Prelazak sa Windows-a na Android

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
comsheneetza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 23. Sep 2014. 21:25
:: Nokia Lumia 925

Prelazak sa Windows-a na Android

Post od comsheneetza »

Želela bih da promenim telefon, ne zato što nije dobar, već eto tako (ženska posla) :oops:
Elem, volela bih da mi neko preporuči dobar android u cenovnom rangu 200-300 evra
Volim da ima lepu "liniju", da nije potpuno plastičan, lepo da leži u ruci, fotografija mi je veoma bitna.
Trenutno koristim Lumiu 925.
Unapred se zahvaljujem na pomoći.
P.S. Šmeknula sam Huawei P9, ali to je iznad ovog cenovnog ranga. :unsure:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Prelazak sa Windows-a na Android

Post od sugarcoated_ass »

Kako uzimaš tel.? Oglasi, šverc ili legalno sa fiskalnim? :)
Ovako na prvu loptu možda Nexus 5X. Lep dizajn, sasvim korektna kamera, klot Android... :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

LG G5, Xiaomi Mi5 ili Huawei Honor 8. Mi5 je sigurno u cenovnom rangu koji si navela, medjutim nisam siguran za preostala dva modela, nisam ih pratio dugo na KP kako se krecu.

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Gde ti ode na Honor 8? On je koliko znam od 350€ na više. :)

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Mislim da bi ti Mi5 odgovarao .

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Odlična tema, i ne samo za konkretnu pomoć gospođici koja menja 925, već i za uopštenu debatu po pitanju prelaska sa WP/W10M na Android. Moje lično iakustvo -kao što mnogi znaju - bilo je da nisam prešao na Android, već sam nastavio da ga koristim uporedo sa W10M, jer mi tako najviše odgovara i tako se oba sistema upotpunjuju međusobno, pa sam manje-više zadovoljan.
A moj savet gospođici po pitanju izbora telefona je malo egzotičan: ako menjaš telefon jednom u godinu ili dve, onda obavezno uzmi ono što ti se zaista dopada, pa i neka je malo skuplje. Tako ćeš na duže staze biti više zadovoljna izborom i osećaćeš da si pare uložila, a ne bacila na model koji ti se stvarno sviđa. Jednostavna psihologija. Zato ti je moj predlog da još malo sačekaš i za to vreme prikupiš još malo novca, pa da uzmeš P9 koji ti je zapao za oko. Tako ćeš biti zadovoljna izborom za sve vreme trajanja garancije.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ovo je zapravo više tema za izbor sledećeg telefona, pri čemu koleginica skreće samo pažnju da joj je trenutni telefon Windows telefon.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

comsheneetza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od comsheneetza »

sugarcoated_ass napisao:Kako uzimaš tel.? Oglasi, šverc ili legalno sa fiskalnim? :)
Ovako na prvu loptu možda Nexus 5X. Lep dizajn, sasvim korektna kamera, klot Android... :)

Ja sve legalno, druže! :) I fiskalni, dabome...i garancija. :roll:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Galaxy J7 (2016) zadovoljava sve navedene zahteve.
Nexus 5x, fenomenalna kamera, ali slaba baterija i kvalitet izrade.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

5x ima dobru kameru, ali je plastičan.
Problem je što devojka hoće u prodavnici da kupi telefon sa sve fiskalnim, tako da P9 definitivno otpada jer dvostruko ili trostruko premašuje budžet.
Moj predlog je da razmisliš o kupovini iz oglasa. Mislim na nove telefone i validnom garancijom od 2 godine. Ako ništa drugo, imaćeš veći izbor i bolje telefone u igri za te novce koje planiraš da potrošiš.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

comsheneetza napisao:Ja sve legalno, druže! :) I fiskalni, dabome...i garancija. :roll:
E to onda poprilično ograničava izbor. Tu još možeš možda najbolje proći sa već spomenutim Galaxy J7 2016 koji je nov u radnji (uz fiskalni) oko 35.000 din ili sa nešto jeftinijim Huawei honor 7 lite. :)

comsheneetza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od comsheneetza »

Azimuth napisao:5x ima dobru kameru, ali je plastičan.
Problem je što devojka hoće u prodavnici da kupi telefon sa sve fiskalnim, tako da P9 definitivno otpada jer dvostruko ili trostruko premašuje budžet.
Moj predlog je da razmisliš o kupovini iz oglasa. Mislim na nove telefone i validnom garancijom od 2 godine. Ako ništa drugo, imaćeš veći izbor i bolje telefone u igri za te novce koje planiraš da potrošiš.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Hvala na predlogu. Razmisliću i o toj varijanti kupovine. :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Primera radi, P9 ti je u prodavnici oko 75000-80000din, na oglasima možeš nov sa istom garancijom da nađeš za 350-400€ a možda i manje.
Ako ipak ostaneš pri odluci da ti budeš ta koja će ući u prodavnicu i kupiti telefon, onda definitivno J7 2016 za oko 35000din jer ti daje najviše za uloženo, a opet taj telefon u oglasima možeš da nađeš za oko 220-230€.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ovo je prava tema za mene. Naime doveo sam moju voljenu 925 skoro do unistenja. Dva puta sam menjao zvucnik ili slusalicu, kako god, i konektor za led blica. Stoka sam sam jbg. Realno Kyocera ili Cat su za mene.
E sad napalio sam se na Xiaomi, zasto, bem li ga. Valjda dosta rama i roma za malu kintu i dovoljno velika baterija. Problem je sto u Kanadi nemaju pridavnice telefona kao kod nas, nego ili preko neta ili kod operatera.
E sad moj izbor bi bio Xiaomi redmi note 4/mi 5s/max. Mada mi je tu max ipak najblizi. Narucicu ga preko ekspresnog alije.
Koji mi vi predlazete od Xiaomi modela i ako znate kako su poredjani po hijerarhiji? Kontam da je Mi serija glavna, pa onda ostali.
Razmisljao sam i o Htc 10 i o Huawei P9 ali ne mogu da ih nahvatam ovde nikako, a ako kupujem na amazonu ili ebayu zveknu mi glupi kanadski porez od dodatnih 13% na cenu. Miui sam koristio na HD2 dok sam se igrao sam romovima.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

U pravu si, Mi serija je glavna.
Posto gledas mi max, od vecih modela imas i mi 5s plus i mi note 2 ako ti ulaze u budzet.
Mi max je u nekoj klasi sa redmi note 4, ovi iznad su ipak vodeci modeli.
Ako trazis ekskluzivu tu je mi mix ali posto kazes da si trapav, nije to za tebe :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Sad vidim da je max veci od lumie 1520, to je bas ogromno. Treba mi uvek ranac za to. Nisam trapav koliko sam u fazonu "za*ole me".

Odgovori