DualSIM telefon: Motorola XT882, Samsung B7722 ili...?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
najo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2011. 19:51
Kontakt:

DualSIM telefon: Motorola XT882, Samsung B7722 ili...?

Post od najo »

pozdrav svima.novi sam ovdje.ako moze ko da mi odgovori koji mobilni sa 2 sim ima najjaci signal mislim kome se ne gubi signal kada ste u lose pkrivenim podrucijama ili kad se vozi brzo.i kao drugo imam jednu dilemu:koji dual telefon da izaberem izmedju motorole XT882,SAMSUNG B7722 ili koji drugi da je dobar a da ja ne znam.hvala

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

pa Motorolu,
kao prvo ima mocan cipset,android,kvalitetnije kuciiste od samsunga...
znaci kompet uredjaj...
mogu reci da sam i iznenadjen sta su sve napakovali ...

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

skar, sad pogledah na gsmarena-i, da li si ti ovo proverio:
CDMA 800 - SIM 1
GSM 900 / 1800 / 1900 - SIM 2
Ako je takva situacija sa motorolom koja je onda svrha dual sima??? :blinky: :shock: :shock:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

najo, ja predlazem da sacekas malo da se pojavi, pocetkom 2012, kod nas ovaj model (ako ti se uklapa u budzet, ocekuj cenu nesto vecu od Galaxy Y):

Samsung Galaxy Y Duos and Y Pro Duos
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

y pro duos je moj favorit, ali cito sumnjam da ce ovo stici do srbije pre proleca :( , nesto ne vidjam ni obican galaxy y pro, dok nas je galaxy y preplavio, i to iskljucivo zbog vip-a
::luv phonez::

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Mislim da ce oba modela (Galaxy Y Duos i Galaxy Y Pro Duos) istovremeno pustiti u prodaju, ali prvo na nekim egzoticnim trzistima (Rusija npr.) - ali nikad nece doci u Zapadnu Evropu (bar ne zvanicnim kanalima). Mene licno vise privlaci Galaxy Y Duos jer je manjih dimenzija, ali postoje neke stvari u vezi ovog modela koje mi jos uvek nisu 100% jasne:

- da li su obe kartice 3G ili samo jedna od njih,
- da li su obe kartice dostupne sve vreme, ili je prilikom poziva i prenosa podataka druga kartica nedostupna (slucaj kod LG P698 i Huawei U8520 Duplex),
- prema specifikacijama na GSMAreni, mali broj piksela po kv. incu,
- baterija od 1300mAh mi deluje slabo za dual-sim android - LG P698 ima 1500mAh pa su se korisnici ipak zalili na katastrofalno kratko trajanje baterije...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

snebivljiva azdaja, ako je verovati GSM Areni, oba ova modela ce se pojaviti i na (zapadno)evropskom trzistu. Sto se tice broja piksela po kvadratnom incu Galaxy Y Duos ima dijagonalu od 3 inca i rezoluciju od 240x320 piksela, a Galaxy Y Pro Duos ima dijagonalu od 2,6 inca i rezoluciju od 400x240 inca, pa racunaj koliko je to piksela po kv.incu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Kritike i pretpostavke u mom prethodnom postu se odnose na Galaxy Y Duos (ne na Pro verziju), jer trenutno koristim telefon cija je dijagionala samo 0,06 inca veca, ali je rezolucija 320x480p. I opet se pikseli naziru (kratkovidost :) ). LG Optimus Me ima 2,6 inca i istu rezoluciju kao Galaxy Y Duos, i opet mi je delovao kao da gledam u rimski mozaik.

Sto se distribucije tice, mozda ce se pojaviti u EU, tj. Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Estoniji, Litvaniji, ali u DK samo ako ga neko privatno donese/poruci iz inostranstva. Ovde se dileri vode logikom "sto da ti prodam jedan telefon za dve kartice, kad mogu da ti prodam dva?"

najo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2011. 19:51
Kontakt:

Post od najo »

hvala svima na ovim iscrpnim odgovorima.sad pogledah gsm arenu pa mi se cini da je u velikom porastu proizvodnja dual mobil.mozda je bolje sacekati jos malo al mi jedna dilema jos mi nije jasna?koji od ovih dual sim proizvodjaca ili koji ovako poseban model ima jak domet,signal da mu se ne gubi lako.ja imam samsung gt-c6112 al nisam nesto zadovoljan bas zbog toga.probao sam skoro sve dual od samsunga,svi imaju tu manu ili se meni cini.malo bolji je b-7722.poz.svima i sretni bozici

Odgovori