Samsung Galaxy Note 4 & Huawei Mate 7 & Nešto treće
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Samsung Galaxy Note 4 & Huawei Mate 7 & Nešto treće
Volim Note kod Samsunga ,jedina linija koja mi se svidja kod njih ali odavo rekoh,da i pored nekih dobrih stvari prelaz sa Note 3 na Note 4 je totalan promasaj
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )
Baterija bolja nego na G3 ili L930. Performanse takođe. Ako oni vrede 350, 450 je skroz dobra cena za Note 4.
330 je cena za nov G3 i to onaj od 32 gb.
A nov Note 4 je 500-510.
Ove cene se odnose na kp, na proverene prodavce telefona iz Madjarske
A nov Note 4 je 500-510.
Ove cene se odnose na kp, na proverene prodavce telefona iz Madjarske
Poslednja izmena od drom u Ned, 21. Jun 2015. 14:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Od operatera G3 je 370 bar, ali nevezano. Po meni i dalje vredi. Imao sam oba. Note 4 ima bolju bateriju, kameru, izradu, performanse. Jednostavno jedan nivo iznad G3ojke. Daleko od toga da je loš, ali svako ko je voljan da plati i ko voli telefone po meni neka ide na Note. Ja sam iz finansijskih razloga i kompaktnosti menjao Note, ali nadam se krajem leta da ću se vratiti.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
HTC One M8 sve šije, kada grune muzika bilo preko zvučnika ili sluški, sve jede kao malu decu 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Baraba, ih bre, pa ti bi samo neki kanibalizam.
Kako ti nije zao te male dece?
Da zimus nisam planirao da zamenim oba stara telefona i da sam te pare potrosio na samo jedan primerak, sigurno bih uzeo N4, i nijedan drugi. Svaka cast misljenjima boljih poznavalaca od mene (a posebno onih koji su imali N4), ali meni je on i dalje jedan od najboljih telefona danasnjice.

Da zimus nisam planirao da zamenim oba stara telefona i da sam te pare potrosio na samo jedan primerak, sigurno bih uzeo N4, i nijedan drugi. Svaka cast misljenjima boljih poznavalaca od mene (a posebno onih koji su imali N4), ali meni je on i dalje jedan od najboljih telefona danasnjice.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Cena Note 4 je spala tako da itekako vredi kupovine. Ne vidim nijedan androdi uređaj koji bi mogao da mu parira kada se posmatra generalno kompletnost uređaja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Uz duzno postovanje - ne vidis, jer ne zelis da vidis 

- znemanja
- Moderator
Ako misliš na Mate 7, slažem se da je odličan uređaj, ali ipak zaostaje za Note 4, nema fluidnost koju ima Note 4. Naravno u pogledu s-pen funkcije Note nema konkurenciju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Koliko mi se cini, kolega drom se bas namenjao telefona, i mislim da je čak imao i note4,nisam siguran, ali ako je i imao, onda može najbolje da napravi poređenje.
Kada bih ja lično birao izmedju ta dva modela, isao bih na mate7, samo iz razloga jer lično ja nisam nikad olovku ni koristio na Note3, i naravno izrada i baterija.
Note serija je uvek sama po sebi posebna
Kada bih ja lično birao izmedju ta dva modela, isao bih na mate7, samo iz razloga jer lično ja nisam nikad olovku ni koristio na Note3, i naravno izrada i baterija.
Note serija je uvek sama po sebi posebna

