LG G2 ili Samsung S4
- Cinderella
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
- :: Huawei P8...
LG G2 ili Samsung S4
Pozdrav. Razmisljam o kupovini novog telefona i dvoumim se izmedju LG G2 i Samsung S4. Naginjem vise LG-u jer non stop imam samsungove telefone pa bih iskreno promenila ali da vidim vase misljenje.
- Challenge
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
- :: BlackBerry Z30
- :: Nokia E72
Re: LG G2 ili Samsung S4
Oba telefona su dobra, pa uporedi njihove karakteristike i uradi negativnu selekciju - vidi šta ti se ne dopada kod svakog modela posebno i šta je to što ti najmanje odgovara, uključujući i to da uzmeš oba telefona u ruke, jer i estetski utisak može biti značajan. LG G2 je noviji model, ima bolju bateriju, sada je jako popularan, a S4 ima AMOLED idsplej u odnosu na IPS LCD kod LG-a, kao i eksternu memoriju, koju LG nema. To je u osnovi sve, a nemoj tražiti da te neko ubeđuje šta je bolje, jer svako od nas ima različite potrebe i ukus.
- Cinderella
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
- :: Huawei P8...
Naravno da svako ima svoj ukus,ali sam mislila da li imate neke savet,kako su se oni pokazali u praksi,pa sam zato pitala.
Ne znam nikoga ko ima G2. Ali znam mnogi njih koji imaju Samsung i midljrnja su bas razlicita. Neki ga bas hvale,a neki bas bas kude. Suprugiv sef kaze da mu je to najlosiji telefon koji je imao,i da je za 7 meseci koliko ga je imao vise bio u servisu nego kod njega. Moja kuma isto ima problem,cesto joj se restartuje i zabaguje (a uopste nije zahtevan korisnik i telefon joj je skoro prazan).Dok najbolji ortak isto ima S4 i prezadovoljan je,kaze da je imao problema sa kocenjem,ali zbog memorijske (koja je bila klasa 10),i otkad je nju izvadio telefon radi kao svajcarski satic...
Ne znam nikoga ko ima G2. Ali znam mnogi njih koji imaju Samsung i midljrnja su bas razlicita. Neki ga bas hvale,a neki bas bas kude. Suprugiv sef kaze da mu je to najlosiji telefon koji je imao,i da je za 7 meseci koliko ga je imao vise bio u servisu nego kod njega. Moja kuma isto ima problem,cesto joj se restartuje i zabaguje (a uopste nije zahtevan korisnik i telefon joj je skoro prazan).Dok najbolji ortak isto ima S4 i prezadovoljan je,kaze da je imao problema sa kocenjem,ali zbog memorijske (koja je bila klasa 10),i otkad je nju izvadio telefon radi kao svajcarski satic...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Dobro su se pokazala oba telefona u praksi. Uvek možeš naleteti na faleričnu robu, ali su telefoni generalno kvalitetni.
Da li će "zabagovati" zavisi od korisnika.
Lepo ti je Challenge napisao, negativnu selekciju uradi. Dok gledaš karakteristike oba stavljaj na papir šta ti se ne sviđa. Kad završiš, podvučeš crtu, vidiš sa čim možeš da živiš, sa čim ne možeš i prelomiš. Obavezno ih drži u rukama, taj osećaj može bitno da promeni mišljenje.
I na kraju, moj subjekti ni sud, ukoliko se razumeš i znaš/voliš da se igraš i isprobam nešto novo, onda G2 jer dobijaš više ukoliko se telefon sredi, ali ako ne znaš ili ne želiš, onda S4 jer svakako dobijaš maksimum već kad ga izvadiš iz kutije.
Da li će "zabagovati" zavisi od korisnika.
Lepo ti je Challenge napisao, negativnu selekciju uradi. Dok gledaš karakteristike oba stavljaj na papir šta ti se ne sviđa. Kad završiš, podvučeš crtu, vidiš sa čim možeš da živiš, sa čim ne možeš i prelomiš. Obavezno ih drži u rukama, taj osećaj može bitno da promeni mišljenje.
I na kraju, moj subjekti ni sud, ukoliko se razumeš i znaš/voliš da se igraš i isprobam nešto novo, onda G2 jer dobijaš više ukoliko se telefon sredi, ali ako ne znaš ili ne želiš, onda S4 jer svakako dobijaš maksimum već kad ga izvadiš iz kutije.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
G2. Ja ga vozim posle promenjenih boga oca telefona. Baterija je fantazija.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Sa tehničke strane ova dva modela su jako slična. LG G2 ima prednost u vidu malo većeg ekrana i jako dobre autonomije baterije, dok je na strani S4 izmenjliva baterija i slot za memorijsku karticu. Te priče oko bagovanja i sl. su subjektivne i zavise od korisnika do korisnika, od toga šta je sve instalirano, koji su procesi u pozadini aktivni itd. Oba telefona su zaista vrhunska tako da koji god da odabereš nećeš pogrešiti. Lično bih išao na LG G2 samo zbog jako dobre autonomije baterije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ja imam G2 i mogu da ga preporučim, jer ne znam šta može da bude bolje od ovoga
.

