Trilema - HTC Desire S, Samsung Galaxy I, Nokia E7 - hitno

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 18. Jul 2007. 21:48
Kontakt:

Trilema - HTC Desire S, Samsung Galaxy I, Nokia E7 - hitno

Post od krstin »

Sutra uzimam telefon, a jos uvek nisam odlucio sta cu :chytry:

1. Favorit mi je HTC Desire S, ne znam zasto. Bio sam verni korisnik Nokie, ali sam se pomalo razocarao i sada me privlaci android.
Pozitivne strane HTC-a: aluminijumsko kuciste, jak procesor, najvise ram memorije, android 2.3.
Negativno: nedostatak tastature, slabija baterija, najmanji ekran, mala interna memorija

2. Na drugom mestu Galaxy I
Pozitivno: Najbolji ekran, bolja baterija, interna memorija od 8gb, najjeftiniji
Negativno: nedostatak tastature, napravljen od plastike, stariji android (jel moze da se ubaci 2.3??) i jednostavno - ne volim Samsung.

3. Na kraju Nokia E7
Jos uvek ne mogu da prebolim N97, koji sam nedavno prodao. Imao je on svojih mana, ali je meni bio odlican. I zapravo dugi niz godina sam koristio Nokiu, pa mi je sad malo tesko da predjem na nesto drugo.
Pozitivne strane E7: Aluminijumsko kuciste, qwerty tastatura, dobar ekran, najvise memorije
Negativne: nije android, najslabiji procesor, najmanje rama...

Dakle sta uzeti? Meni se najvise svidja HTC :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

najvise je stvar ukusa tj. tvojih potreba... blaga prednost po meni je na htc desire s-u zbog funkcionalnosti ali da se ja pitam ja bih uzeo E7 pre svih navedenih... extra ekran, tastatura, novi symbian itd... :wink: :wink: :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Zanimljivo. Očigledno dosta dobro znaš šta tražiš i prosurfovao si u potrazi za time, što je za pohvalu.

Elem DesireS je najsvežiji od svih i ako se držiš stock ROMa najsvežiji. Takođe ako ćeš da budžiš DesireS ti (najverovatnije, nisam baš sad posebno njega gledao, ali tradiocionalno je tako) ima najbolju podršku na XDA.
Nekoliko prednosti GalaxySa si i sam naveo, manje customizacije ali izuzetno stabilan fon sa custom kernelom, po meni pretarne boje ali ne može da se porekne da je napredan i kvalitetan ekran...... I još jedna mana o kojoj se treba raspitati da li sve aplikacije mogu da idu na internu mem. ili nešto ipak mora na karticu.

Nokia......... šta reći........ Symbian propada ali ako baš ne možeš da se navikneš na novi OS ili imaš neke programe koje znaš da za Android sigurno ne postoje (mada ne mogu da zamislim šta bi to moglo da bude) ili si samo sentimentalan onda e7. U suprotnom bolje da što pre pređeš na (subjektivno) bolji OS.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od krstin »

Cini mi se da je HTC sahranio Nokiu i da cu sa E7 dobiti prekovan N97. Ne mislim bukvalno, ali symbian je veoma slican i sve ostalo, jednostavno suvise mi se malo razlikuju. A privlace me cari androida :) Jedino se plasim zbog nedostatka tastature, da li cu se privici na touchscreen, kucam dosta poruka... Imao sam davno Nokiu 5800 i nervirao me je taj touch, naravno pretpostavljam da se ne moze porediti sa ovim kod HTC-a.

Kontam da je android platforma buducnosti i bezveze mi je da dajem toliko para za symbian telefon, koji realno i nema neku perspektivu.

Edit: Nisam video Gargamelov odgovor :)
Da, dosta sam se uputio u pricu. Isprobao sam sva tri telefona. Za Nokiu jesam sentimentalno vezan, ali ne vredi da dajem toliko para za zastarelu platformu.
Privlaci me HTC i pored toga sto je Samsung jeftiniji i ima nekih prednosti. Mada ne znam da li je ekran od 4 incha prednost ili mana, jer sam drzao Samsung u ruci i ne odgovara mi bas, suvise je sirok.
Poslednja izmena od krstin u Pet, 12. Avg 2011. 14:48, izmenjeno 1 put ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

krstin, Moj glas ide za E7, ako si već koristio N97, onda ćeš sa E7 biti oduševljen, manjak RAM-a nije problem, čak šta više symbian^3 savršeno funkcioniše sa 256MB RAM-a, može da otvori i do 30 aplikacija u pozadini, pogledaj neke snimke na youtube i videćeš da je na symbian^3 OS-u multitasking jedan od najboljih.Što se tiče procesora ni on ne predstavlja problem, sve aplikacije prosto lete, tako da nećeš osetiti nikakav lag koji je bio svakodnevnica na N97.
Naravno još da napomenem da je E7 napravljen od jako kavalitetnih materijala i da ima jako dobar ekran.Jedina negativan strana je odsustvo AF kod kamere, sve ostalo je perfektno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Opet si dosta toga i sam rekao upravo onako kako stvari stoje. Ako se nisi susretao sa Kapacitivnim ekranima razlika u načinu upotrebe je "nebo i zemlja". Što miodrage jednom reče: "zamisli ne moraš da ga pritisneš, samo dodirneš....." :D Naravno i e7 ima kapacitivni za razliku od N97, i da i ta dva Symbiana se razlikuju ali ne baš toliko. I dalje mislim da je Android mnogo funkcionalniji i jedini otvoren od svih trenutno vladajućih OSova pa samim tim i privljači najviše programera.

