Samsung E730 vs Nokia 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
lawless
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 05. Sep 2005. 08:38

Samsung E730 vs Nokia 6630

Post od lawless »

Ne mogu da se odlucim,pomozite :smutny: .A pojma nemam sta je symbian kod ove nokie...(nemojte vikat')

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hm,pa pogledaj malo neke temu tu po forumu o nokii 6630,tu pishe sve vezano za nju pa samim tim i za Symbian(to je inache operativni sistem za fon),postoji i tema koja se zove Symbian i tamo ti je sve objashnjeno...E sad zavisi kakav si ti korisnik i shta ti trazish od telefona? :roll: :wink:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, symbian je operativni sistem za NOKIU....i ono..isto kao i na kompu, možeš instalirati razne programe, zezalice, korisne stvarčice....a inače 6630 je super fon...dosta smo pisali o njemu, pa potraži... :wink: :)

lawless
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 05. Sep 2005. 08:38

Post od lawless »

znam sada šta je symbian... :) ali još uvek ne znam koji od ova dva telefona da kupim... :unsure: zanima me koji je od ta dva bolji kada je puštanje muzike u pitanju,zvuk i te stvari...

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

Zoka napisao:Da, symbian je operativni sistem za NOKIU
ja koliko znam i drugi proizvodjaci koriste symbian,pored BLOKIE :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Symbian Ltd. je kompancija za razvoj i licenciranje software-a, osnovana u junu 1998, sa sedistem u Velikoj Britaniji. Vlasnici su Ericsson, Nokia, Matsushita (Panasonic), Siemens, Sony Ericsson and Samsung.
Symbian OS je operativni sistem za mobilne uredjaje sa svim neophodnim komponentama, proizveden od strane Symbian Ltd.. Symbian OS je naslednik Pisonovog EPOC-a.

Kao sto sam cuo i citao a i video samsungovi telefoni imaju poteskoce sa sinhronizacijom i povezivanjem preko BT-a i IR port-a sa drugim uredjajima (PC,mob.), a ja koristim N6630 citavih nedelju dana i prvi put sam se uhvatio u kostac sa symbian telefonom i mogu ti reci da je do j..a dobro.
Moj glas je 6630 definitivno!!!!!

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Nokia 6630 svakako! Zbog Symbiana, jer nije na preklapanje i logoa 8) :roll:
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Dobro...i ostali ga koriste...sorry.... :oops:
Što se tiče zvuka 6630 ima odličan zvuk...ne brini... :wink: :)

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 08:06

Post od Witcher »

Ovde dajem prednost za N6630, jer je po svemu (osim po izgledu) bolja od E730...Jedino sto zameram N6630 je sto su za te pare mogli da 'uglave' i radio...al' NOKIA je to, svakom modelu nesto fali :dry:
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno, nikad, kojekude!

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

Kupi 6630. Sigurno se neces pokajati. Pogotovo zbog symbian-a jer kada otkrijes sta sve moze iznenadices se :) :wink: :wink: :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Joj,ima prednosti taj symbian,ali me nekako smorio....ja sam sa svojom V3 sasvim zadovoljan....malo odmaram od instaliranja i preinstaliranja......mada evo sad moj operater nudi 6630 po nekim spec uslovima,pa se mislim da mozda uzmem....mada uskoro nam stize i I-MODE,pa cu mozda da sacekam neki od NEC-ovih 3G imode fonova....oni su bruka od kvaliteta!I dalje drzim do toga da Nec pravi besno dobre fonove...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

u bolje sacekaj taj neki NEC-ov pa da nam kazes kakvi su to telefoni i da nam priblizis buducnost jer kod nas dok to zazivi (3G) proci ce jos 100 god!!!!

meni je kod 6630 problem sto joj je kamerica nazad ne zasticena tj nema nikakav poklopac pa ne znam kako da je nosam po dzepovima!!!!
trazio sam neke futrole ali nista korisno nisam nasao, jel ima tamo dole kod tebe neka dobra i korisna futrola da je kupim????
ako ima evo mene dole - dolazim da je kupim :lol: :lol: :lol:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Hehehehehehehehehe :lol: :lol:
IDzO, ne moraš toliko da brineš zbog kamere, ni meni nije bila zaštićena na 3650, a nosila sam ga skoro 2 godine po raznim torbama, rančevima, i slično...ispao mi je nekoliko puta na beton, i ništa...mislim ne bi bilo loše da imaš neku futrolu, ali nije ti neophodno... :wink: :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Idzo,ne brini za kameru na 6630,nedce se nista desiti,a u krajnjem slucaju ima za 20 evra da se naruci od nokie ceo onaj stakleni poklopac za objektiv,mislim ako ga razbijes slucajno...Fotrole te ne spasavaju mnogo,osim one tipa torbica,jer i one imaju rupu na mestu gde dodje kamera...a sto se tice Nec-a,evo jutros sam dobio katalog aparata za IMODE,ima i nekih samsunga i motorola,ali NEC.....pfffffffff! Bruka!

A sto se tice 3G,ni ovde to nesto ne zivi bas najsjajnije....cak je toliko slabo koriscen da su spustili cene za video call na cene obicnih poziva,a internet konekciju sad tarifiraju potpuno isto kao GPRS!I opet nemaju mnogo korisnika!Od uskoro cak pocinje i fora kao familly paket:uzmes jedan 3g fon,dobijes drugi za dz!pa onda video call sa jednog broja na drugi za dz!Zato sam i pomislio da se to mozda i isplati......mada mi se bas i ne daje 800EUR za telefon,pa nek je i na 36 rata!Ako se resim na taj potez,obavesticu vas kako je....

A sad malo on topic: probao sam juce malo samsung e630 (ovde se zove 855) i mnogo je sladak....mozda ipak ti Samsunzi i nisu tako loshi?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

ta fora sa video call je dobro kad odes na "sluzbeni put" pa onda cisto da proveris zenu sta ti radi kod kuce i cisto da vidis ima li ko ublizini oko nje!!!!!! :D :D :D :D :D

ma meni su samsung telefoni stvarno lepi telefoni (nafurani su skroz) ali ubija ih to sto lose saradjuju sa drugim telefonima ili sa PC-jem.
otkada sam kupio 6630 sta god da uslikam i da kad mi uspe slika odmah preko USB-a prebacim na komp, a za samsung dosta njih prica kako ne mogu da prebacuju slicice i slicno

Odgovori