android OS. onda G3 model
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
deksicom, postoje "kinezi" sa WinMo, Androidom, cak i Symbian-om. Stos je (u slucaju WM i Symbiana) da se koriste prakticno "piratske" verzije OS-a, iscupane iz legitimnih aparata, pa prilagodjene, najcesce slabom, na granici upotrebljivosti, hardveru "kineza". Naravno ti "smart" "kinezi" imaju mocnije CPU-ove i vise memorije nego "dumb" ali su svejedno obicno daleko iza legitimne ponude.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- MadScientist
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Upravo tako. Imao sam priliku koristiti par tih telefona i modeli sa Androidom i Windowsom su mi se dosta svideli, dok sa Symbianom nazalost nisam do sada video. Cena tih telefona sa "pametnim sistemom" i GPS- om se krece negde oko 150$ uz svo carinjenje izadje oko 150-160 eura (jer su u zadnje vreme podigli cene)
Evo samo par ponuda http://www.chinabuye.com/cell-phone-acc ... art-phones
Evo samo par ponuda http://www.chinabuye.com/cell-phone-acc ... art-phones