Alternativne marke telefona

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:56
:: Xiaomi Redmi Note 4

Alternativne marke telefona

Post od ballin »

Ćao ljudi,

Zanima me ko poseduje ove alternativne marke telefona, tipa Lenovo, Asus, Meizu... koliko su sigurni, koliko je dobro uzeti telefon koji ima dobre specifikacije a jeftiniji je od brendiranih, i biti siguran da neće iz čista mira da poludi?
Evo ja sam mislio do skoro da je Huawei pouzdan, a vidim da Y6 poludi ljudima posle mesec dana.
Nisam imao nešto mnogo iskustva da sretnem korisnike tih alternativnih proizvođača, koji nisu Samsung ili LG ili sad i HTC ili Sony recimo.

Pa me sad čisto zanima ko ima šta i da li vredi uzeti npr. Lenovo ili šta god

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37

Re: Alternativne marke telefona

Post od El Laki »

Y6 je low-end model, nov je malo više od 100e i kao takav se ne može uzeti kao reper za ocenu cele kompanije. Ni Samsung/Lg/Sony modeli u tom cenovnom rangu ne rade ništa bolje. Koliko para toliko muzike.

Reci nam za koji budžet gledaš telefon, šta ti treba od telefona pa da ti predložimo nešto. Nijedna od pomenutih kompanija nije loša i svaka ima neke modele koji nude dosta u svojoj kategoriji.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Alternativne marke? Šta još neću pročitati ovde. :lol:
Asus je jedna od najpoznatijih kompanija, Lenovo je nastavio gde je IBM stao . . .
Taj Y6 je nešto što ne bi ni trebalo da postoji, a ne još da se uzima kao referenca kvaliteta nekog proizvođača. :roll:

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

sugarcoated_ass,
Slika

jbg kad moram ovako da napišem.

"Alternativne" je dobra reč za nešto što zauzima 2-3% tržišta. A na te telefone mislim. I to na ove više mid-range, kapiram da koj god telefon platiš 250+ evra ne može da bude loš.
koliko je dobro uzeti telefon koji ima dobre specifikacije a jeftiniji je od brendiranih, i biti siguran da neće iz čista mira da poludi?
Ne znam tipa ti Lenovo telefoni su dosta jeftini, oni Meizu, itd. Ko je imao iskustva i to?

Neću ja da uzimam ništa imam svoj Samsung al eto čisto me zanima možda nekad ispadne nešto :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Na ovoj slici se vidi da LG ima isto 3% i ne možeš na osnovu toga suditi o kvalitetu te kompanije. Ta kompanija je napravila modele poput G2, Flex 2, G Pro 2, G4, V10, Nexus 5x. Sve mašina do mašine u svoje vreme.

Razlika u ceni nije samo zbog brenda. Nekada te poznatije firme i te kako opravdaju razliku u ceni od 100-200e, dok nekada ne vrede ni iste pare kao modeli "alternativnih" kompanija. Sve zavisi od konkretnih modela. Npr Huawei je u zadnje vreme poćeo da izbacuje telefone srednje klase koji koštaju kao G4/M9, dok je prošle godine imao Mate 7 kao apsolutni best buy u tom cenovnom rangu jer je bio osetno jeftiniji od konkurencije. Nadam se da shvataš šta pokušavam da ti kažem.

Generalno najveća boljka tih "alternativnih" kompanija jeste softver tj opzimizacija. Najmanji problem je povezati hardverske komponente. Dosta je primera da podjednako jaki ako ne i identični hardveri prikažu totalno suprotne performanse, bilo da je čipset u pitanju, kamera, zvuk...

Ne treba bežati od određene kompanije, već od pojedinih modela. Postoje dobri i loši Samsung modeli. Postoje dobri i loši Lenovo modeli.

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

El Laki napisao: Generalno najveća boljka tih "alternativnih" kompanija jeste softver tj opzimizacija. Najmanji problem je povezati hardverske komponente. Dosta je primera da podjednako jaki ako ne i identični hardveri prikažu totalno suprotne performanse, bilo da je čipset u pitanju, kamera, zvuk...
Pa da baš i na ovo mislim. Zanima me kako se ponašaju koji modeli od tih mid range telefona, jer hardver može svako da pogleda to sve piše

I baš ne znam nekako to što pričaš onako zanima me u praksi spisak modela koji su dobri i modeli koje treba izbegavati, mid-range to low

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Ja I dalje mislim da kineski brendovi ne nude nista specijalno jeftino kao sto se negde provlaci.

A da biram od tih kompanija, kupio bih modele od xiaomi, meizu, lenovo, huawei ili tako neke jace konpanije. One Kung fu marke sa 3gb rama I cenom od 150e koje se prave u nekom podrumu bih zaobisao. Ko zna kakvu oni proveru proizvodi imaju, treba telefon da mi eksplodira dok razgovaram sa nekim...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

ballin, do koliko novca bi dao za telefon? Šta ti je bitno na telefonu?

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

Pa fluidnost, stabilnost u radu. Da ne krene da trokira posle mesec dana. Cela optimizacija i sve to nevezano za hardver koji može da se pročita.

Recimo oko 200 evra

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hm, možda da pogledaš Xiaomi Redmi Note 2 ili 3, mala je razlika u ceni a i uopšteno.

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

Znači taj je dobar.

Ok, hvala na odgovorima i za preporuku. Nisam planirao ništa da uzimam za sad, više me je zanimalo da neko ko ima iskustvo pokrene neku priču o tome da li vredi platiti za brend, i da li eto npr taj Redmi Note 2 može da se nosi npr. sa LG-jem G2 ili Samsungom J5, bez obzira što je na papiru bolji, a jeftiniji?

ballin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ballin »

Kakav je Lenovo Vibe p1m?

Vaša poruka sadrži 25 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

Odgovori