HTC Desire ili Nokia N8

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

HTC Desire ili Nokia N8

Post od toda81 »

Imam htc desire,a mozda bih voleo da ga zamenim nokiom n8.Sta vi mislite o tome?Cuo sam da ne radi garmin na n8 sa belle OS-u
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, šta to pričaš, bre?!? :D :lol: :D Pa ti se ne zezaš?!? :lol: :o

A sad ozbiljno...:) Jesi li ga negde pogledao uživo? Video kako radi? Mislim da ti posle Androida (koji ti se svideo) Symbian baš neće biti najbolji izbor...:) Zato i pitam jesi li ga video uživo i kako radi...:)

Osim toga u temi za N8 ljudi pišu da Garmin najverovatnije neće dobiti update za Belle...:(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

toda81, mani se corava posla :D Neko vece sam sa Borisom flesovao kod mene belle na n8 i kao jeftina kopija androida je pritom ces se ograniciti sa belle i to je to posto ne verujem da ce N8 gurati dalje od belle. Zato uzmi taj desire i uzivaj :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

toda81, sta ce ti N8? Sta to ima na njemu a nema na Desire? Osim bolje kamere, ajde...
Mislim da bi skocio sa konja na magarca, ali to sam samo ja, mozda neko misli drugacije.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma koja crna zemlja, ukopao bi se do guse, i vise se ne bi iskobeljao. Bez od Nokie koliko te noge nose...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ej znao sam i samo sam cekao kad ce toda da otvori temu :lol: :lol: .
Pa covek bi da proba, imao je symbian i njemu je odgovarao i sada bi zeleo da ga isproba i na novijem modelu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ninolina, nisam video uzivo n8,mada sam imao nameru d apogledam kod nekog operatera,ali polako pocinju da mi slezu misli i mozda cu odustati od ove dileme.Gledao sma neke klipove za n8 na youtube i nisam bas prezadovoljan.lesa0208, Green, ta kamera i video mi bodu ocii,a i kvalitet izrade kada je nokia u pitanju,a sve ostalo je na strani desire-a.deksicom, u pravu si kada je symbian u pitanju i imam osecaj da cu esko d aprezalim symbian,posebno jer me za njega vezu veoma lepe uspomene
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

toda81, lepo je secati se lepih uspomena, svi smo ih imali koristeci Symbian, ali smo osetili da je doslo vreme za promene... 8)
Kolega Deksi jos uvek zivi od tih uspomena, ali nece ni on dugo. :D
Nokia polako ali sigurno prelazi u ruke "Zle Imperije". Bilo nam je svima zadovoljstvo "poznavati" je...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toda81, uzimaj N8 i ne misli. ne znam koliko su kolege upoznate, ali je symbian S^3 toliko napredovao da je to prosto neverovatno. Izbacen je ogroman broj modova, CFW, widgeta ....
Kamera je ubedljivo najbolja i to nema spora, kvalitet fenomenalan, mada se meni izgled i ne dopada bas.
I da vezano za Garmin. Garmin savrseno (koliko je on u mogucnosti da pruzi to) radi na Belle-i, provereno govorim. Nazalost Nokia maps nema detaljnu mapu Srbije, ali sve ostale , ukljucujuci i nase okruzenje su odradjene fenomenalno, a pri tom je najstabilniji najbolji program za navigaciju sto se tice mobilnih telefona.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma kakva Nokia, alo bre.... Evo DreamWeaver je updateovao N8 na Belle... nije bas odusevljen... Ne moze, jednostavno ako nekome treba kamera telefon - i samo to, onda je N8 ok, za sve drugo - zaobici u sirokom luku.
Nazalost, nisam uspeo suraka da odgovorim, uzeo lik E7... ja mu pokazujem da je djubre, to zaslepljeno potpuno... UZAS! Ocito da Nokija na svojim uredjajima posipa neki PCP (Angel Dust), ili takvu neku drogu, da korisnici imaju osecaj prijatnosti kada je koriste, a na mene to izgleda ne deluje, nego izaziva suprotan efekat :P Ili Apple stavlja nesto, pa kad pipnem bilo sta drugo sto nije My Precious, dobijam difuzni bol u predelu epigastrijuma (zeludac), koji tera na muku, gadjenje, i u tezim slucajevima povracanje i proliv :lol: :lol: :lol:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

miodrage, ne bih da budem grub, ali ti bi trebao da pronadjes nekog strucnjaka. Tolika mrznja prema jednoj marki telefona i ljubav prema drugoj je patoloska i verujem da se leci. Ne vidim potrebu za tvojim komentarima, samo dodjes pljunes i to je to. Nista konkretno, a tema je bas takva ili jedno ili drugo, a ti tvoj Precious. Shvatili smo svi a sad oladi malo.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

toda81, Evo ovako, drug je kupio C7 (identičan softverski i hardverski sa N8 ) i imao je S3 onaj prvi, onda sam mu ja update-ovao na Annu. Anna je korak napred u odnosu na ono što je on imao ranije ali za mene qwerty tastatura nije update ili split screen pri pisanju poruka, to je trebalo da bude po defaultu već tu. Symbian je napredovao ali jednostavno nemaš ništa što nemaš već na Androidu, a npr. meni bi falilo baš dosta aplikacija koje svakodnevno koristim. Naravno to se odnosi i na Belle. Što se Garmin-a tiče ja sam ga probao malo kod druga pošto sam mu instalirao, i meni se čini kao da su ga samo portovali na 640x360 nekako mi nije logičan.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Kad citam komentare od jerkann, i miodrage, kao da citam komentare o potpuno razlicitim telefonima. :)
Kao i u ostalim slicnim situacijama u zivotu kada postoje ovako dva potpuno razlicita misljenja naucio sam da je istina uvek negde tu u sredini..... :roll:
Nokia Lumia 1520

