Nov telefon do 200 evra

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mikiN
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 16. Nov 2015. 01:12
:: iPhone 4s

Nov telefon do 200 evra

Post od mikiN »

Pozdrav svima, nov sam ovde, pratio sam teme pa i doslo vreme da se registrujem i priupitam nesto :). Imam par telefona i shvatio sam da mi treba telefon (smartfon) koji ima neke osnovne stvari - uz poruke i pozive, whatsapp, slicne aplikacije za komunikaciju, GPS navigacija i osnovno i bitno, solidnu bateriju (da procenti baterije ne padaju iz minuta u minut). Interesuje me sta mislite o Samsung Galaxy S4 mini i o Samsung Galaxy J5. Prvi ima slabiju bateriju ali slabiji ekran a drugi veci ekran, dve kartice i jacu bateriju. Znam, neki ce reci da im baterije i nisu neke. Devojka ima S4 mini i po njenom intenzitetu koriscenja baterija izdrzava sasvim solidno.

Ja sam spreman da cujem vase predloge i ako se pojavi nesto novo rado cu razmisliti o tim opcijama. Kamera mi i nije neki prioritet, kupio sam solidnog digitalca i kamera mi nije preterano bitna. Sve u svemu, da ne duzim, najbitnija mi je baterija. Kad sam kod kuce obicno mi je upljen WIFI a kad nisam obicno 2G/3G. Volim da procitam vesti, malo komunikacije putem whatsappa i slicnih aplikacija. Igranje me ne zanima kao ni gledanje nekih HD filmova i ostalo.

E da, ne bih voleo telefon iznad 5''. I to mi je mozda mnogo :). OS je nebitan.

Aj sad da ne petljam previse, nadam se da me razumete :). Cekam vase predloge. Hvala unapred!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Nov telefon do 200 evra

Post od znemanja »

Mislim da se tu Galaxy J5 savršeno uklapa. Takođe možeš da pogledaš i LG G2, jeste da ima 5.2 inča ekran, ali je izuzetno kompaktan.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Do 200e nov, pomenuti Samsung J5 i, Huawei P8 Lite ili Sony M4 Aqua, tesko da ima nesto bolje.

mikiN
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mikiN »

Gledao sam nesto oko J5 i na logicshopu naleteh da ova postoji i verzija sa 16 GB (razlika smesna). Ceslj'o sam i po kupujemprodajem i kapiram da su svi ti sa 8 GB interne memorije. Video sam na gsmareni da postoji i ta verzija sa 16 GB al moram priznati da sam na pocetku pomislio da je fals. Da li da izbegavam tu prodavnicu ili je mozda bolje da jurim po kp?

Za sada mi je "prioritet" taj J5, gledam i neke druge...vidim na dosta mesta se spominje i Lumia 830...kako ona stoji sa baterijom, ako neko zna?

Cesljam po tredovima i evo vec drugi put menjam poruku :)c :blinky: ...sta mislite o polovnom (eto, udjoh i u tu kategoriju :dry: ) S5 (do 250 evropskih drugara na kupujem prodajem, starih po god dana)? Kapiram da bi tu uskoro morala i baterija da se menja i sl...

Tacno se zene lakse porode nego covek da se odluci sta da kupi...bruka..

Hvala unapred! Molim da me razumete :D

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Mozes da pogledas i Lenovo a5000 i da ti ostane para, a jako je dobar telefon.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lumia 830 za te pare samo polovna, a sa baterijom je ok, ako ne igras igrice, i ako ne krenes da citas vesti nekih 3-4h (onda ce da posrce bateriju samo tako).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

A sta podrazumijevas pod dobrom baterijom? L830 ce ti sa citanjem vijesti, fb, whatsapp, viber izgurati 12-15 sati

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

u poređenju sa l830, na j5 će ti baterija znatno bolje držati. inače su ti jeftiniji samsunzi iznenađujuće stabilni i pouzdani, imam grand prime u kući, ono radi ko sat.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Lumia 640xl je odlican telefon jako kvalitetno odradjen sa brutalnom baterijom i dobrom kamerom i to za manje od 200e nov

mikiN
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mikiN »

Ljudi, hvala svima puno! Slucajno sam naleteo na ponudu da za 150 evropskih drugara uzmem Lenovo P70 (star par dana, drugaru hitno trebala lova) pa cemo videti sta ce biti. Baterija 4000 mah, 5'', 2 GB RAMa pa valjda ce moci da posluzi svrsi :). Hvala jos jednom!

