X10 mini vs xperia mini vs wildfire vs wildfire s ???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2011. 09:37

X10 mini vs xperia mini vs wildfire vs wildfire s ???

Post od tristo »

U ozbiljnom sam problemu i molim vas za pomoc :) Trebam mijenjati telefon i razmisljam o sledecim modelima : SE x10 mini, SE xperia mini, htc wildfire i htc wildfire s...

Telefon koristim dosta i za surfovanje netom sto zahtijeva dobar display, pozeljna je fina kamera i naravno android... Sta je bolje uzeti od navedenih telefona? Cifra kojom raspolazem je 150-200 eura, u zavisnosti od toga i biram neki od sledecih telefona...

Kakav je taj Wildfire, kako se manifestuju problemi sa rezolucijom displaya kod njega ? Koliko je bolji wildfire S, vrijedi li dati toliko para vise za njega u odnosu na wildfire???

Kakva su iskustva i sa ovim xperiama, jel u praksi premali display na x10 mini ? Jel stvarno toliko bolja xperia mini od x10 mini, vrijedi li toliko vise dati za nju?

I ako neko moze da kaze, kolike su realne cijene ovih telefona ako ih uzmem sa "garancijom" od 6 mjeseci???

Hvala unaprijed

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

posto koristis telefon za surf dosta, stari mini i stari wildfire otpadaju zbog male rezolucije ekrana. Ovaj novi xperia mini je ponajbolja kupovina trenutno zato sto je jeftin, a ima hardver kao SE flagship Arc, pozitivno je jos sto je skoro MTS pustio solidnu kolicinu istih pa mozes da ga nadjes sa 2god garancije (mada i ova garancija je problematicna). Sta mislis o ideju da uzmes za te pare neki telefon iz prve generacije "uber" telefona: desire, galaxy S ili X10?

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

Sat-dva dnevno koristim fon za surf, tako da mi je to jako bitno... Druga najvaznija stvar je android, a treba mi i solidna kamera sa blicom...

Nisam protiv tih über telefona, samo ne znam imam li ja dovoljno novca za to :) Koliko kostaju desire, x10 ili taj galaxy s ?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

HTC HD2 mozes nadji za 210,220e u dobrom stanju.A daleko je bolji od ovih navedenih gore.
HD2 je Windows telefon,ali je isto tako ultimativna masina za hakovanje,mozes mu ubaciti android,raditi sa njim sta god hoces.Veliki ekran,dobra kamera,brz,stabilan.Galaxy S je takodje azdaja od telefona ali ne svidja mi se sto je previse plastican i lagan,kamera nema blic.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

...malo sam ispao iz fazona budzenja telefona, moram u skolu ponovo :) ne kupuje mi se polovan telefon, nikad se ne zna sto ga neko prodaje... Blic mi treba, da ne nosam fotoaparat...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

od navedenih najbolji izbor je wildfire s jer je htc... SE jeste da ima taj procesor i jos neke prednosti ali htc je proverena masina i nesto vec testirano i provereno... koliko sam shvatio ne bi da se zezas sa raznim podesavanjima itd... :wink: :wink: :wink:

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

Ne vjerujem da bi nesto bas budzio previse fon, koja aplikacija sa marketa i to bi bilo to... Vidim da htc ima sporiji procesor, koliko je wfs brz u radu? Kakva je kamera na wfs-u? Imam n73, to nek bude referentna tacka...

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28

Post od kopitaneskita »

x10 mini i obični wildfire izbaci s liste ;)

i ja kad bih birao između xperia mini i wildfire s bih bio u dilemi. pola ljudi će ti reći uzmi SE, a druga polovina htc.

prenost xperie mini je hd video snimanje, dok npr htc ima bolji UI. SE UI mi je nekako najlošiji kod svih android uređaja. previše je izmenjen u odnosu na standardni android (ikone, dizajn, home screenovi), nekako kao da nije android, a jeste.

ali ono što znam od ljudi koji imaju wildfire s, jeste da nikad s tim telefonom problema nisu imali. isto kad čitam komentare na gsm areni, retko ko da ima problem s ovim modelom.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ovo govori vise nego dovoljno poredjenje. Izbor bi definitivno bio Xperia Mini.

Sam si napisao da ti treba telefon za surf a Xperia ima procesor na 1GHz koji gura Flash sadrzaj (naspram 600 MHz CPU koji ne podrzava flash kod Wildfire S).

Drugo, imaju Gingerbread i jedan i drugi, tako da tu ne gubis nista ako uzmes Mini.

Trece, HTC nikad nije bio poznat po dobrim kamerama, naprotiv, a SE je, ako ni po cemu drugom, poznat po odlicnim kamerama i vrhunskom zvuku.

