Samsung E730 vs Nokia 6630
Samsung E730 vs Nokia 6630
Ne mogu da se odlucim,pomozite
.A pojma nemam sta je symbian kod ove nokie...(nemojte vikat')

Symbian Ltd. je kompancija za razvoj i licenciranje software-a, osnovana u junu 1998, sa sedistem u Velikoj Britaniji. Vlasnici su Ericsson, Nokia, Matsushita (Panasonic), Siemens, Sony Ericsson and Samsung.
Symbian OS je operativni sistem za mobilne uredjaje sa svim neophodnim komponentama, proizveden od strane Symbian Ltd.. Symbian OS je naslednik Pisonovog EPOC-a.
Kao sto sam cuo i citao a i video samsungovi telefoni imaju poteskoce sa sinhronizacijom i povezivanjem preko BT-a i IR port-a sa drugim uredjajima (PC,mob.), a ja koristim N6630 citavih nedelju dana i prvi put sam se uhvatio u kostac sa symbian telefonom i mogu ti reci da je do j..a dobro.
Moj glas je 6630 definitivno!!!!!
Symbian OS je operativni sistem za mobilne uredjaje sa svim neophodnim komponentama, proizveden od strane Symbian Ltd.. Symbian OS je naslednik Pisonovog EPOC-a.
Kao sto sam cuo i citao a i video samsungovi telefoni imaju poteskoce sa sinhronizacijom i povezivanjem preko BT-a i IR port-a sa drugim uredjajima (PC,mob.), a ja koristim N6630 citavih nedelju dana i prvi put sam se uhvatio u kostac sa symbian telefonom i mogu ti reci da je do j..a dobro.
Moj glas je 6630 definitivno!!!!!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19
Joj,ima prednosti taj symbian,ali me nekako smorio....ja sam sa svojom V3 sasvim zadovoljan....malo odmaram od instaliranja i preinstaliranja......mada evo sad moj operater nudi 6630 po nekim spec uslovima,pa se mislim da mozda uzmem....mada uskoro nam stize i I-MODE,pa cu mozda da sacekam neki od NEC-ovih 3G imode fonova....oni su bruka od kvaliteta!I dalje drzim do toga da Nec pravi besno dobre fonove...
u bolje sacekaj taj neki NEC-ov pa da nam kazes kakvi su to telefoni i da nam priblizis buducnost jer kod nas dok to zazivi (3G) proci ce jos 100 god!!!!
meni je kod 6630 problem sto joj je kamerica nazad ne zasticena tj nema nikakav poklopac pa ne znam kako da je nosam po dzepovima!!!!
trazio sam neke futrole ali nista korisno nisam nasao, jel ima tamo dole kod tebe neka dobra i korisna futrola da je kupim????
ako ima evo mene dole - dolazim da je kupim

meni je kod 6630 problem sto joj je kamerica nazad ne zasticena tj nema nikakav poklopac pa ne znam kako da je nosam po dzepovima!!!!
trazio sam neke futrole ali nista korisno nisam nasao, jel ima tamo dole kod tebe neka dobra i korisna futrola da je kupim????
ako ima evo mene dole - dolazim da je kupim

Idzo,ne brini za kameru na 6630,nedce se nista desiti,a u krajnjem slucaju ima za 20 evra da se naruci od nokie ceo onaj stakleni poklopac za objektiv,mislim ako ga razbijes slucajno...Fotrole te ne spasavaju mnogo,osim one tipa torbica,jer i one imaju rupu na mestu gde dodje kamera...a sto se tice Nec-a,evo jutros sam dobio katalog aparata za IMODE,ima i nekih samsunga i motorola,ali NEC.....pfffffffff! Bruka!
A sto se tice 3G,ni ovde to nesto ne zivi bas najsjajnije....cak je toliko slabo koriscen da su spustili cene za video call na cene obicnih poziva,a internet konekciju sad tarifiraju potpuno isto kao GPRS!I opet nemaju mnogo korisnika!Od uskoro cak pocinje i fora kao familly paket:uzmes jedan 3g fon,dobijes drugi za dz!pa onda video call sa jednog broja na drugi za dz!Zato sam i pomislio da se to mozda i isplati......mada mi se bas i ne daje 800EUR za telefon,pa nek je i na 36 rata!Ako se resim na taj potez,obavesticu vas kako je....
A sad malo on topic: probao sam juce malo samsung e630 (ovde se zove 855) i mnogo je sladak....mozda ipak ti Samsunzi i nisu tako loshi?
A sto se tice 3G,ni ovde to nesto ne zivi bas najsjajnije....cak je toliko slabo koriscen da su spustili cene za video call na cene obicnih poziva,a internet konekciju sad tarifiraju potpuno isto kao GPRS!I opet nemaju mnogo korisnika!Od uskoro cak pocinje i fora kao familly paket:uzmes jedan 3g fon,dobijes drugi za dz!pa onda video call sa jednog broja na drugi za dz!Zato sam i pomislio da se to mozda i isplati......mada mi se bas i ne daje 800EUR za telefon,pa nek je i na 36 rata!Ako se resim na taj potez,obavesticu vas kako je....
A sad malo on topic: probao sam juce malo samsung e630 (ovde se zove 855) i mnogo je sladak....mozda ipak ti Samsunzi i nisu tako loshi?
ta fora sa video call je dobro kad odes na "sluzbeni put" pa onda cisto da proveris zenu sta ti radi kod kuce i cisto da vidis ima li ko ublizini oko nje!!!!!!
ma meni su samsung telefoni stvarno lepi telefoni (nafurani su skroz) ali ubija ih to sto lose saradjuju sa drugim telefonima ili sa PC-jem.
otkada sam kupio 6630 sta god da uslikam i da kad mi uspe slika odmah preko USB-a prebacim na komp, a za samsung dosta njih prica kako ne mogu da prebacuju slicice i slicno

ma meni su samsung telefoni stvarno lepi telefoni (nafurani su skroz) ali ubija ih to sto lose saradjuju sa drugim telefonima ili sa PC-jem.
otkada sam kupio 6630 sta god da uslikam i da kad mi uspe slika odmah preko USB-a prebacim na komp, a za samsung dosta njih prica kako ne mogu da prebacuju slicice i slicno