Samsung I5700 Galaxy Spica ili Samsung I5800 Galaxy 3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Samsung I5700 ili Samsung I5800

Post od mezzano »

Samsung I5700 ili Samsung I5800

Koji od ova dva modela je bolji, zasto i koji bi mogao da se, evenutalno, brze i skuplje proda? Ili, eventualno Samsung B7330 ili Samsung S5620?

Nisam mnogo upucen u Android, mada sam nameravao da, kad mi istekne ugovor, tamo u martu 2012, uzmem neki aparat sa Android OS-om, ali sada ima ovih telefona u ponudi mt:s-a za 1 din, uz sve pakete, sto mi se cini dosta primamljivo, pa razmisljam da nije lose uzeti jedan od njih, ali ne znam koji? Mozda dodje u obzir i prodaja, pa me interesuje, koliko para bi moglo da se izvuce za svaki od njih?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mezzano, Imam I5800, koji sasvim OK radi, ali mislim da, ako si u mogucnosti, treba da preskocis oba i potrazis barem Galaxy Ace.

I5800 je nesto noviji, ima Bluetooth 3, podrzava pored B/G i N standard za WiFi, DLNA i dosta mu je dobar zvuk. Moze se skinuti oficijelni Froyo (2.2). I5700 stize sa starijim Androidom (1.6), medjutim neoficijelno su mislim stigli i do Gingerbreada. Podrska zajednice korisnika je bolja kod Spice, mada ni za I5800 nije losa. I najvaznije I5700 ima "normalniju" rezoluciju od 320x480 prema 240x400 kod I5800.
E da cini mi se da I5700, za razliku od I5800, nema FM radio,
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Hvala tomas.hokenberi. Ni jedan od modela mi ne bi bio favorit. U stvari, ne uzimam ih ja uz ugovor, nego moja devojka. Ideja mi je bila da, posto ona ima dug kod mt:s-a (roaming zajeb) od 16.000, da plati to, uzme neki od ovih telefona, proda ga, i tako malo limitira stetu. Sad vidim da bi najnizi paket bio mybel (590/mesecno).
Da li bi mogli da prodju oko 120ak evra?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

mezzano, teško, mislim da je realnije 90-100 €. Inače ako uzimaš za korišćenje ja bih uzeo Spicu ili što kaže tomas.hokenberi, Ace bi bio još bolji.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Pa dobro. Ni to nije lose. Ima li neki razlog, pored "normalnije" rezolucije i bolje podrske zajednice, zbog koga je Spica u prednosti u odnosu na Galaxy 3?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

mezzano, ja najviše zbog rezolucije. Nekako mislim da androidu te rezolucije ispod HVGA ne stoje dobro.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

mezzano
Користио сам Cпику годину и по дана и за то време сам испробао све могуће ромове, кернеле, твикове итд. и од свих њих http://forum.samdroid.net/f53/mod-x-4721/ је био најбоља комбинација свега наведеног у једном...
Развој 2.3 је јако спор и вуче се месецима, не могу камеру да среде, уверен сам да и да буде био бета да ће бити далеко од употребљивости.
Оно што је проблем је рам меморија тј. кад падне на око слободних 30мб, телефон креће да кочи и то опасно, онда недостатак графичког чипа, онемогућиће многе лагане игре да раде како треба...
Кад сам тек почео да је користим са 2.1 имала је мултитач, флеш лајт, еквилајзер, што ни многи телефони више класе нису имали :) мећутим сад ју је време прегазило....
Углавном, у овој дилеми бих ишао на и5800 ако ништа друго није могуће изабрати...

И да заборавих да кажем изузетно је издржљива, испадала ми је 100 пута(једном док сам возио бајс о.О ) и само пар огреботиница на леђима добила, батерија држала два дана...продадох је недавно за 80е...
Слобода или смрт

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mezzano, a sto ti unapred snekim poznanikom ne ugovoris prodaju telefona koji je njemu potreban i ako takav telefon postoji u mts-u.
Ja sam tako uradio prosle godine, telefon mi nije bio potreban. Uzeo sam telefon za dinar i odmah ga prosledio u komsiluk (elegantnoj komsinici :oops: ).
Eto da je Telenor i E6 mogli bi se dogovoriti.

mastex
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Jul 2012. 13:28
:: Htc Magic
:: Nokia 6600 slide

Samsung I5700 Galaxy Spica ili Samsung I5800 Galaxy 3

Post od mastex »

Koji je telefon bolji za:
* internet
* aplikacije, igrice
* trajanje baterije
* koji ima bolji ekran
* mane
* prednosti

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung I5700 Galaxy Spica ili Samsung I5800 Galaxy 3

Post od Azimuth »

Oba su prilicno matora modela i oba imaju iste prednosti i mane. Po meni, najveca mana je nedostatak ram memorije pa ces prakticno morati jako cesto da ubijas aplikacije.
Imao sam Spicu godinu i po, i priznajem da mi je nekako prirasla srcu, valjda prvi Android pa zato. Elem, ono sto je meni privuklo paznju jeste forum koji je posvecen upravo tom modelu. Tu mozes naci svega i svacega, gomile saveta, romova, karnela itd itd... Baterija mi je trajala 1 do 2 dana u zavisnosti od koriscenja, i ne trebas da ocekujes da ce ti duze drzati na bilo kom novijem telefonu, to je neki maksimum..
U svemu ostalom telefoni su maltene identicni i sve radi podjednako dobro.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mastex, kako je istovetna tema vec postojala sastavio sam teme, posto nema razloga za dupliranje. Preporucujem ti da pogledas komentare iz "stare teme".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

meni je spica bila prvi android i sa ove tačke gledišta - ta baterija je bila zakon kako je držala (sa slabim specifikacijama telefona naravno) u odnosu na ove sa multicore procesorima pa još ekran 4.3' a troši u standby-u 2% na sat bateriju. možda je na strani galaxy 3 što je ipak kud i kamo manje star model

Odgovori