Pomoc oko odabira telefona - mts

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 28. Apr 2010. 08:01

Pomoc oko odabira telefona - mts

Post od mp007 »

Pozdrav svima.

Doslo vreme da produzim ugovor, uzevsi u obzir paket koji koristim zanimljiv mi je ovaj telefon:

http://www.mts.telekom.rs/index.php/sam ... -plus.html

koji je po vama bolji telefon, ovaj galaxy core ili galaxy s advance? Koja je razlika u ekranu?

mts je imao i alcatel idol, pa me interesuje, posto kazu da ce ga vracati u ponudu, koji telefon je bolji od ova dva? Da li je itsina za da alcatel vise za one koji manje koriste telefone, da nije kvalitetan kao samsung?

Lep mi je npr i HTC Desire 300 , kakvi su utisci o njemu, ima li ga neko? Dosta je povoljan preko paketa kod mts, ne deru kao za samsung.

Svaka preporuka u ovom cenovnom rangu i sa slicnim karakteristikama, uz paket koji je mesecno oko 10 e i doplatu do oko 100 e, i kod rugih operatera, je dobrodosla ! :)

Hvala svima !

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Re: Pomoc oko odabira telefona - mts

Post od Drafer »

Samsung Galaxy Core Plus G3500 je po meni bolji izbor
1 Noviji android u odnosu na Advance
2 Brzi procesor u odnosu na Advance
3 jaca baterija u odnosu na Advance
4 veci ekran 4,3", ali je TFT, kod Core je Super Amoled koji je manji ekran 4",
kvalitetnija slika, trosi 18% manje energije, ali brze crkava od TFT
5 Ne pise nigde za RAM memoriju pa to ne mogu uporediti.
6 Core je skuplji model, to sve govori
Android 12

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ako ne žuriš sa kupovinom telefona bolje sačekaj Alcatel Idol, dosta je bolji i od Advance i od Cora-a.A ta konstatacija da je Alcatel za ljude koji koriste manje telefon je čista glupost, TLC kompanija je preuzela Alcatel i nastoji da se sa nešto nižim cenam probije na tržište. Genralno Samsung samo prodaje brend i ništa drugo.
Moja preporuka sačekaj Idol.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mp007 »

Hvala puno na odgovorima. Ugovor mi istice tek za mesec ipo dana, pa sam hteo na vreme da pocnem polako da razmisljam sta da uzmem, posto se trenutno troumim izmedju : Alcatel Idol, HTC desire 300 i Samsung galaxy core plus.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ti mozes ugovor produziti i ranije, ne moras cekati da ti istekne. Cisto informativno. ;)

mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mp007 »

@psyhound - Znam, tri meseca, tu opciju i koristim, potvrdili su mi iz mts da mogu krajem maja da produzim, umesto krajem avgusta.

Trenutno sam najblizi kupovini alcatel idola, ukoliko ga mts vrati u ponudu. Ima par modela i u handy, ali ne mogu da cekam do septembra, posto mi se etelefon pokvario, a u handy ne moze pre isteka ugovorne obaveze, bar prosli put nije moglo.

Druga opcija je da uzmem 50% popusta, i neki telefon za keš :)

Hvala još jednom svima, voleo bih da čujem još nečije mišljenje. Ofline sam dobio preporuku za samsung galaxy s advance, tj dali su mu prednost u odnosu ,a gaalaxy core, kao ima dosta bolji ekran...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da samo nemoj zaboraviti da prilikom kupovine telefona u MTS-u moraš plaćati 2 god. 3G pretplatu. (cca 20€ za 2 god.)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

mp007, Kako ne može da se Handy-ju produži ugovor i pre isteka ugovorne obaveze?, koliko ja znam može, tu informaciju sam dobio u poslovnici Hendy-ja u TC Zira. Proveri ti još jednom tu informaciju u nekoj drugoj poslovnici, često se desi da osobe koje rade u tim poslovnicam daju različite informacije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mp007 »

IDzO - Resenje za to je da promenim operatera, ili da ne uzimam telefon na ugovor :) Ako se uzima i kod nekog partnera, npr handy, svakako se placa :) Prosli put sam uzeo u handy i morao da placam 3g :)

znemanja - Kontaktirao sam centralu handy-ja pa cekam odgovor :) Pitao u 3 poslovnice, svuda kazu drugo, i nisu sigurni :)

Sta mislite o ovom telefonu?

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3904/HTC/Desire-300

Davno sam imao wildfire, i to je bio dosta kvalitetan telefon, kakvi su ovi danasnji htc?

Ovaj takodje ne zvuci lose na papiru:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3955 ... 5-OT-5036D

U narednih mesec dana treba da resim trilemu, htc desire 300, samsung galaxy advance ili core plus. Poslenja opcija je nesto skuplja, ali ako vreedi i ona dolazi u obzir - alcatel idol. Sveo sam izbor na 4-5 modela.