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:56
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od ballin »

Evo sad sam video ovu temu pa i da ne moram da otvaram novu a i mene ovo zanima.
Ti telefoni koji ste naveli (J5, G2, p8, itd itd...) koštaju preko 200evra.
Imam neki Windows Phone za svaki dan a oću da uzmem solidan Android a ne znam do 200 eura šta da uzmem a da funkcioniše.
Vidim Telenor dosta gura onaj Samsung Galaxy Grand Prime. Kakav je on ?
Ja sam isto gledao LG Spirit(H440) i to mi je delovalo najbolje za sad, a onda sam i naleteo na ove Lenovo telefone (A6000 npr) i sad se i tu dvoumim.
Ili ipak odabrati nešto treće ako imate da preporučite?

Hvala unapred dobri ljudi :)

edit: Ok, za cene sam gledao na mobilnisvet sajtu, verovatno ima negde na kupujemprodajem jeftinije ti telefoni koji ste naveli pa ste ih zato i naveli.
Sad ako pođem odatle da su oni ispod 200 evra, ja nekako lično ne volim Samsung i uzeo bih LG uvek pre, tako da ako postoji G2 ispod 200 evra da li neko može da me uputi GDE. I šta gubim šta dobijam u ovom J5/G2 odnosu?
E sad ovi Huawei ili Sony nikad nisam ni video nekog da koristi te telefone pa ne znam kakvi su?

Eto ako ima neko dovoljno dokon da odgovori na sva ova pitanja ja ću mu biti zahvalan.

woona
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 27. Sep 2014. 11:53
:: Nexus 4

Post od woona »

Za 210 evra imas Huawei G7. Quad core, 2 gb ram, 3000mah baterija, 13mpx kamera i 5mpx prednja. Velik ekran od 5.5 inca hd rezolucije. Drug ga ima i telefon je vrh.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Taj Galaxy Grand Prime ima samo giga rama tako da nije bas sjajno resenje, mozes da pogledas Huawei P8 lite, prelep telefon i ima ga na KP nov za 200e.Moze i G7 ako volis fablete.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Imaš grand prime i grand prime ve(imas ga u vipu). Ovaj ve ima lolipop, ali drugaciji procesor i lošiju kameru(lošiji senzor), negde sam to pročitao mada nigde nema zvanične specifikacije. Osim sto ima 1gb ram, ima i los tft ekran qhd rezolucije, tako da ga ja iskreno ne bih uzimao, lg spirit je bolji od njega. Za 200e polovne telefone mozes da biras, za nove neki od ovih sto su ti ljudi pre mene preporucili, pogledaj i kp, pa javi ako ima nesto interesantno...

Bjerg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2015. 16:17
:: J5 2017

Post od Bjerg »

ballin,preporucujem ti da uzmes S3 Neo.Dovoljno veliki ekran,dobra baterija,dobar procesor itd.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Za 200€ ima dosta boljih izbora od prastarog s3 neo.............

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

Našao sam dosta ovih LG Spirit za nekih 110-130 evra na kupujem prodajem i prodavači dobro ocenjeni i sve kako treba. Videću kako stojim s parama mada sam takođe i našo iste takve neke priče za G2 za 170-200 evra pa ću da vidim kako bude.
Definitivno neću J5 niti Grand Prime Ve. LG Spirit inače ima 1280x720 rezoluciju.
I za te ponude u Telenoru/Vipu se ne isplati uopšte jer imaš neke pakete gde platiš telefon preko 6 000 i plaćaš ~1500 mesečno telefon a opet kažem na kp ih ima za stotinak evra ti telefoni.
Ne znam za taj Neo i ono izbego bi Samsung, nekako ih ne volim, tu prihvatam samo S6 Edge :D
p8 je skuplji malo. Al dobro ako ispadne što da ne.
U suštini kapiram da je to što ste naveli najbolje što može da se nađe i da nema potrebe da se priča mnogo više sad.
Hvala ljudi ;)
Ako neko ima mišljenje o ovom jeftinijem LG Spiritu nek se javi pošto nisam nešto mnogo pročitao o njemu na onoj zvaničnoj temi na forumu.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Elegantan, lep, malih dimenzija, ali vrlo verovatno ima problem kao i Magna i Leon jer im je softver isti. Žalio se dečko da mu ne rade fb i messanger notifikacije kad telefon ode u deep sleep, prima samo dok je ekran uključen. Ako ti facebook nije bitan, kupuj.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

^ Zaboravio sam da ti potvrdim,zaista postoji taj problem

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

i nije mi nešto mnogo bitan čak i nemam onu fejs aplikaciju nego preko browsera proverim ponekad samo.
mada ako ne rade te notifikacije onda i whatsapp i viber mogu da imaju taj problem?
mislim da li je problem u fejs aplikacijama ili u push notifikacijama telefona?

Odgovori