Preporučite mi dual-SIM, ali da ne ide preko 400 EUR

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
OdličanJeMemo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
:: S3 Neo duos

Preporučite mi dual-SIM, ali da ne ide preko 400 EUR

Post od OdličanJeMemo »

Pozdrav svima. Ja sam onaj s bijelim telefonima. :D

Kao i svi mi ovdje, i ja sam pomalo opsjednut mobilnim telefonima, pa ih često mijenjam. U stvari, prečesto. Hello, my name is Memo and I am mobile phone junkie. :cry:

Hoću da kupim neki dual-SIM telefon, pametne vrste. Stao sam na loptu, pa bih ovaj put malo promislio, a tu i Vas zamolio za pomoć pri razmišljanju, u nadi da će mi sljedeći potrajati malo duže nego što mi telefoni traju.

Prvo ću opisati kakav bih ja telefon želio, a Vas bi zamolio da me posavjetujete ima li nešto slično na tržištu. Ako nema, hoće li skoro? :D

Moji prioriteti su:

dual-SIM

Živim i radim na relaciji između Srbije i Srpske, svake sedmice prelazim krivu Drinu, tako da mi trebaju 2 telefona u jednom. Ne toliko zato što mi je mrsko nositi 2 telefona, već zato što mi je mrsko razmišljati o 2 baterije.
Nije bitno da li je aktivni ili stendbaj mod, ne zvoni mi telefon tako često.

pametni OS

Iako ozbiljno razmišljam da se odreknem svih prednosti pametnih telefona, još uvijek nisam spreman na to, tako da mi trebaju mobilna e-pošta, viber, sinhronizacija kalendara, sinhronizacija bilješki itd.

lak unos teksta

Brzo pišem na telefonu i mnogo se nerviram kada pri sebi imam telefon zbog kojeg često griješim. Pri tome, mrzim predikciju teksta, svajp i slično, jer s tim "olakšavajućim metodama" ne mogu da se izrazim kako želim, a i često mi se dešava da me telefon ne skonta baš najbolje, ili da napravi grešku ijekavica-ekavica.
Pri tome, kucam sa šđžč i ć, tako da mi treba prostora, jer srpska tastatura ima viška tipki, što znači da su tipke manje i lakše se griješi. Želim i da imam mogućnost kucanja na ćirilici, pa koristim MultiLing tastaturu na androidu.
Idealna bi bila fizička tastatura, ali sem Samsunga B5512, koji je inače meni krš, ne znam da ima na tržištu nešto što bi meni odgovaralo.
Zna li neko ima li nekog qwertz pametnog telefona u najavi?

dobra kamera

Ne fotkam često, ali želim da imam dobru kameru uz sebe. Bar nivo S3-ke. Video minimalno 720p, a po mogućnosti 1080p.

audio kvalitet

Muziku slušam isključivo preko slušalica. Mrzim razne šumove u toku sviranja, prebacivanja pjesama, distorzije i sl. Može se reći da sam pomalo audiofil.

dobar displej

Kad kažem dobar, ne mislim da treba imati 200+ ppi, 200 mi je dosta. Nije mi bitno ni da li je AMOLED, IPS itd. Bitno mi je da nema curenja svjetlosti. To me izluđuje.

dobra izrada

Ne podnosim da telefon škripi.

To bi bili glavni prioriteti. Ima tu još stvari, ali njih sam spreman da "prebolim".

E sad, neki od telefona koje sam imao i koje ne trebate da mi preporučujete:

997D - nerviralo me što se WiFi signal gubi kad uhvatim telefon, imao je lošu kameru, a i mogao je biti bolje dizajniran

992 - sve gore + neprecizan ekran

Idol 6030D - isprane boje na desnoj i lijevoj strani, dok se ne zagrije. I tako na svakom modelu koji sam vidio.

