Desire hd za SGS2 ili iPhone4
Desire hd za SGS2 ili iPhone4
Koristio sam godinu dana i iOs i Android, oba sistema mi odgovaraju, e sada me interesuju ostale stvari kod ova dva telefona...
doplata bi bila oko 130-150 evra i za sgs2 i za iphone4, ali se ne mogu odluciti koji da uzmem.... kod htc-a mi se ne svidja muzicki plejer, dok je kod iphone-a fantastican, a i kod samsunga je valjda ok? zatim touchscreen izuzev iphone-a mislim da je na samsungu bolji, precizniji (to sam utvrdio gledajuci klipove na youtube, ne znam da li je tako uzivo)
doplata bi bila oko 130-150 evra i za sgs2 i za iphone4, ali se ne mogu odluciti koji da uzmem.... kod htc-a mi se ne svidja muzicki plejer, dok je kod iphone-a fantastican, a i kod samsunga je valjda ok? zatim touchscreen izuzev iphone-a mislim da je na samsungu bolji, precizniji (to sam utvrdio gledajuci klipove na youtube, ne znam da li je tako uzivo)
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
nemanjale, Hm, ne znam da li baš realno da toliko doplatiš za IP4 ili SGSII, ne znam koliko je star tvoj Desire HD, ali probaj da izvučeš manju doplatu, tj. da manje doplatiš.Od ova dva model, moj glas ide definitivno za SGSII, na IP4 je bolji samo kavalitet izrade, sve ostalo je na strani SGSII, plus SGSII je noviji model, ima veći TS, bolji odziv, SUPER Amoled + tehnologija je zaista izvanredna....jednom rečju SGSII je dosta bolji telefon od IP4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
SGS2 ako ti ne smeta plasticna izrada tog telefona.
Igrao sam se sa njim prosli vikend,telefon je azdaja,ali pored mog HD2 vizuelno deluje kao kineska igracka.Iphone 4 necu da komentarisem,imao sam prilike i sa njim da radim dosta,lep telefon,odlicno optimizovan softver i hardver ali ne opravdava tu cenu
Igrao sam se sa njim prosli vikend,telefon je azdaja,ali pored mog HD2 vizuelno deluje kao kineska igracka.Iphone 4 necu da komentarisem,imao sam prilike i sa njim da radim dosta,lep telefon,odlicno optimizovan softver i hardver ali ne opravdava tu cenu
star mi je mesec dana, simfree i 23meseci garacije ima, imam ip4 sa doplatom 100e, a za sgs2 mi traze oko 150-180e doplate, e sada ne znam kakav je touch screen kod sgs2, verovatno ni on nije kao na iPhone-u, sa htc-om nisam bas toliko zadovoljan touch-om, jer kao sto kazu ko jednom koristi iphone uvek se vraca iphone-u 
znaci, interesuje me ko je koristio i iPhone i SGS2 njihovo poredjenje ekrana, mada sumnjam da je na samsungu kao na iphone-u ali ne znam nisam probao, i takodje me interesuje zvuk preko slusalica, jer kazu da je na samsung galaxy s1 moze dobiti i bolji zvuk nego na iphone-u
pa me interesuje da li je takav slucaj i sa sgs2....pozdrav

znaci, interesuje me ko je koristio i iPhone i SGS2 njihovo poredjenje ekrana, mada sumnjam da je na samsungu kao na iphone-u ali ne znam nisam probao, i takodje me interesuje zvuk preko slusalica, jer kazu da je na samsung galaxy s1 moze dobiti i bolji zvuk nego na iphone-u

SGS2, iPhone 4 32GB
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
SGSII i i4 ne mogu da se mere po pitanju ekrana - razlike su sledece:
i4 i Retina su neprevazidjeni jos uvek - to niko ne moze da porekne.
SGS2 ima bolju osvetljenost, najbolji kontrast na svetu
Boje na SGS2 deluju jace, zivlje, ali neprirodnije, dok su daleko prirodnije na i4.
Sto se touch odziva tice, oba telefona prilicno dobro reaguju, jedino meni eto ruka nije naviknuta na SGS2, pa glas dajem za i4.
i4 i Retina su neprevazidjeni jos uvek - to niko ne moze da porekne.
SGS2 ima bolju osvetljenost, najbolji kontrast na svetu
Boje na SGS2 deluju jace, zivlje, ali neprirodnije, dok su daleko prirodnije na i4.
Sto se touch odziva tice, oba telefona prilicno dobro reaguju, jedino meni eto ruka nije naviknuta na SGS2, pa glas dajem za i4.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
nemanjale, Mnogo je 100evra doplate za IP4, nećeš dobiti ništa bolje nego što imaš na trenutnom telefonu.Kao što napisah u predhodnom postu, SGSII je bolji izbor jer je telefon noviji, brži i ima zaista odličan i veliki ekran.Imao sam samo priliku da kratko koristim SGSII i meni je odziv fantastičan, ali opet naglašavam da sam ga samo na kratko čačakao, pa nisam najmerodavniji da potvrdim kakav je zaista TS.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- mironiko
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
- :: ASUS ZenFone 2 Laser
Po mom misljenju, def. idi na SGSII. IP4 sam neki dan njakao, bio nam tu neki Englez na Exitu, i sve je to super, ali kaska za SGSII, po mom misljenju i za kecom... Meni se kod SGSII jedino ne svidja plasticka zavrsnica, po tome je recimo IP bolji, ali nije da je Samsung los, i dalje je to vrlo korektan i kvalitetan finis.
Sto se LG-a 2X tice, on je izmedju SGSI i SGSII, i to ce ti i svaki test na netu potvrditi, bar sto se tice performansi. E sad, niza cena u odnosu na Galaksiju 2, i nesto robusnija izrada ga cine mozda i best buyom u ovoj grupi proizvoda.
Uzevsi u obzir sve kriterijume, MOJ izbor bi bio:
Optimus 2X
SGSII
SGSI
IP4
Ako ti cena pritom nije problem, idi na SGSII, i to je to...
Nadam se da sam pomogao bar malo.
Sto se LG-a 2X tice, on je izmedju SGSI i SGSII, i to ce ti i svaki test na netu potvrditi, bar sto se tice performansi. E sad, niza cena u odnosu na Galaksiju 2, i nesto robusnija izrada ga cine mozda i best buyom u ovoj grupi proizvoda.
Uzevsi u obzir sve kriterijume, MOJ izbor bi bio:
Optimus 2X
SGSII
SGSI
IP4
Ako ti cena pritom nije problem, idi na SGSII, i to je to...

