Telefoni sa tastaturom
Telefoni sa tastaturom
Treba da promenim telefon. Voleo bih da iskoristim prednosti novih tehnologija ali bih da zadržim kvalitet i druge prednosti mehaničke tastature, znači ne dolazi u obzir samo tastatura na ekranu osetkhivom na dodir... eventualno može da ima i tu vrstu ali svakako pored mehaničke. Svaka pomoć sa idejama i predlozima je dobrodošla.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Telefoni sa tastaturom
Jedino onaj BackBerry od novijih da mi pada na pamet sa hardverskom tastaturom i ekranom na dodir.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
A meni kao prozordžiji pada ovo na pamet. 
Keyever's Windows 10 smartphone shocks the world by including a physical keyboard
[img]http://s3.amazonaws.com/digitaltrends-u ... 212348.jpg[/img]
Mada nema njega kod nas, a i da ga ima, naravno da ti ga ne bih savetovao.
Ali je zanimljiv koncept, mada bi bilo zanimljivije da je qwerty tastatura.
Što se tiče ozbiljnih preporuka, pada mi na pamet samo ovo što je Azimuth upravo pomenuo.
Sent from mTalk

Keyever's Windows 10 smartphone shocks the world by including a physical keyboard
[img]http://s3.amazonaws.com/digitaltrends-u ... 212348.jpg[/img]
Mada nema njega kod nas, a i da ga ima, naravno da ti ga ne bih savetovao.

Što se tiče ozbiljnih preporuka, pada mi na pamet samo ovo što je Azimuth upravo pomenuo.
Sent from mTalk
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
- :: nokia 3310 2017
- :: samsung galaxy s6
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/4964 ... axy-Folder
mada, ne znam ništa o njemu, ima i na You Tube-u...
mada, ne znam ništa o njemu, ima i na You Tube-u...
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Jaoooo, već treći put obilazim razne prodavnice tražeći semi-smartfon bez touchscreena i normalnih gabarita. Nokia 230 je najbliža tome ali joj fali qwerty po meni. Problem je što nema više kvalitetnih telefona a da nije touchscreen smartphone 130 x 70 mm ili veći. Ovi manji koji se meni sviđaju od 4" su loši, sa malo rama, obogaljeni. Sve je to loš kvalitet, loša izrada, plastikaneri... Vidim sada izlaze neke mini, compact, lite verzije, kao manjih dimenzija, a ekran 4,5" i to je kao malo. Pokušavam sebe da ubedim da mi se sviđa neki od 5" ali ne mogu, kad ga vidim ne dobijem želju ni u ruke da ga uzmem. Od 2011.koristim touch i i dalje se nisam navikao jer smatram da je to samo povoljnost za proizvođače a otežavajuća okolnost za korisnike, samo što svi to gutaju zbog vibera, wa, msngera, instagrama. Mrzim kada nemam izbora, i ova l532 mi je velika, idealan mi je bio sony tipo, ako je baš morao touchscreen.
Malo sam skrenuo sa teme, ali mislim da Astrea ima sličan problem.
Malo sam skrenuo sa teme, ali mislim da Astrea ima sličan problem.

lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I ta Nokia 230 je bezveze za nekog ko je već bio na smart telefonu, i ko bi hteo da ima da ima te mogućnosti i na svom sledećem telefonu. On ima S30 sistem, to danas može da odgovara samo nekom kome je OK da nema Skype, Viber, mejl, WhatsApp... Lošiji je nego pre 4-5 godina. A slažem da bi sa qwerty to bilo bolje.
Ovaj Samsung bi bio odličan, ali je malko slabiji, a Blackberry je malo skuplji.
U svakom slučaju, prave se takvi telefoni, ali koliko sam primetio, to je sve skoro samo za kinesko tržište. Možda je to priča i za taj gore Samsung.
Valjda je premalo ljudi koji bi koristili takve hibride, pa se proizvođači i ne trude to da prave osim za neka samo tržišta.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Ovaj Samsung bi bio odličan, ali je malko slabiji, a Blackberry je malo skuplji.
U svakom slučaju, prave se takvi telefoni, ali koliko sam primetio, to je sve skoro samo za kinesko tržište. Možda je to priča i za taj gore Samsung.
Valjda je premalo ljudi koji bi koristili takve hibride, pa se proizvođači i ne trude to da prave osim za neka samo tržišta.
Poslednja izmena od гари u Sub, 18. Mar 2017. 14:55, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
- :: nokia 3310 2017
- :: samsung galaxy s6
Možda će Nokia, ako novi 3310 bude uspešan, jednom izbaciti i modele sa klasičnom tastaturom i konkretnijim funkcijma 

