S7 Edge vs Mate 9
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
S7 Edge vs Mate 9
Kao što piše u naslovu interesuje me mišljenje korisnika koji su imali prilike isprobati oba telefona. Imam trenutno S7 Edge i dobro služi ali mi se Mate 9 sviđa jako dizajnom a vidim da mu ni hardver nije za baciti i imam mogućnost zamjene za nov Mate 9 uz doplatu od 100eur. Znam da nisu baš ista kategorija ali obzirom da je Note 7 zakazao onda se ništa drugo ne može adekvatno ni upotrijebiti za poređenje. 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: S7 Edge vs Mate 9
janka_88, Da je zamena glavu za glavu, onda bi bilo OK, čisto da probaš drugi uređaj, ali uz doplatu od 100E definitivno ne. Imaš na benchu iskustva jednog korisnika (pogledaj u temi za Mate 9) koji koristi oba modela i po njemu sve je na strani S7e.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Ako mozes da izvuces 50€ doplate sto da ne. 100€ je mnogo. Mate 9 je trenutno preskup. Na strani mate 9 dizajn, izrada (meni licno vise lezi metal od stakla), baterija (korisnik sa drugog foruma je imao mate 9 pro koji vise trosi od obicnog mate9 zbog 2k ekrana), s7e hoce da secne dok mate 9 koliko sam video radi bez greske, po meni je emui manje "zlo" od TW.
S7e ima bolju kameru u low light uslovima, bezicno punjenje po meni znacajna prednost mada nekom ne znaci nista, svetliji amoled ekran ( meni vise odgovara ips kod mate 9 jel amoled na s7e meni ubija oci.
Da je glava za glavu bez razmisljanja. 100€ je previse za ne bolji telefon. Ako mozes izvuci 50€ koji su realniji ipak je mate 9 nov a s7e koriscen
S7e ima bolju kameru u low light uslovima, bezicno punjenje po meni znacajna prednost mada nekom ne znaci nista, svetliji amoled ekran ( meni vise odgovara ips kod mate 9 jel amoled na s7e meni ubija oci.
Da je glava za glavu bez razmisljanja. 100€ je previse za ne bolji telefon. Ako mozes izvuci 50€ koji su realniji ipak je mate 9 nov a s7e koriscen
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Evo da javim da sam odradio zamjenu. Našli smo se na 75eur kao neka sredina jer sam i pokušao da spustim na 50eur. Sve zapakovano i garancija uvoznika od 3 godine. Jednostavno mi S7 Edge nije od početka legao iako je fantastičan telefon ali taj zakrivljeni ekran definitivno nije za svakoga. Ovo je kategorija za sebe i telefon daleko ozbiljnijeg dizajna (subjektivno mišljenje). Dual sim je varijanta što mi itekako odgovara zbog službenog broja pa ću još vidjeti za memorijsku da li koristiti jer 64GB je zadovoljavajuća interna memorija za moje potrebe. U paketu sam dobio i originalni cover. U low light uslovima su nijanse u pitanju ali istina, bolji je S7 Edge bez upotrebe blica dok je sa blicom borba izjednačena a čim je malo bolje osvjetljene na M9 su slike daleko prirodnije (vjerovatno zbog razlike u tipu ekrana).
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Cestitam na zameni. S7e je kompletan tel ali taj edge displey meni ne odgovara i amoled koji ubija oci. Meni i tw izaziva ospice. Ne znam sto