Ipak ne mogu da ne pomenem zbog sporijeg procesora dosta bolje trajanje baterije na e7. Jedan naspram dvaipo dana, što uopšte nije za bacanje. Galaxy je negde između ali ipak bliže 1 danu, mada uz baš intenzivno maltretiranje i e7 može da se izduva za jedan dan.
Poslednja izmena od gargamel4 u Pet, 12. Avg 2011. 15:05, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od krstin »

Ne znam sta cu da radim, stvarno :D Izbacio bih Samsunga mozda iz izbora - jednostavno me ne privlaci, iako me dosta njih ubedjuje da uzmem njega pre nego Desire S. A i kao manu sam zaboravio da navedem da je to ipak telefon predstavljen pocetkom 2010. godine...

Nokiu jos uvek ne bih izbacio iz izbora, znam da je odlicno napravljena, medjutim ja bih rado menjao symbian :) A i malo mi je prevelika... Ima qwerty, sto mi je veliki +. Mada, mozda se i priviknem samo na touch... Jednostavno mislim da necu biti zadovoljan sa Nokiom, jer se ne razlikuje dovoljno u odnosu na N97... Takodje je i skuplja za nekih 20ak evra, a onda se opasno priblizavam ceni Sensationa...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja bih ti bas savetovao Galaxy S - razlog - meni je ubedljivo najbolji od ove ponude i najvise mi se svidja. Nokiu ni ne razmatram, ta firma je sto se mene tice ono sto je bio Sony Ericsson 2004-2008 (propast). A HTC koliko god mi je nekad bio privlacan i fenomenalan, otkako su krenuli u neki mass production mode, jednostavno mi se ogadili. Ali to je moje misljenje, i nije bas ni najobjektivnije...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

krstin,kada vec ne znas kako ces se snaci bez hardwer-ske qwerty tastature,a i citam da si 'za HTC',zbog cega nisi uzeo u razmatranje Desire Z. :|
Jer to zbog toga sto doticni model ima procesor na samo 800MHz? :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od krstin »

Desire Z je stariji model, slabiji je po karakteristikama od Desire S-a, mnogo slabija baterija (sto mi je vazno), nije od aluminijuma, ne znam :D Ma prebolecu i tastaturu, 90% cu pazariti Desire S, nekako sam njega i prvog naumio :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

krstin, Desire S jeste odličan model, ali svako da nećeš pogrešiti ako uzmeš bilo koja od tri modela koja si naveo.Samo još da dodam da jeste velika razlika između E7 i N97, iako symbian^3 na prvi pogled izgleda isto kao i symbian^1, jako puno promena je izvršeno na novom symbian-u i bar 80% bolje funkcioniše u odnosu na stariji.Naravno ako baš želiš da promeniš OS onda je android dobar izbor i na tvom mestu ne bih odbacio Desire Z, to što nije od aluminijuma nadoknađuje odličnom qwerty tastaturom i jako, ali jako kvalitetnom palstikom od koje je izrađen.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

krstin, Steta sto si izbacio Samsunga iz izbora... Ne znam zasto, ali poceo sam zazirem od HTC-a... Jeste da njegov Sense UI izaziva WOW efekat... Ali meni je postao :disgust:
Nokiju otpisujem u startu, a Samsung mi je postao apsolutni favorit sto se tice androida...
Cak razmisljam da zamenim svoj novopeceni Dell za jedan Galaxy S... :roll:
Samo nek se rolaju....sarme.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Samsung ce tek da razbije sve oko sebe pojavom novih Android modela, jer cini mi se da trenutno diktira trzistem i postavlja nove standarde. Zbog toga ipak dajem svoj glas za Galaxy S...

Pero Detlicu, nemoj da menjas Dell-a, dobar je to uredjaj, nabaci neku ROM-cinu i pevaj ;)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Da se ja pitam cena bi presudila. Verovatno nema nekih ekstremnih razlika u performansama tako da bih se odlucio za galaxy s ukoliko bih ga mogao naci za dosta nizu cenu. I plus, iz mog iskustva, HTC i nije nesto sto se tice multimedije u odnosu na Samsung.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Ja kazem jedino u cemu je HTC bolji je 'efekat WOW'... Nista drugo...
Off: Green ma to su samo neke mastarije... Posto me ovako Stock bas nervira, sutra sam kuci, pa cu u sledecih par dana da ga budzim... :D Napokon.
Samo nek se rolaju....sarme.

krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od krstin »

Evo da se javim i ja. Uzeo sam Desire S. Odusevljen sam Androidom, a i touch je veoma dobar, tako da cu se najverovatnije lako privici. Presudio sam u korist HTC-a jer mi se svidja kvalitet izrade (meni veoma vazno), kao i to kako mi lezi u ruci. Mozda Galaxy ima nekih prednosti, ali da se ne lazemo, lezi u ruci kao lopata... A i po meni je 3,7 incha optimalno, ne treba mob da mi zameni desktop ili laptop... A sto se tice prenapucanih boja na Samsungu, i to mi po malo smeta.

E sad, imam mogucnost da nekoliko dana koristim HTC i ako mi se ne svidi, da menjam za Samsung, ipak mislim da nece tako biti, jer sam odusevljen HTC-om :)

Odgovori