iPhone 6 vs S6 edge

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Jun 2007. 20:51
:: S22 Ultra
:: iPhone 13pro

iPhone 6 vs S6 edge

Post od Dmitar »

Doslo je vreme da dam stari iPhone 5 i da uzmem novi tel. Izbor je pao na ova dva telefona, Interesuju me iskljucivo misljenja korisnika jednog i drugog telefona. Kod iPhone-a mi se nesvidja sto za istu cenu kao s6 edge dobijam 16gb memorije a onaj sa 64gb kosta za 100 evra vise. Inace sto se karakteristika i displaya tice oba mi se svidjaju mada malo edge izgeda atraktivnije za oko mada me lag tu malo brine kod androida. Sta vi preporucujete pozitivno i negativno za jedan odn drugi tel.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: iPhone 6 vs S6 edge

Post od iLuka »

...ja sam imao oba iphone-a a kum mi ima edge pa imam priliku da ga koristim ponekad...
moju odluku sigurno pretpostavljas ali mogu da kazem da bilo koji da uzmes neces pogresiti... edge radi kao sat, koliko sam ga ja koristio i stvarno je samsungov korak napred dok je, za mene, apple savrsenstvo :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kao korisnik iPhone-a, mogu slobodno da ti kažem da nećeš pogrešiti koji god model da izabereš. Oba su premium uređaji, rade jako fluidno i brzo. Na edge mi se sviđa ekran, najbolji koji sam video, ali na iPhone mi se sviđa podrška, update su redovni i softver je izuzetno utegnut.
Sa dizajnerske tačke gledišta, mislim da je edge privlačni, zaista deluje posebno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

iPhone je jednostavno.... iPhone! Toliko od mene
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Dmitar napisao: Interesuju me iskljucivo misljenja korisnika jednog i drugog telefona.
Pošto ne spadam u gore citiranu kategoriju, evo i mog komentara! :D :lol: :lol: :D
Da si umesto Edža naveo N5, tipovao bih na njega, ovako, šta god da izabereš, pitaćeš se da nisi pogrešio.

Miodrage, daj bre, što zezaš čoveka, preporuči mu lepo Lumiju 950xl. :D :D

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

Evindzer napisao:
Pošto ne spadam u gore citiranu kategoriju, evo i mog komentara! :D :lol: :lol: :D
Da si umesto Edža naveo N5, tipovao bih na njega, ovako, šta god da izabereš, pitaćeš se da nisi pogrešio.

Miodrage, daj bre, što zezaš čoveka, preporuči mu lepo Lumiju 950xl. :D :D
Pa da ima kod nas da se uzme mozda bih i razmisljao o njemu ovako ostaju samo ova dva modela. Mada ipak mislim da cu pre uzeti edge zbog odmosa cene i onog sto dobijam. Kod apple za slicno ili malo bolje treba kesirati puno vise para, a i to malo bolje je upitno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ja se sa svakom sledećom iteracijom Nouta iznova oduševim, ali, dok cena bude normalna, izađe novi model, pa mi prethodni više ne budu interesantni. :lol:
A želja mi je i da probam iOS, ali noviji su mi takođe skupi, a starije (do 5s) sam čačkao kod nekih ortaka i rođaka, nisu loši, ali su mali, pa bih imao utisak da bacam pare na nešto što me ne bi zadovoljilo. :wacko:
U svakom slučaju, koji god da uzmeš, imaćeš jedan od najboljih telefona današnjice, i čestitam ti unapred. :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Dmitar, ako te pare naravno jako ne svrbe, sto ne bi sacekao 950XL, pa da uporedis sve. Usput meni izuzetno postaje interesantan Acer Jade Primo (jer ce imati wireless Continuum), i sad sam u nekom periodu u kome samo skupljam info, i lomim se, i preznojavam, nocu sanjam razne brojke, i nove telefone... Niste svesni koliko je to strasno!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

hmm taj 950xl je malo veliki za mene s obzirom da sam imao G3 i ipak bih nesto manje da imam u ruci. Pre sam se kolebao da uzmem note 4 ali sam odustao bas zbog velicine.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage napisao:Dmitar, ako te pare naravno jako ne svrbe, sto ne bi sacekao 950XL, pa da uporedis sve.
Aha, ipak si poslušao moj savet:
Evindzer napisao: Miodrage, daj bre, što zezaš čoveka, preporuči mu lepo Lumiju 950xl. :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
miodrage napisao:Usput meni izuzetno postaje interesantan Acer Jade Primo (jer ce imati wireless Continuum), i sad sam u nekom periodu u kome samo skupljam info, i lomim se, i preznojavam, nocu sanjam razne brojke, i nove telefone... Niste svesni koliko je to strasno!
Kako da nismo svesni, pa većina nas ovde je imala (a i imaće) iste košmare! ;) :D ;)
Meni taj Primo liči neodoljivo na Samsung S3. Fizički, naravno. Ne kažem da je odbojan - nije, ali opet bih birao 950/950XL pre nego njega, iako mi se estetski uopšte ne sviđaju. Računam, ako već uzimam WP, onda je (skoro) uvek najbolje uzeti Lumiju.
Dmitar, ako ti je 950xl velika, onda bi ti 950 bila odgovarajuća..