HTC Desire V - spor, užasna distorzija kada se sluša muzika preko slušalica

Galaxy Y Duos - užasan ekran, mali ekran, ne znam šta mi bi da ovo kupim

Galaxy S Duos - spor, škriputav pozadi oko kamere, uzak displej pa je nezgodan za kucanje

Galaxy Grand - imao je blagi šum kad se sluša muzika, pa kad se prebacuju pjesme. Mene to na primjer nervira. Imao sam 2 komada, drugi je bio za UAE tržište, a prvi kao da nije imao tih problema, nešto se ne sjećam. Njega sam zamijenio zbog veličine, a poslije sam shvatio da mi je veličina nužno zlo zbog tastature. Takođe. pošto kupujem nov, iako mi to nije smetalo, možda bi mogla biti bolja rezolucija.

LG L7 II P715 - spor za moj ukus, ne pušta 720p...dalje se nisam ni udubljivao

Maya M1 - užasan mikrofon kada se snimaju audio bilješke, ružnjikav, nepotrebno dugačak, loša kamera

Prestigio 4500 - nervira me marka, nervira me ružni logo, nervira me ružna i klavirolika zadnja maska, loša kamera, loš mikrofon za snimanje audio bilješki

Optimus L5 E615 - loš ekran, pri blagom naginjanju se boje gube, a sad bi mi i ekran bio mali

S4 mini duos - uzak ekran, dakle problemi sa nezgrapnim kucanjem. Kad se prebacuju pjesme sa slušalicama, jasno se čuje šum, onaj koji mene izluđuje.

Ima li nešto za mene? :D

Hoće li biti uskoro?

Cijena nije problem, sve dok ne ide preko 400 EUR. A mislim da je to dovoljno za dobar telefon.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Re: Preporučite mi dual-SIM

Post od bestboy »

Расписа се човек :P Мора да си читао оне смернице...више пута. :D
http://www.gsmarena.com/samsung_i9502_g ... 4-5420.php
Додај још мало новца и миран си. 8)
Слобода или смрт

OdličanJeMemo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od OdličanJeMemo »

:)

Pa da, ali to se ne može kupiti kod nas.

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

OdličanJeMemo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od OdličanJeMemo »

To izgleda dobro, normalno u nekoj drugoj boji :D , ali trenutno ga još uvijek nema kod nas.

Mada me malo brinu kamera i mikrofon za snimanje audio bilješki, imam osjećaj da te stvari kao da nisu pretjerano bitne Alkatelu / TCL-u.

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Pokušaću ti pomoći...

Dual SIM – svi imaju aktivno stanje pripravnosti, ali ne i kada razgovaraš. Kada te neko nazove a ti već razgovaraš na jednoj kartici, dobiće obaveštenje da si zauzet, a tebi će po isteku razgovora doći poruka o propuštenom pozivu. Jedan SIM može u WCDMA (3G) modu, drugi samo EDGE (2G).

Pametni telefon – jedini izbor ti je Android. Windows Mobile podržava dual SIM, ali je mrtav OS već skoro četiri godine i samo ih je Shenzen mala privreda proizvodila (klonirali HTC modele).

Lak unos teksta – qwerty pametni telefoni su skoro istorija (sem kod Blekberija, al' oni su gotovi). Skoro ih uopšte nema više u Android svetu, nema najava i možda če biti kao nedavno LG Enact, ali on je singl SIM i još je CDMA telefon za Verizon Wireless mrežu. Samsung Galaxy Ch@t (prodaje ga Vip Mobile kod nas) i ne računam za ozbiljan telefon...

Dobra kamera – Puno tražiš. Ne može sve.

Audio kvalitet:-).

Dobar displej – toga ima.

Dobra izrada – malo teže.

Prva opcija
Tržište dual SIM Android telefona je prilično limitirano u Evropi (sem Rusije) jer ih operateri mrze (očigledano i zašto) pa proizvođači ne žele da se slučajno zamere. Realno izbor spada na kineske proizvođače: Prestigio i TCL tj. Alcatel u Evropi.

E sad, Lenovo uskoro startuje kod nas koji je 4. najveći proizvođač pametnih telefona na svetu, a još nisu počeli prodavati u Evropi, tako da vredi sačekati, mada se ne nadam povoljnim cenama. Od modela, S820 mi se čini dosta dobar po onome što sam malo čitao. Ovde su ruska iskustva. Cena u NRK je 250-270 $.

Druga opcija
Naručiš telefon direktno iz NRK, kao što sam ja uradio (i mnogi drugi)...
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

Odgovori