Nokia 3310 je, barem po onome što sam čitao, korak nazad u odnosu na Nokiu 230. Verovatno ću na kraju i da uzmem tu 230 ali nemam Wi-Fi i sve ono što bi trebalo da imam ... a BB ne bih jer je prestao da se pravi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I da naprave, ne bi bilo to to ako bi ga pravili kao naslednika te nove 3310. Samo bi tako neki Android mogao biti ok...
Ali kome je nezgodna ovakva tastatura na touch ekranu, može i swipe da proba. Dosta je i to dobro za "poluslepo kucanje", a i ono kad si u autobusu pa se sve drma.
DODATAK: Nije BB prestao da se pravi. Odustali su od svog OSa, ali prave Android telefone.
A s Nokijom 230 ne bi imao ništa od novih tehnologija.
Ali kome je nezgodna ovakva tastatura na touch ekranu, može i swipe da proba. Dosta je i to dobro za "poluslepo kucanje", a i ono kad si u autobusu pa se sve drma.
DODATAK: Nije BB prestao da se pravi. Odustali su od svog OSa, ali prave Android telefone.

A s Nokijom 230 ne bi imao ništa od novih tehnologija.
Znači, nov sam ovde ali sam nažalost bio u pravu - ne postoji kvalitetna sprava koja podržava i prihvata nove sisteme a da je sa mehaničkom tastaturom. Sve ovo što nam pada na pamet je neko snalaženje.
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Nemaaaaaa... Nokia c3 imala WA i Viber mogao da se ubudži i to je to. U stvari imale i neke ashe wi fi. Sada više nema ništa mehaničko sa wifi.
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
kako nema, vi ste u komentarima nostalgicno zapeli sa nokiom i modelima koji su pravljeni pre dosta godina, sada imas npr BB Priv ili nesto tako slicno sto nije uopste nikakvo snalazenje nego sasvim dobar uredjaj
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Baš tako kao što kaže Nikola. Ja se nadam da sam u mojim komentarima jasno rekao da su ti Blackberry telefoni dobri. Jedino je pitanje da li će ti se svideti njihova cena, ali rekao bih da su to kvalitetni Android telefoni.
Gledao sam i BB telefone i pročitao sam da su prestali da prave telefone od septemra 2016 i prešli na druge stvari. Iskreno, konkretni model nisam gledao već modele Q5 i Q10. Tu sam čitao kuknjavu da baterije traju malo. S druge strane, telefon nikada nisam smatrao statusnim simbolom i prodaju proizvoda u vrednosti od 15000 Eur sam bez problema ugovarao telefonom koji vredi 10-15 Eura. Ne znam da li će 400 Eur vredan telefon da mi pomogne da brže i bolje proizvodim i prodajem? Da se razumemo, ovde nije u pitanju da li nešto može već da li nešto je racionalno platiti toliko.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Apsolutno, mogu ti reći da nisi sam ovde sa stavom da je besmisleno davati bespotrebno velike sume novca na telefon, ako i znatno jeftiniji radi pos'o.
Ali što se Blackberry-a tiče, to što si pročitao nije tačno, napravili su oni već nekoliko Android telefona, a čini mi se i da su pre manje od mesec dana predstavi i koji novi model. Jedino što ne vidim sad da ima Blackberry da se kupi ni u jednoj većoj prodavnici u Srbiji. A čini mi se da ga je bilo nešto ranije i u MTSovoj ponudi. Baš taj Blackberry Priv što ga je neko ovde pomenuo je mogao da se uzme u MTSu. Ali ni jedan od tih telefona nije bio u tako nekoj velikoj radnji ispod 300 evra, možda čak i 400.
Sent from mTalk
Ali što se Blackberry-a tiče, to što si pročitao nije tačno, napravili su oni već nekoliko Android telefona, a čini mi se i da su pre manje od mesec dana predstavi i koji novi model. Jedino što ne vidim sad da ima Blackberry da se kupi ni u jednoj većoj prodavnici u Srbiji. A čini mi se da ga je bilo nešto ranije i u MTSovoj ponudi. Baš taj Blackberry Priv što ga je neko ovde pomenuo je mogao da se uzme u MTSu. Ali ni jedan od tih telefona nije bio u tako nekoj velikoj radnji ispod 300 evra, možda čak i 400.