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Sto ne uzmes iPhone6s, ako nista onda bar imas 2gb rama sto bi znacilo da si miran sto se tice buducnosti :)
Ne znam, neko moje misljenje. Imao sam iPhone4 pa mi posle 2god dosadio, kao ajd da probam android, i prodam iP4 i kupim Note2 u to vreme. Prodam ga posle 2 nedelje, kupim nexus 4, prodam ga posle par meseci, kupim xiaomi mi2, prodam ga posle godinu dana, kupim Meizu MX4 prodam ga posle nekoliko meseci, i sad imam Xiaomi mi4, ali sve cesce gledam kako da kupim iPhone 6s. Hocu da kazem, nemoj da se pokajes. :oops:

IoneSabac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 15:07

Post od IoneSabac »

Kako si zadovoljan sa mi4?

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Ja sam prezadovoljan, kao sto sam napisao da sam uz Xiaomi telefone pored iPhona 4 najzadovoljniji. Postoji mnogo custom ROMova za Mi4 tako da postoji i to zadovoljstvo.

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

@slavisaj Najvise zbog cene ne bih uzimao iP6s jer iP6 je prakticno isti tel samo sto ima losiju malo kameru i nema onaj sensitive touch ali mu je baterija npr puno bolja. A osim toga ona najprostija verzija od 16gb kosta i previse. A treba biti realan pa reci da su bezobrazni sa tom memorijom. Da su bar stavili 32gb. Za puno manje para mogu dobiti vise sa edgom (bolja kamera, vise rama, bolji dizajn). Samo mi je kod edge-a jedina dilema jos operativni sistem android ako steka. Jer npr dok sam imao iPhone 5 system je bio odlican i stabilan i nisam imao nekih primedbi. A sa androidom ima puno vise prituzbi cak i problema sa virusima.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Pises da su 6 i 6S isti telefoni i da bi uzeo edge zbog vise rama i bolje kamere, izvini, ali ti bas ne znas o cemu se ovde radi.

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

@Alsap pa zato sam i ovde a ti mi pojasni deteta ti..... 8)

IoneSabac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 15:07

Post od IoneSabac »

Slavisaj, hvala na odgovoru.
Dmitar, oba telefona su odlicna, koji OS ti vise odgovara taj telefon pazari.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Pa, hoce da kaze da iP6 i iP6s nisu bas isti telefoni, jedino sto izgledaju isto. iP6 ima 8mpx kameru, a iP6s ima 12mpx. Onda iP6 ima 1gb ram memorije, dok iP6s ima 2gb ram memorije. Idi procitaj test na benchmark forumu, ovo su reci autora testa : "Upravo zbog toga je iPhone 6s ove godine autoru teksta takoreći "zapao za oko", i definitivno predstavlja prvi iPhone model koji je dugogodišnje korisnika i velikog poklonika Android platforme, zaintrigirao do te mere, da ozbiljno razmišlja o prelasku na novu platformu" .

Niko tebe ne ubedjuje, kupi ono sto ti se vise svidja. Ja samo hocu da kazem, pazi da se ne pokajes prilikom izbora. Na koji nacin hoces da kupis telefon, preko oglasa ili od operatera?

@IoneSabac Nema na cemu

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

Kamera na iP6s je trenutno najbolja od svega u ponudi, ima duplo vise RAM-a od iP6 koji ima 1GB i verovatno ce bolje raditi od Edge-a tokom duzeg perioda koriscenja, jednostavno iP-i su bolje optimizovani uredjaji. Meni se licno ne svidja dizajn iP6/iP6s, ali to su jako kvalitetni uredjaji, ako ne i najbolji ukoliko gledamo celokupnu sliku, izradu, optimizaciju, podrsku, ali i ime koje mu dugo cuva cenu. Mislim da bi ti iP6s bio najbolji izbor, ali ukoliko ne planiras da das toliko para ili te mrzi da sacekas da mu malo padne cena, mozda bih pre izabrao Edge, stim da mislim da je cista glupost davati 100 evra vise za Edge, kada dobijas isti telefon kupovinom obicnog SGS6, a ta zakrivljenost kod Edge-a nema prakticnu primenu koja ce ti biti korisna prilikom svakodnevnog koriscenja.

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

hvala na odgovorima. Nisam mislio bukvalno da su isti uredjaji iP6 i iP6s, izgledom da ali sam i napisao gore razlike ali sad je pitanje da li se isplati davati 200 € vise zbog malo bolje kamere i malo vise rama. Ja nisam rekao da je iPhone los telefon cak sta vise koristio sam ga donedavno ali sta mi smeta a to je 16gb memorije. Za 64gb verziju morao bih jos 100 eura da doplatim. Jer koliko bih platio 6s mogu da uzmem iP6 sa 64gb a i on prilicno dobro radi i brz je. @slavisaj hteo sam za kesh da ga uzmem ne preko operatera.

Odgovori