LG G4 vs iPhone 6/6s

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

LG G4 vs iPhone 6/6s

Post od weska88 »

Ja imam G4 i zadovoljan sam kako radi kako slika sto mi je dosta i vazno. Meni si ne svidja sto je ovolika telefoncina i ne mogu lepo jednom rukom da koristim. Razmisljao sam da malo promenim i sistem sve :) Pa me interesuje kakav je iphone 6 na spram G4. Sta cu dobiti sta izgubiti?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: LG G4 vs iPhone 6/6s

Post od Green »

Što prvo nisi isprobao da li ti veličina G4 odgovara, s obzirom na otežano korišćenje jednom rukom?

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od weska88 »

Pa jesam.Al nije isto kada probam i kada svaki dan koristim.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

neko ce ti reci da gubis, ja cu ti reci da dobijas itd itd... moraces sam da odlucis i probas iphone na nekoliko dana...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Takođe, kao i iLuka, mislim da sa iPhone samo možeš da dobiješ.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Yoht90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 00:05
:: LG G2 32gb

Post od Yoht90 »

Ako je neka manja doplata sto da ne...ako je doplata tipa g4 i 200e onda ne bi uzimao.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa ako ide na nov 6s onda ce morai da doda najmanje 280-300€, za 16gb verziju. Ako ide na 6, onda 100€ manje.
U svakom slucaju, moja preporuka za iP. Vec 15-16 meseci se druzim sa iP6 64gb i o njemu sve najlepse.
Gubis otvoren sistem i instalaciju krekovanih aplikacija. Dobijas manji telefon, kvalitetno odradjen, stabilan sistem.
Baterije su im tu negde, izgura dan bez problema ako ti je bukvalno sve moguce upaljeno i na 4G. Problem moze da ti bude zatvoren sistem ukoliko volis da ceprkas, menjas widgete i sl. Ako ti treba napuni i koristi telefon, onda je iP za tebe.
Kamere su im, barem po mom skromnom misljenju, egal. Ko se razume i zna da cacka sa podesavanjima, cudo moze da napravi sa oba telefona.
Necu ti reci da predjes, a necu ni da ostanes. Ti sam najbolje znas da li gi je ili nije prevelika razlika u ceni.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Dobijaš bolju izradu, kompaktniji telefon, donji zvučnik, nešto bolje i stabilnije performanse (minimalna razlika), iOS. Gubiš izmenljivu bateriju, sd slot, dosta veći displej, Android slobode.

Kad već ideš na iPhone idi na 6s. Nov od operatera oko 530e gore-dole. To ti je dobrih 200-250e doplate. Po meni se ne isplati ako ćemo realno ali ako hoćeš da menjaš, ako te je smorio G4 i vuče te iPhone, samo napred. Svaki užitak ima svoju cenu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

To da li se isplati ili ne je totalno subjektivno. Eto recimo po tebi se ne isplati, iLuka kaze da se isplati.
Jedno je sigurno, ako predjes i ne legne ti iOS, imaces minimalan gubitak prilikom prodaje, dok ce cena G4 i dalje padati daleko brze.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Kamere su egal sa 6s manje vise ali g4 ima bolju kameru od ip6. Da li vredi 250-300€ doplate je za svakog razlicito pitanje. Meni licno ne. Jedino ako te totalno smorio android pa hoces ios. A po meni nista drugo vise neces dobiti osim razlicitog sistema. On jeste metalni i bolje izradjen ali to ne znaci apsolutno nista ako ces ga staviti u nekom silikonu ili plasticnoj oblozi kao 95% ljudi. Baterija nije sjajna ni na jednom ali mislim da je malo g4. Jel ima ip6 fast charging nisam upucen?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislis da se brzo napuni? Sa njegovim originalnim mu treba od 5% do 100% negde oko 2h30min, ali uzmi jaci punjac tj onaj od 2-2.1A i napuni za sat i nesto sitno. Dakle, ima :D
Salim se, nema, ali vidis da moze da se napuni brze :)