Sent from mTalk
Na ovom sajtu test za Q5 i Q10 kaže da baterija pri korišćenju uobičajenih aplikacija traje 5-7 h a ako se sve isključi onda sastavi 17 h. To je za iole ozbiljniju poslovnu primenu ispod svakog nivoa.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
To je matoro. Baci pogled na ove njihove Android telefone.
http://us.blackberry.com/smartphones
http://us.blackberry.com/smartphones
I gde se kupuju i po kojoj ceni ima npr. BB keyone? Ali i ovde ne vidim nešto da je baterija spektakularno izdašna, hvale se da može da ima 'celodnevni život' tj. All day battery life.
Evo konačno nekih konkretnih podataka: The KEYone will be available globally at the beginning of April 2017, and will be priced at €599, £499 and $549 US. We will report information on a specific UK release date and operator partnerships in due course.
Znači planira se početak prodaje na britanskom tržištu kroz mesec dana i onda dolazi kod nas na crno tržište gde će biti dvostruka cena za one koji to gledaju kao statusni simbol. Na nečiju žalost, telefonska sprava je meni sredstvo a ne cilj.
Evo konačno nekih konkretnih podataka: The KEYone will be available globally at the beginning of April 2017, and will be priced at €599, £499 and $549 US. We will report information on a specific UK release date and operator partnerships in due course.
Znači planira se početak prodaje na britanskom tržištu kroz mesec dana i onda dolazi kod nas na crno tržište gde će biti dvostruka cena za one koji to gledaju kao statusni simbol. Na nečiju žalost, telefonska sprava je meni sredstvo a ne cilj.
Poslednja izmena od Astrea u Sub, 18. Mar 2017. 23:06, izmenjeno 1 put ukupno.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ne znam baš da li mu je slaba baterija, ima 3505 mAh, a 4,5 inča ekran. Meni deluje da bi takva baterija morala dosta da drži, jedno dan i po dva, ali opet - to još može da zavisi i od načina korišćenja, a i od samog softvera. Samo me nemoj držati za reč.
A ovaj telefon je jedan od najavljenih u februaru, a po informacijama na GSM Areni on bi trebao da se pojavi u prodaji u aprilu. A kod nas bi se pojavio valjda nakon još nekog vremena.
Inače, u ovom trenutku ni u jednoj velikoj prodavnici nisam video ni jedan Blackberry telefon. (Pogledao sam Gigatron, Winwin, Tehnomanija, Comtrade, MTS, Handy, Vip, Telenor...) Možda ima na kupujem prodajem, ali ja za to nisam dovoljno informisan da bih mogao bilo šta da kažem.
Sad vidim i tvoj naredni odgovor. Ne znam zašto računaš samo na crno tržište, baš mislim da će se i kod naših operatera pojaviti. Možda grešim. Ali da, ako je 600 evra početna cena, kod nas i kad mu malko opadne cena neće biti ispod 50.000... No ko zna... I opet, samo da se pojavi kod nas legalno, a što verujem da hoće, odmah će i na "crnom tržištu" biti jeftiniji.
A ovaj telefon je jedan od najavljenih u februaru, a po informacijama na GSM Areni on bi trebao da se pojavi u prodaji u aprilu. A kod nas bi se pojavio valjda nakon još nekog vremena.
Inače, u ovom trenutku ni u jednoj velikoj prodavnici nisam video ni jedan Blackberry telefon. (Pogledao sam Gigatron, Winwin, Tehnomanija, Comtrade, MTS, Handy, Vip, Telenor...) Možda ima na kupujem prodajem, ali ja za to nisam dovoljno informisan da bih mogao bilo šta da kažem.
Sad vidim i tvoj naredni odgovor. Ne znam zašto računaš samo na crno tržište, baš mislim da će se i kod naših operatera pojaviti. Možda grešim. Ali da, ako je 600 evra početna cena, kod nas i kad mu malko opadne cena neće biti ispod 50.000... No ko zna... I opet, samo da se pojavi kod nas legalno, a što verujem da hoće, odmah će i na "crnom tržištu" biti jeftiniji.
Očekivao sam još mišljenja ... Izgleda da je sve prešlo na ekrane osetljive na dodir ...