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

telep, ubaci mu Belle. Inace da li ce da predje na symbian ili ostane na android po meni je stav navike. Ja sam imao android i onda se vratio na symbian ne zato sto je bolje vec pre svega jer mi vise odgovara.
Adams, da ali za razliku od Miodraga ja nemam opsesiju pljuvanja po Iphonu i mislim da nisam nista preuvelicao u predhodnim postovima, a ako jesam voleo bih da me neko demantuje a ne da opljuje po Nokia-jinoj politici.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

toda81
Замени се са неким ко има н8 на пар дана, добро прочешљај све шта те занима, то је најмеродавније...
Џаба наши коменатри и навођење предности једног, односно мана другог модела.
Слобода или смрт

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Novogodisnji off-ic...
Sta mislite,da li bi gospodin Zigon nosio ajfon :D
http://www.youtube.com/watch?v=x_0ztrw- ... re=related

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

jerkann, jesam ja ikad ista rekao protiv Nokijinih uredjaja do E71? Nisam, zato sto su bili odlicno, pogotovu ta stara E serija, E50, E51, 52, E61, E71 (i dalje odgovorno tvrdim poslednji i najbolji model koji je Nokia proizvela)... Sve sto je doslo iza toga je u najblazu ruku receno KATAKLIZMA!
Nema tu veze ni Apple ni nista, jednostavno Nokia je pukla i to je ocito. A posto smo mi banana republika gde mozemo da kupimo samo ono sto nam se servira, a servira nam se Nokia po navici... nije moja krivica. Sljamsung ih je odavno pretekao, jos malo pa ce SE da vaskrsne, jer gledajuci poslednje modele, pravi bolje uredjaje od Nokije.
I ta moja "patoloska mrznja za lecenje prema ljubljenoj Nokiji" ima sve cvrsce uporiste. Srozati se od vrhunskog proizvodjaca kome niko nije bio do kolena na ovo je blago receno propast. Naravno, navike ljudi su cudo, pa zato mnogi i danas furaju Nokiju jer, to je Nokia.
Iskreno, jako sam se radovao Lumiji (posto su za Symbian dokazali da je pregazen kao sistem proslosti, jer bez ozbiljnog rada na njemu, za koji uzgred receno nemaju finansijske mogucnosti, ne mogu nista sa njim da naprave), ali su i sa njom eto usrali motku, i to poprilicno. Jeste brza, jeste da lepo radi, ali posisa bateriju za manje od 12 sati rada. Pa meni ipak treba uredjaj koji ce da radi makar od jutra do veceri, sa poprilicno cackanja. Kao najnoviji update resava neke probleme, ali kako citam komentare, i ne bas.
Eto, odakle ostrascenost prema Nokiji, u negativnom smislu. Mislim, d ani u jednom svom postu nisam pljunuo ni Galakticne, ni neki SE, niti neki HTC - razlog, uglavnom su to sve dobri modeli. Moj je licni izbor i ukus sto mi se vise svidja iPhone, ali ovi modeli, ne zaostaju za njim ni najmanje, svaki ima prednosti, nazalost i mane.
E kod Nokije, ja vidim samo mane. Za N8 sam rekao i vrlo konkretno, ima jednu od zaista najboljih kamera, i odlicnu izradu, i to je to. Nista dalje. Napomenuo sma surakov E7, on cak ni izradu nema, meni je to toliko krhko u ruci da se bojim da ga ne polomim pri otvaranju. I da, E7 mi radi nekako brze od N8.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage, ali, ali, ali napisao si dosad 5032 i jos toliko da napises nista neces postici.
Jednog takvog svakog dana slusam i uzivo ali je u pitanju android i desire, aman sta je vama ljudi.Slika
bestboy, je dao najbolji predlog.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

mali off, miodrage, e72 je bolja od e71 u svakom pogledu (iako su prve serije bile pomalo klimave, ali samo tih prvih mesec-dva). to ce ti potvrditi gomila ljudi, ali ti opet stojis iza svojih stavova i ne prihvatas tudj.
dalje, n8 nema jednu od najboljih, vec najbolju kameru na mob telefonu vec duze od godinu dana. to sto nema full hd video zapis nije prepreka da ima i najbolji video zapis, ionako na ekranu do 40" razlika izmedju 720 i 1080p nije ni vidljiva ljudskim okom.
dalje, sto se tice belle, ima svojih mana, ali super izgleda i promeni anna telefon iz korena. sto se aplikacija tice, ima ih sasvim dovoljno za nekog prosecnog korisnika, jedino ne radi skype, mada postoji alternativa u vidu immo messengera, samo za text opciju. garmin sljaka standardno, obe opere takodje, nimbuzz, facinate (super nova aplikacija za fb) itd itd.
treba dakle prvo isprobati pa skapirati da li zelis ili ne...
::luv phonez::

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

djoxie, zapalo mi je u ruke do sada 7 E72, svaka je skripala u ruci - za mene je to fus (e sad da li sam bas toliki baksuz ne znam). Za razliku od toga nijedna od 11 E71, 4 E61, i 5 N8 mi nije zaskripala u ruci. E to je kvalitet.
Ali Symbian je neoprostiv greh - opet, za mene. Nekome je isto to iOS. Postujem!
Symbian vs. Android - pa trka yuga i ferraria.

Odgovori