- Baraba
Moja malenkost i zoreli, se kunu u G2 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
^ Ma to radiš za svaki uređaj koji poseduješ (Lumia je bila izuzetak). 

- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Hahaha, ne, ne, to je isključivo za iPhone, a evo sada i za G2. 

- Baraba
Stavio je smajli gore, zeza. Nekada S2, sada iphone i G2.
Ne znam za koji android bih G2 zamenio, naravno samo sa ovim u njemu, G3 rom, stweaks, viper... Bez ovoga G2 mi je prosek.
Cak i Miodrag kada bi ovakav G2 uzeo u ruke, ne bi mogao da se koprca, samo da pita koliko treba da doplati za G2 i da da 930
Ne znam za koji android bih G2 zamenio, naravno samo sa ovim u njemu, G3 rom, stweaks, viper... Bez ovoga G2 mi je prosek.
Cak i Miodrag kada bi ovakav G2 uzeo u ruke, ne bi mogao da se koprca, samo da pita koliko treba da doplati za G2 i da da 930

- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Kao sto vidis iz komentara uglavnom vlasnici G2 predlazu svoj model a vlasnici Samsunga svoj.Najbolje je da odes u prodavnicu i direktno uporedis oba telefona.Na G2 imas sigurno bolju bateriju,na S4 sigurno izmenjivu bateriju,prosirivu memoriju a sve ostalo ces videti kada uporedis.Ima osoba kojima je amoled ekran neprikosnoven,a to mozes videti kada uporedis ekrane.Ekran je najbitnija komponenta pa ce kvalitet istog mnoge odvuci u kupovinu telefona sa lepsim prikazom.Nemoj da te plase kvarovi,jer sve sto je napravljeno,moze da se pokvari,i ako nemas srece moze da ti zapadne feliracan model.Manje su sanse za kvar kod poznatih brendova.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Dobro, u svakom zezanju ima bar pola istine. Zato je najbolje da to i dokumentujemo....Baraba napisao:Stavio je smajli gore, zeza. Nekada S2, sada iphone i G2.
Evo jednog tvog citata, iz perioda kada si imao S4....
A evo još jednog, kada si S4 prodao i ovde posle toga izneo svoje utiske....Baraba napisao:....Mada opet, navikao si na samsungov UI kao i ja, zato mi S4 više odgovara od G2.....
E sad si oteo devojci taj G2 i onda....Baraba napisao:....G2 za te pare jeste najbolja kupovina, mada bi meni lično mozda lepše legao S4 black. Šta znam, što više kod devojke čačkam G2, više mi se sviđa S4....

