Desire ili da sacekam Desire HD?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
KilleX
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 16:26

Desire ili da sacekam Desire HD?

Post od KilleX »

Dosao je i taj dana kada cu ja kupiti novi telefon. Do sada sam imao SE P1i. Razmisljao sam da kupim HTC Desire preko Telenora sa paketom Prenesi Plus 500MB. Sada vidim da HTC Desire HD izlazi. Da li je pametnije da sacekam da ovaj telefon izadje ili da kupim Desire? Takodje me zanima kolika ce mu biti okvirno cena kod Telenora sa paketom Prenisi Plus 500MB ?
Takodje ako imate neku preporuku za android telefon slobodno recite. Telefon planiram da koristim naredne 2-3 godine.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

naravno da se isplati da sacekas desire hd, ako nista, bar bi trebao da obori cenu obicnog desirea!
kolika ce cena desire HDa biti ne zna se.. trebala bi nekih 600e ali to su samo procene, ono sto mene brine je baterija, koja nije mnogo jaca nego na obicnom desireu...

KilleX
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od KilleX »

Znam da nije jaca po mAh ali zato Desire HD manje trosi. On ima procesor izradjen u 45nm procesu dok obican Desire u 65nm. To bi trebalo da izjednaci stvari.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

KilleX, mozda na papiru ali je pitanje kako ce se pokazati u praksi.
Moj savet ti je da sacekas, kao sto rece Mirko BGD, ako nista drugo pasce cena obicnog Desirea ili ga dati uz manje tj jeftinije pakete. Oko cene oba modela tesko da ti neko sa foruma moze pomoci, jedino da nagadjamo u +/- 50e sto tebi nista ne znaci...

KilleX
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od KilleX »

Hvala na odgovorima. Sacekacu da izadje Desire HD. Ako nista drugo bar ce da padne cena kao sto ste napisali. Sada gledam ovaj Sasmung Galaxy S. Nikad nisam bio ljubitelj Samsunga. Posto cu telefon da koristim vise godina, kakvog je kvaliteta ovaj samsung? Da li se primecuje razlika u brzini aplikacija izmedju Desire i Galaxy S ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

KilleX, ako se plasis da je Samsung Galaxy S sporiji, gresis. Trenutno je to najmocniji Android telefon na nasem trzistu. Jedine mane su mu sjajna plastika na kojoj lako ostaju otisci prstiju i to sto nema blic.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

tomas.hokenberi, bas kao sto Tomas rece, odlican mob!!! medjutim, i ja nesto ne volim samsung, pa bih ga zaobisao....

KilleX
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od KilleX »

Znam da ima brzi GPU. Pitao sam kakvog je kvaliteta? Imao sam losa iskustva sa Samsung telefonima po pitanju kvaliteta izrade.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

KilleX, koristio sam nekoliko Samsung telefona (E2100, C3050, I780), pored toga sto ih dosta ljudi iz mog okruzenja koristi, i ni sa jednim nisam imao problema oko kvaliteta izrade. Koristim I780 vec vise od dve godine i maska je jos uvek bez ikakvih razglavljivanja i nijedan kvar nije imao. Svak proizvodjac ima bolje i losije modele i tu ni Samsung ni Nokia ni HTC nisu izuzeci. Samsung modeli iz "high end" domena, gde spada i Galaxy S, su uglavnom kvalitetno izradjeni (za razliku od npr. vecine novijih Nokia modela).

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Desire HD kada izađe će biti ubedljivo najbolji telefon na tržištu, Galaxy S je stvarno moćan telefon ali ono što mu fali jeste da je samsung. Koliko vidim ovaj update na 2.2 mnogima jako loše radi i ceo rom se nešto baguje.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

telep, "ono sto mu fali da jeste samsung" nije bas objektivna procena. Telefonu moze da nesto fali ako ima ovaj ili onaj nedostatak, ali navoditi samo proizvodjaca kao argument za kvalitet je smesno, pogotovo sto pomenuti proizvodjac ima dosta jako kvalitetnih aparata.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nisam mislio na kvalitet, ali ono što mogu sa sigurnošću da kažem da Samsungovi Android i WinMo telefoni rade lošije od konkurencije, pošto sam se sam uverio u to.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

telep, kad vec pomenu WM na samsung uredjajima, ortak ima omniu 2, a ortakinja b7610 omniu pro, obadva uredjaja imaju WM 6.5 i ono je KATASTROFA! telefoni su ekstremno spori, baguju se, UZAS! ne znam u cemu je problem ali softverski su ekstremno ne stabilni :(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

telep, Mirko BGD, sta da vam kazem. Koristim Samsung I780 WM. Ni sa fabrickim WM 6.0 i 6.1 ni sa kuvanim WM 6.5 nije pravio probleme, bagovao, bio nestabilan ili spor, naprotiv.

Inace B7610 dolazi sa WM 6.1, mada postoji fabricki update na WM 6.5.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Нема потребе за генерализацијом, апдејт за Galaxy S је тек изашао и биће потребно мало времена да се среди у потпуности. Екипа са Самдроида ће средити те проблеме који су актуелни(мада колико видех то су све минорне ствари) а касније извући максимум из телефона. Погледајте шта су урадили са Spicom а она је две класе испод Galaxy S модела. Прелистајте мало тему viewtopic.php?t=19370&start=100
видите шта све ради на мобу од 250 евра 8)
Слобода или смрт

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nisam baš mislio na sve modele, eto spica je izuzetak, dok se drugov galaxy raspada kako radi po defaulty. Vidim da i galaxy s ima samo 300 MB rama za aplikacije tako da slobodnog rama ima manje od legenda što baš i nije pohvalno na telefonu od 450 eura.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Па чек, реци конкретно шта не ваља?
Оно што сам ја видео за 10ак минута је било гладак рад (као игрица на 60фпс :) ) и фасцинантан екран па сам можда био под утиском...
Слобода или смрт

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

telep, Galaxy S ima 512 MB RAM-a. Ne postoji poseban "RAM za aplikacije" - da nisi mislio na internu memoriju koja se koristi za instaliranje aplikacija? To nije RAM.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

tomas.hokenberi, Evo citat sa drugog foruma vlasnika galaxy-ja:

Meni je od tih 304MB za sistem rezervisano oko 130 MB, dakle ostaje oko 170MB za aplikacije... Meni je sve ovo ok i dovoljno ako je onih 512-304=208MB zaista za grafiku, ali s obzirom da je ovo SoC i u pitanju Samsung, cisto sumnjam...
---------------------------------------------------------------------------------------

Inače ja ne mislim da je galaxy s loš telefon i da mu nešto fali, čak naprotiv mislim da je odličan, ali ima te neke sitnice koje samsung uvek napravi.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

telep, taj neko je nesto pobrkao, odnosno pomesao je RAM sa necim drugim. Tacno je da se moze alocirati deo RAM-a za rad grafickog podsistema (uostalom to znaju svi vlasnici PC-jeva sa integrisanom grafikom na ploci), ali je 208 MB prilicno nepotrebno. Ono sto trosi sistem je stvar Androida, a ne nekog Samsung dizajna. Medjutim to je sve nebitno posto Android tek od verzije 2.2 podrzava vise od 256 MB RAM-a: http://developer.android.com/sdk/androi ... erFeatures
Android 2.2 Platform Highlights - New Platform Technologies
2.6.32 kernel upgrade

* HIGHMEM support for RAM >256MB
* SDIO scheduling and BT improvements

Odgovori