Brat ima oko godinu dana galaxy advance i prezadovoljan je, preporucuje mi njega. Ne bih da placam samsungov brend, ako je bez pokrica. Brine me jedino sto alcatel nije dugo na trzistu, pa nisam siguran kako ce se pokazati, koliko ce ih biti na servisu itd. Iz istog razloga sam pre dve godine uzeo motorolu umesto prestigia sa daleko boljim karakteristikama.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

mp007, Alcatel C5 bih zaobišao samo zbog 512 MB RAM-a jer smatram da je to malo za ozbilniji rad. Što se tiče Alcatel modela generalno, lično koristim jedan preko godinu dana i nikakv problem nisam imao. Dosta ljudi iz mog okruženja, prijatelji i kolege koriste razne Alcatel modele (Idol, Idol mini, Idol X, 992D, 997...) i nemaju nijednu zamerku.
Kada bih ja kupovao telefon u nekom cenovnom rangu do 200 evra prvo nih gledao Alcatel model jer nude odlične karakteristike uz dosta povoljnu cenu.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

mp007, Alcatel je poprilicno dugo u igri mobilnih telefona, a uzevsi u obzir sva pozitivna iskustva korisnika sa foruma, mislim da ne treba paranoisati sto se tice marke i kvaliteta. Ja bih na tvom mestu isao na 50% popusta na pretplatu i uzeo telefon bez ugovora, jer im je ponuda telefona dosta oskudna i nepovoljna za te jeftinije pakete. Koliki ti je budzet za mob. u tom slucaju?

mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mp007 »

Recimo 200 e, +/- 50 e, ako to sto se dobije za dodatni novac opravdava to. Moje licno misljenje je, ukoliko telefon ne sluzi za neku profesionalnu primenu pa da recimo 20h dnevno ga koristim za posao, da je nepotrebno placati telefon vise od 250e. Radije bih za razliku do 600-700 e uplatio neko putovanje, more, otisao u restoran par puta i kupio neku stvar :) Ali to je smao moje misljenje :) Telefon mi sluzi samo za pozive, poruke, pogledam neki klip na youtube, procitam novine, bilo bi dobro da pravi lepe slike, da ima wifi, da mogu da sinhronizujem mailove i to je to :) Ne igram igrice.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Druze, mislim da je za tebe idealan telefon Samsung S3. Nov sa garancijom kosta 230e i vredi svaku paru, nije sto ga imam :D nego zaista opravdava cenu. Potpuno se slazem da je nepotrebno dati vise od 250e za telefon, bar za nas malo skromnije korisnike, kojima nije toliko bitno da se sve odvija u mikrosekundi... Mozda eventualno da pogledas neke Sony xperia modele (T, V, SP), oni su nesto jeftiniji, ali ja ne bih ni razmisljao o njima, jer je jako pala cena s3 modela, pa je prosto grehota ne uzeti ga :)

mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mp007 »

@georg - IMam strah od s3 :) Devojka ga ima jedno godinu dana, i dva puta je lomila displej, padne joj sa ivice troseda na pod i prsne, bukvalno, sa nesto vise od pola metra visine, dva puta je menjala pa odustala, radi on, ali mi ruzno deluje onako napukao :) A posto sam stalno u nekom pokretu, plasim se bukvalno da bi mi pukao u ruci koliko deluje krhko. Pre njega je imala s2 i nije imala tih problema, izgurao vise od 2 godine bez ogrebotine, a isto tako padao povremeno ... Ima ona silikonsku zastitu, ali dzabe.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Pa pazi, neces se usreciti ni sa jednim telefonom sto se toga tice, svi su oni krhki i cista je lutrija kad ti padne, da li ce se razbiti ili ne... Jedini android koji se ne lomi tako lako je ovaj: http://mobilnisvet.com/mobilni/3824/Cat/B15 :P
Ali to je ipak za gradjevince... Salu na stranu, mislim da ne treba da paranoises, verujem da za svaki fon postoji neko, ko ima slicno iskustvo, pa ce ti reci da ne uzmes bas njega, ali eto ti odluci. :wink:

mp007
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mp007 »

Realno :) do sada mi ni jedan nije pukao, ali ja sam picajzla po pitanju tehnike :)

Btw, galaxy s3 moze da se nadje za 230-250 e, a u mts uz ugovor na dve godine uz mix net L kosta 27 000 tj otprilike toliko. A paket je oko 2000 din mesecno. Gde je logika?

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Nema logike :lol: Nikad mi nije bilo jasno zbog cega ne daju telefone jeftinije, kad se obavezujes da im placas 2000 svakog meseca dve godine, a pritom verovatno ni ne potrosis sve u sklopu paketa, ali ajd sad... Zato sam ti rekao da je bolje da uzmes 50% na pretplatu i da pazaris lepo za kes. Ako odlucis, mogu ti preporuciti na pp gde da kupis za 230 :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Pomoc oko odabira telefona - mts

Post od toda81 »

Kod operatera je jedino "logicno" to da idu na to da oderu kozu kupcu kada su telefoni u pitanju
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ljudi vi plaćate pretplatu za određenu uslugu operatera a ne za telefon kako vi mislite! Ko planira koristiti pretplatu i neki veliki paket samo radi telefona onda se ta osoba treba zapitati da li je normalan. Operater u pretplati naplaćuje uslugu a ne telefon, shvatite to. Nije mi nikako normalno razmišljanje kad se računa koliko izađe telefon pa kaže 24 x iznos pretplate.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Bas tako

Odgovori