Cetvrto, graficki cip na SE-u je bolji od onog na HTC-u, Adreno 220 > Adreno 205, pa tu imas jos jedan plus. Dobro ce doci prilikom igranja igara i slicno.

Izgled UI-a ces promeniti najobicnijim launcher-om koji ces instalirati sa marketa, a ima ih 300 pa mozes da biras.

U stvari, jedina prednost HTC-a je veci ekran i to za 0.2 inca, sto je ~0.5 cm.

I na kraju da sumiramo. Izmedju SE-a i HTC-a bilo bi ekstremno glupo odabrati HTC jer je SE azdaja u odnosu na njega i telefon koji ce jos dugo biti popularan jer ima hardver koji moze da isprati softver, i zbog cega ce i prodaja ici lakse. I na kraju da kazem da je ovo subjektivno misljenje.

I rest my case! :D

I da, ovo sto se tice prve generacije uber telefona nije losa ideja. Ako mozes da se ispruzis za jos koji euro dobices veci ekran i jos ponesto.
Pozdrav

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

...xperiu x10 mini i obicni wildfire sam izbacio iz izbora vec :) Ovu prvu generaciju über telefona ipak moram izuzeti iz izbora jer nemam dovoljno novca za nov...

Jos 1 mana htc-a je i nesto visa cijena, xperiu mi nude za 200e a htc-a za 220e... Jesu to ok cijene?

Osim veceg ekrana, ima li wfs jos neke prednosti? Citao sam da SE zna da ima neke probleme, koliko je to cesto i sta najcesce pravi problem?
Ima li htc slicne probleme?

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

tristo, ima bolji UI tj HTC Sense...i tu prestaju sve prednosti wfs u odnosu na mini :). To su dve razlicite generacije telefona, mini je bolji za celu duzinu

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan

Post od kopitaneskita »

čoveku govorite koji je na papiru bolji. ali koji se u praksi pokazao boljim? ;)

znači treba i to gledati, a ne samo puke specifikacije proizvođača.

nekad davno i prva n97 je na papiru bila aždaja za to doba, a u praksi obično sranje od telefona.

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

...naravno da su i licna iskustva i utisci dobrodosli :) Moze li mi neko reci realne cijene telefona wfs i xperie mini? I preporuka za dobavljaca u NS je dobrodosla :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

kopitaneskita, pa i nije bila azdaja nego tad nije toliko bio rasprostranjen HTC a da ne pricam o tome da je ovde Nokia i dalje nebeski brend. To je rezultiralo opstom pomamom za N97 nakon cega su ljudi tek uvideli na sta se srozala Nokia jer im se u rukama raspadao flagship kompanije. Nego nije to tema.

tristo, o utiscima mozes da procitas u odgovarajucim temama za telefone i taman da pitas za neke eventualne probleme.

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan

Post od kopitaneskita »

@tristo

ako pogledaš komentare o wildfire s i xperia mini tamo gde su testovi telefona (ne na forumu), videćeš da xperia mini ima više prijavljenih problema (od zagrevanja, pa nadalje), nego htc wildfire s.

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

u pricu je usao i Ace :)
Kakav je Ace u poredjenju sa Htc wfs i Xperiom mini? Display, kamera i ostale multimedijalne funkcije su mi jako vazne...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

tristo, Ace ima nešto slabiji procesor (800 Mhz) u odnosu na Xperiom mini koja ima 1Ghz, ali ace ima bolji i veći ekran što je velika prednost.Što se tiče kamera oba modela imaju 5Mpx, ali Xperia mini snima video u HD rezoluciji 720p, dok Ace snima u dosta lošijoj QVGA rezloluciji.
Generalno Ace mi deluje kao bolji telefon pre svega zbog većeg ekrana, ali opet mini ima bolju kameru i nešto brži procesor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan

Post od kopitaneskita »

tristo napisao:u pricu je usao i Ace :)
Kakav je Ace u poredjenju sa Htc wfs i Xperiom mini? Display, kamera i ostale multimedijalne funkcije su mi jako vazne...
kao što su ti već rekli, veći ekran od oba, sporiji procesor od xperie, malo brži od wfs-a.

ali isto tako opštepoznato telefon sklon sleep of death-u.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

kopitaneskita
ali isto tako opštepoznato telefon sklon sleep of death-u.
Ma prošlo je to vreme, to je bilo poznato u vreme prvih gingera, a sada je sa poslednjim update-om sve ispeglano!!!

tristo nemoj da te plaše. Ace je dobar telefon, nemogu da ga poredim sa ova dva jer ih nisam posedovao, ali mogu ti reći da imam samo pozitivne utiske za Ace!! 8)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

tristo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tristo »

Kupljen SE Xperia Mini... Prvi utisci su sjajni, Android je 8) SE je kupljen prvenstveno jet sam nasao extra ponudu... Hvala svima na pomoci :)

Odgovori