Nadam se da sam pomogao bar malo.
ASUS ZenFone 2 Laser
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
uff,mislim da gresis,ako si ih drzao jedan pored drugog onda ne znam kako si zakljucio da je retina bolja...al nema veze,mozda i nije moj fah,al JA bi uzeo IP4..
jednostavno me nervira to seljacko kuciste od galaxy,napraviti tako mocan aparat,i bukvalno ga unazaditi sa kinskim materijalima
po meni fail...
kao drugo ne jurim za Ghz i ostalim ultra stvarima..IP4 mi nekako lepse "cuci" u saci! pozz
jednostavno me nervira to seljacko kuciste od galaxy,napraviti tako mocan aparat,i bukvalno ga unazaditi sa kinskim materijalima

kao drugo ne jurim za Ghz i ostalim ultra stvarima..IP4 mi nekako lepse "cuci" u saci! pozz
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
skar, drzao jedan pored drugog i igrao se. SGS2 je zaista porazio i4 u brzini (doduse WiFi domet je bio ocajan, pa nisam imao merodavnu situaciju), ali sto se ekrana tice, veruj mi. Napisao sam nekoliko puta - i opet cu:
Na Retini pixele ne mozes da vidis, na SGS2 mozes, uz dosta napora, ali mozes. Kontrast na SGS2 je apsolutno fenomenalan, napsram njega Retina je jako daleko, ali bas to i upropastava AMOLED, jer jednostavno prikaz na ekranu izgleda izvestaceno. Boje su izuzetno jarke i zive, i ne preterujem kada kazem da iPhone pored tog prikaza izgleda izbledelo, ali jednostavno je neprirodno.
Opet, ovo je vec stvar afiniteta, i zaista mislimd a dugo treba zuriti u ekrane i uporedjivati. Ja sam imao svega 15-ak minuta u Telenoru, ali mi je i to bilo dovoljno.
Sa druge strane SGS2 jeste zver, ali kao sto si rekao, zapakovan u neko plasticno djubre. Epic fail po meni!
Na Retini pixele ne mozes da vidis, na SGS2 mozes, uz dosta napora, ali mozes. Kontrast na SGS2 je apsolutno fenomenalan, napsram njega Retina je jako daleko, ali bas to i upropastava AMOLED, jer jednostavno prikaz na ekranu izgleda izvestaceno. Boje su izuzetno jarke i zive, i ne preterujem kada kazem da iPhone pored tog prikaza izgleda izbledelo, ali jednostavno je neprirodno.
Opet, ovo je vec stvar afiniteta, i zaista mislimd a dugo treba zuriti u ekrane i uporedjivati. Ja sam imao svega 15-ak minuta u Telenoru, ali mi je i to bilo dovoljno.
Sa druge strane SGS2 jeste zver, ali kao sto si rekao, zapakovan u neko plasticno djubre. Epic fail po meni!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Meni se iskreno svidja ekran na IP4, ali sve ostalo je na strani SGII. Osim izrade, to sam zaboravio 
Meni se recimo te zivlje boje svidjaju, posebno sto kad napravis sliku i slicno, nisu toliko napadne, vec vuku na prirodno
ako ste me razumeli 
Mislim da sam ovom recenicom i ja odlucio sta cu uzeti...

Meni se recimo te zivlje boje svidjaju, posebno sto kad napravis sliku i slicno, nisu toliko napadne, vec vuku na prirodno

Mislim da sam ovom recenicom i ja odlucio sta cu uzeti...

Nokia E71... Elegant, but deadly
http://www.youtube.com/watch?v=6UgDpwaDh78
Нек има ретина екран 150 пута и резолуцију 1000х1500, може само да плаче поред Галаксија С2.
Илузорно их је уопште поредити, па Галакси С1 је бољи у скоро свему. Довољно је само да се помене да га је победио на пољу репродукције музике...каква тема...
Што се тиче пластике од које је израђен С2, да ли се некад запитате да та пластика служи као пасивни кулер процесора, графике? Зашто се излазак ајфона5 одлаже?
http://www.gsmarena.com/apple_a5_chip_o ... s-2893.php
Нек има ретина екран 150 пута и резолуцију 1000х1500, може само да плаче поред Галаксија С2.
Илузорно их је уопште поредити, па Галакси С1 је бољи у скоро свему. Довољно је само да се помене да га је победио на пољу репродукције музике...каква тема...

Што се тиче пластике од које је израђен С2, да ли се некад запитате да та пластика служи као пасивни кулер процесора, графике? Зашто се излазак ајфона5 одлаже?
http://www.gsmarena.com/apple_a5_chip_o ... s-2893.php
Слобода или смрт