- Baraba
Ne, devojka ima beli G2, moj je crni. Moji citati stoje, sto sam i potvrdio gore, G2 samo u kombinaciji G3 rom, viper, stweaks... Bez toga mi je prosek, da to nema svakako bih savetovao S4. Verujte, sa svim podesavanjima iz G2 teme koje smo naveli, ovo je potpuno drugi fon. Bez njih ne bih se zadrzao na G2 i dosadnom starom UI optimus, slabim zvukom, losom kamerom (fix je neophodan)... Imace sam samo zbog batrrije i uzeo G2, planiraovda ga udomim posle 10 dana, onda fix ovaj, kernel ovaj, za zvuk ovo, G3 rom...
Azimuth , ahahhahahahahahahahhahahahahaha.Cackao sam G2 od druga,neki rom ubacio nzm koji,ali s4 mi se vise stvarno ne svidja.G2 brze radi od s4 koliko sam ja primetio,a ta baterija
Predlozio bih LG G2,ako zelis da ga malo sredis,ubacis rom i sl,ako neces onda s4...

Ja sam isto za g2
kupujes polovan verovatno ?

-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Ja se ne bi mnogo dvoumio. G2 u svakom slucaju. S4 ima samo prednost zato sto ima slot za mem karticu ali ako nadjes g2 sa 32gb onda ti je apsolutno dovoljno.
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Cinderella,ako zelis i volis da se stalno igras sa telefonom,ubacujes razne romove ,a razumes se u tehniku,onda je najbolji izbor G2.U protivnom, kupi S4 jer je bolji telefon sa fabrickim softverom.Ja sam tek sad,posle nekoliko meseci zadovoljan telefonom i necu ga menjati u skorije vreme.Kupio sam G2 kada je kostao blizu 400 e,najvise citajuci odusevljene komentare na forumima.Prvo razocarenje sam doziveo sa kamerom koja je bila ocaj.Na jednom rodjendanu,dok svi svi krsevi od telefona odradili po nekoliko snimaka ,moj skupoceni G2 se muci sa fokusom i beskonacno nesto ceka.Doslo mi je da ga razabijem o zid.Drugo razocarenje je na nekoj svadbi gde sam snimao veselu atmosferu sa muzikom i gde je zvuk bio kao iz proslog veka.Odmah sam obrisao sve snimke.Da napomenem da je telefon radio,brzo,stabilno i dugo bez punjaca sto je vrlo dobro.Dobio sam garanciju od dve godine i zbog toga sam odlucio da nista ne cackam po telefonu,pogotovo kad sam procitao zalbe i reklamacije po netu na zutu mrlju na ekranu.Sa drugarom sam gledao you tube snimak i kada sam zeleo da pogledam isti snimak na mom lepsem i vecem ekranu,a bio sam u bucnom okruzenju,ton sam jedva cuo dok je neki kinez rasturao kako jak zvucnik ima.Zatim su poceli sagovornici da se zale da me cuju isprekidano i tada sam pomislio da promenim telefon.U servisu su mi rekli da je sve to normalno,to nisu kvarovi,telefoni su multimedijalni uredjaji gde osnovne funkcije nisu prioritet,pazi kako drzis telefon,ne pomeraj ga dok razgovaras,bla,bla.I dok sam gledao da ga zamenim za Note3 odlucim se,za poslednje korak, da jedno popodne zrtvujem garanciju za telefon i odlozim kupovinu.Izaberem najbolji rom po savetu jednog clana foruma(hvala kutijigreha) i odradim bez problema.Telefon sada radi primetno bolje,pocevsi od kamere i svega ostalog i lepo izgleda (kao da sam kupio G3).Nadam se da ce ovo pisanje nekome pomoci,da telefon odmah unaprede a ne da se muce sa nedovrsenim telefonom a ako ne zele.neka kupe Htc ili S4 ,S5.
LG G2 Black,16GB
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
AnGeL oF LoVe, mene interesuje da li ti se posle cackanja oko telefona sredilo to sto su te sagovornici isprekidano culi?