Huawei
- znemanja
- Moderator
Niste me dobro razumeli, ne kažem da treba da koristite olovku, svako koristi funkcije uređaja prema svojim potrebama. Kažem da je Note 4 najkompletniji uređaj u Android svetu, nedostaje mu samo IP67 sertifikat. S-pen funkcija nekome može da bude krucijalna, a nekome bespotrebna, u svakom slučaju ona je tu i predstavlja prednost uređaja nad konkurencijom.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Apsolutnu prednost. Sa olovkom i bar pristojnim softverom za nju, fablet mi postaje bukvalno "sve-u-1" uredjaj.
Takodje, mali plus mu je i Super AMOLED, mada i dobar IPS svakako moze da prodje, tako da mi to nije najbitnija stavka. Nakon toga, po bitnosti, kod mene dolazi baterija, pa tek posle OS i mogucnost abdejta, i druge stvari.
Naravno, to je samo zbog mojih potreba i preferenci kad su u pitanju fableti, nekome drugom je bitno nesto drugo, i ja to postujem.
Takodje, mali plus mu je i Super AMOLED, mada i dobar IPS svakako moze da prodje, tako da mi to nije najbitnija stavka. Nakon toga, po bitnosti, kod mene dolazi baterija, pa tek posle OS i mogucnost abdejta, i druge stvari.
Naravno, to je samo zbog mojih potreba i preferenci kad su u pitanju fableti, nekome drugom je bitno nesto drugo, i ja to postujem.
znemanja, Da, izmedju ostalog sam mislio i na Mate7. Ispašće na kraju da sam na platnom spisku Huawei-a, a ja sam zapravo samo jedan zahtevan korisnik androida, koji je koristio gotovo sve moguće modele do sada, i smatram da sam kompetentan da pričam na ovu temu i realno poredim.
Što se fluidnosti tiče, pisalo se po forumima da Note 4 ne blista, čak su neki dali sebi za pravo da kažu da je fluidnost na nižem nivou od Note 3!
Iz mog ugla, Mate7 je fluidniji od Note 4. Mate-ov EMUI je toliko čist i brz da je to neverovatno.
Gotovo u svim segmentima Mate7 bije Note 4. Na strani Note 4 su 2k ekran (koji je nepotreban a sa druge strane strašan potrošač), za nijansu bolja kamera(da li je bolja?!) i postojanje s-pena (nekima to znači).
U svemu ostalom Mate 7 nosi pobedu - a ubedljivo što se baterije tiče, što je po meni najbitnija stavka jednog ozbiljnog uredjaja - a veličina baterije, generalno, postaće jedan od najvažnijih faktora ljudima pri izboru telefona u budućnosti.
Što se fluidnosti tiče, pisalo se po forumima da Note 4 ne blista, čak su neki dali sebi za pravo da kažu da je fluidnost na nižem nivou od Note 3!
Iz mog ugla, Mate7 je fluidniji od Note 4. Mate-ov EMUI je toliko čist i brz da je to neverovatno.
Gotovo u svim segmentima Mate7 bije Note 4. Na strani Note 4 su 2k ekran (koji je nepotreban a sa druge strane strašan potrošač), za nijansu bolja kamera(da li je bolja?!) i postojanje s-pena (nekima to znači).
U svemu ostalom Mate 7 nosi pobedu - a ubedljivo što se baterije tiče, što je po meni najbitnija stavka jednog ozbiljnog uredjaja - a veličina baterije, generalno, postaće jedan od najvažnijih faktora ljudima pri izboru telefona u budućnosti.
Poslednja izmena od drom u Ned, 21. Jun 2015. 15:50, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
Covek objasnio, kratak post i sve na svom mestu.
Kolega, nisi jedini koji je kao na platnom spisku od Huawei, bar da jesmo, manje više briga me za Huawei, ali su ko sto i sam kazes rasturio sve sa trajanjem baterije i sa njihovim EMUI.
Kolega, nisi jedini koji je kao na platnom spisku od Huawei, bar da jesmo, manje više briga me za Huawei, ali su ko sto i sam kazes rasturio sve sa trajanjem baterije i sa njihovim EMUI.
Huawei
- znemanja
- Moderator
Iskustva su različita, ne sporim kvalitet Mate 7, ali iz mog iskustva (ograđujem se u jednom segmentu jer nisam imao oba uređaja na duže da bih moga da iznesem 100% tvrdnju) Note 4 radi brže i fluidnije. Ekran je, po meni, ogromna prednost na Note4 kao i kamera. Daleko od toga da je kamera na Mate 7 loša, ali ipak razlika u kvalitet je na stani Note 4.
Naravno, sve ove razlike su u nijansama , ali kod uređaja koji spadaju u high-end segment drastične razlike i nema.
Naravno, sve ove razlike su u nijansama , ali kod uređaja koji spadaju u high-end segment drastične razlike i nema.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Hmm, ne(ono kratko NEznemanja napisao:...ali ipak zaostaje za Note 4, nema fluidnost koju ima Note 4...

Nikako ne zaostaje. Ako gledate note olovku, zaobidjite je(note je posebna kategorija uredjaja). Iskljucite olovku iz poredjenja. Note 4 ima samo "bolju" kamera i ekran, ostalo je sve na strani mate 7.
Softverski nije fluidniji od mate 7. Suprotno moze biti. Pa Note 4 ne moze da drzi ni 10 aplikacija u memoriji(naravno i sa snimanjem ekrana moze biti manje).
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Sve sami pristrasni Samsung fanovi.
Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Koristio oba i znam sta je za mene bolje.
Zelim svima vama da probate oba i sami zakljucite sta je bolje.
Ako je i nakon koriscenja oba vama bolji samsung, onda postujem.
Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Koristio oba i znam sta je za mene bolje.
Zelim svima vama da probate oba i sami zakljucite sta je bolje.

Ako je i nakon koriscenja oba vama bolji samsung, onda postujem.
Poslednja izmena od drom u Ned, 21. Jun 2015. 16:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa ne moze sa onolikim ekranom, znate li koliko to vuce bateriju, pa nama ni akumulator ne bi bio dovoljan sto se toga tice [emoji38]
- bata bogdan
- Banned
Stvarno je zanimljiva te, a sad, sta je to običnom korisniku bolje, u poređenju ova dva modela?
Da li samsung, koji je poznatiji brend, ili izrada, obrada, trajanje baterije i fluidnost mate7,ili čak sve te neke brojke koje opet gura samsung, 2k ekran i neke stvari koje nista ne znače običnom korisniku, ok kamera na smart telefonu je danas manje vise na svakom uređaju sasvim solidna.
Da li samsung, koji je poznatiji brend, ili izrada, obrada, trajanje baterije i fluidnost mate7,ili čak sve te neke brojke koje opet gura samsung, 2k ekran i neke stvari koje nista ne znače običnom korisniku, ok kamera na smart telefonu je danas manje vise na svakom uređaju sasvim solidna.
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Note 4 ima kameru bolju od Mate 7 za čitavu klasu. Isto važi i za softver i performanse. Dosta siromašniji je Huawei po pitanju softverskih rešenja i mogućnosti. I to bez da gledamo s-pen funkcije. Jedine prednosti su mu izrada (donekle jer i Note 4 spada u odlično izrađene modele) i baterija. Koristio oba .