Oduvek sam imao Samsung mobilne telefone, i koristio dugi niz godina android. Trenutno imam Samsung S9, vrlo sam zadovoljan, i nisam planirao nešto da menjam. Ali u poslednje vreme razmišljam da probam iOS, da vidim kako izlgeda, i sve me više i više kopka da probam. Nisam neki zahtevan korisnik, ali ne znam koliko će mi iOS odgovarati. U odnosu na iOS, kod androida mi se sviđa, i što često koristim, a to je Always On Display, možda neki to ne koriste, ali meni je baš korisna stvar, samo pogledam na sekund u mobilni, i vidim koliko ima sati i da li imam neka obaveštenja. Onda otvaranje 2 prozora, gde youtube radi u pozadini, a na glavnom ekranu radim nešto drugo. I treća stvar, što imam mogućnost da mi je ceo ekran čist, tj. da nemam ona 3 dugmeta, nego klizanjem od dole ka gore mogu da se vratim korak nazad, da skroz izađem. Te 3 stvari mi baš pomažu, i mnogo mi je lakše korišćenje. Ono što isto koristim, ne često, ali koristim, to je profesionalni način fotografisanja, kao i Google Slike. I volim kada sve stavim u foldere, mnogo mi je preglednije tako.
I ono što mi je najveća prednost, a to je ekran, jer Samsung ima najbolje ekrane, i ne znam kako bih se navikao na nešto lošije što se toga tiče. Najbitnije mi je dobar ekran, dobre kamere, kao i fluidnost u radu.
Da li mislite da bih se lako navikao na iOS, da li bi ove stvari mogao i tamo da radim? Nisam baš upoznat sa iOS-om, a u mojoj okolini nema niko. I kakva su iskustva ljudi koji su imali oba sistema, i koji bi preporučili? Da li uzeti Samsung S20 ili probati iPhone?
Hvala svima na odgovoru