htc desire vs samsung galaxy s

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
milos1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 19:55

htc desire vs samsung galaxy s

Post od milos1 »

Do pre par dana nisam ni razmišljao o sgsu, i onda sam rešio da ga uporedim sa desireom... od tada ne mogu da odlučim koji mobilni da uzmem.

Prednosti sgsa u odnosu na desire: veća interna memorija, super amoled od 4 inča, gpu, 1500mAh baterija...

Prednosti desirea u odnosu na sgs: htc sense, led blic, android 2.2?(zapravo ne znam da li je sgs trenutno moguće updateovati na 2.2 :)), kvalitetnije odradjeno kućište...

S obzirom da su i jedan i drugi telefon high end smartphoneovi, i da dosta koštaju, naravno da sam čitao i o nekim problemima koji mogu da se pojave... za sada sam naleteo na to da sgs može imati problema sa gpsom, i neki kvar koji se rešava promenom matične ploče, kao i problem sa resetovanjem ukoliko je uključena 3g mreža. Za desire sam isto naleteo na problem sa konstantnim resetovanjem, i takodje je jedini način popravke promena matične ploče.

To je ono što mi je otprilike palo na pamet, verovatno ima i nekih drugih stvari, ali za to će neko drugi morati da mi pomogne... dakle, koji telefon je po vašem mišljenju bolji, i zašto?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Evo i ja sam se do skora dvoumio između ova dva i ipak sam se odlučio za samsung. Evo zašto: muzika je mnogo bolja na samsungu, super amoled u odnosu na lcd (pa kakav god da je, ja ga ne prihvatam), kamera i video su mnogo bolji (jeste da nema led ali taj led je isti kao na legendu i to samo kvari sliku ništa više), ima 2GB za instaliranje aplikacija pa nema brige za mestom, android 2.2 ima (ja sam ga namestio i u kombinaciji sa lag fixom telefon leti, u odnosu na buđavi 2.1 sa kojim je došao telefon), bolja baterija.
Npr. dobiješ i punjač i usb kabel odvojeno dok kod htc-a dobiješ samo jedan, takođe i slušalice su mnogo bolje, ovo jeste trivijalno ali opet nekome znači.
Resetovanje je bio softverski problem na 2.1 na 2.2 toga nema.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

milos1,vec postoji tema sa istim naslovom viewtopic.php?p=254945#254945 .
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

milos1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 19:55

Post od milos1 »

Fox, hmm izgleda da sam pogrešno definisao parametre pretrage i par puta dobio 60+ stranica, pa sam odustao i otvorio novu temu :oops:

telep, jel to oficijalni update preko kiesa ili? Koji lagfix radi sa 2.2 verzijom?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja nemam oficijalni pošto je moj telefon brendiran pa bi čekao večnost da ga dobijem. Prvo sam ubacio neki samsungov stock 2.2 pa sam onda ubacio neki malo modifikovani finalni 2.2 sa xda (a lag fix imaš već u romu koji aktiviraš iz recovery-ja).
Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Zaključana tema