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od weska88 »

Ima jedna drugarica zlatni ip6s. Pa smo u pregovorima da uzmem ja taj ona moj i doplatim 200e...Svidja mi se G4.Ja bi vole samo da je ekran 5' i odlicno.Sto puta mi je pao kada lezimi udario po nosu :) videcu jos se lomim. Jbg za 200e odem u Čanj 7 dana :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pricali smo o tome i svi se slazemo (bar oko necega ovde) da su to velike pare, jeste iphone skup itd itd

...takodje je skup i LG i Samsung i HTC razlika je u tome sto iphone samo duze drzi cenu i ima apple store gde cena ne pada po godinu, dve... apple kao statusni simbol nije nista vise izvikaniji od samsunga... otidjite malo na ''fensi'' mesta po Bgd...

doplatiti za nesto sto vec imas, (realno G4 ne moze da bude los aparat), 200+ eur je stvarno sumanuto...

iOS radi bolje od androida, iphone jesto kvalitetnije uradjen od LG, vecina opcija je kvalitetnija na apple-u ali sve su to finese koje verovatno ne vrede te doplate...

znaci svodi se na tvoje imovno stanje i koliko ti znaci to sto zelis da doplatis...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Odlican post iLuka
Na zalost to manjina kapira,daju zadnju crkavicu da bi jel ......
Uvek kazem prijateljima kada kupuju telefon,ja ti mogu reci kakav je hardverski ,mogu ti reci sta mu je prednost a sta mana ali ako se on tebi ne svidja,dzaba to sve,uzmi onaj koji se tebi svidja makar i nebio najbolji
Nista gore nego nositi nesto sto ti se ne dopada ,makar to bio i najbolji model na trzistu
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

iLuka napisao:
doplatiti za nesto sto vec imas, (realno G4 ne moze da bude los aparat), 200+ eur je stvarno sumanuto...
Eh kada bi svako ovako realan bio,ovaj forum bi i licio na nesto.
Respect za jednog Apple fan-a. Kapa dole

Da je slucajno bilo pitanje sa G4 na S7e da predje,i doplati 250e,ako ne i vise,svi bi se u glas slozili da se isplati :-)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ispade Azimuth najveći Apple fanboy ovde. :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Apple fan je malo diskutabilna definicija jer sam ja, ko se seca proteklih godina, nosio bas sve tada top modele androida pa ip4 pa opet nexus, htc, sony itd...
Meni je apple nesto najbolje, lezi mi i to je to...
Postoji nesto sto je realno stanje stvari, licni ugao gledanja na sve itd...

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Kako samo jedan koristan i realan post zna da pokaže realnost na forumu, to jest sta bi trebala da bude realnost , svaka čast iLuka :)
Jer su ovde svi većinom za druge jako pametni kad neko drugi treba da kupi bilo koji fon, sve znaju za druge sta im je bolje a šta ne, sve bre profesionalni poznavaoci mobilnih telefona, kad bi se ugasio youtube, ne znam gde bi se posle obrazovali :)
Huawei

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Problem je sto danas vecina ljudi kupuje Apple zbog tog "statusa",a ne ume da instalira aplikaciju.
Moja bivsa je imala Iphone 5,doplatila je 150e za 5s,sto je po meni mnogo,jos su joj uvalili kineski punjac koji nije radio(dodatni trosak)

Apple je brend koji napreduje,nije inovator,ali ono sto napravi to radi perfektno.
Drugar ima 6s+,stvarno je odlican tel,jos ga je on kupio za smesne pare,koriscen par dana za 350e,hitno coveku trebale pare..
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od weska88 »

Sta znam ja sam mislio da promenim samo zbog velicine.Po veliko je ovo.A iskreno sem baterije ja sam zadovoljan.Nista onda necu menjati nista jos neko vreme.

Odgovori