w550i vs n 6630/6680

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

w550i vs n 6630/6680

Post od Tanja »

Postavila sam ovu temu radi ljudi koji nameravaju da kupe ove telefone pa cisto da vide njihove mane i prednosti.Glupo je potpuno uporedjivati te modele,ali mozemo ih uporediti po necemu u cemu su slicni,konkretno mozemo da uporedimo njihove kamere,brzinu u radu...
Ja imam w550 i svakoga koga zanima nesto o njemu neka slobodno pita.Kamera mu je fenomenalna,mogu neke slike da postavim,mp3 na telefonu je fenomenalan,zvuk u zvucnicima je stvarno jak (da napomenem da je stereo) a u slusalicama da ne govorim.Igrice su super,mogu da se igraju tako da ekran bude u nomralnom modu ili u "Landscape" modu,tada se slika potavlja vodoravno,tastatura se ne koristi vec pomocni tasteri.

(pogledajte sliku na:
http://www.mobilmania.cz/Article/BigImg ... =%2F05.jpg)

Softver mu je kao kod s.e. k750i sa nekim dodacima,i sto je najbitnije dosta je brz.Ima internu memoriju od 256 MB bez mogucnosti prosrenja sto je mozda neka mana,mada sto se mene tice,to mi je sasvim dovoljno.Dizain necu komentarisati jer je to stvar ukusa :)

Sada neko ko ima nokiu,neka opise malo svoj model.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Aj postavi neke slike da bas vidim,toliko mi se svidja telefon da mozda prodam 6680.Ta narandzasta maska. :D :D
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pa...mislim da je nezahvalno porediti Symbian telefone sa NE Symbian telefonima,jer,po ko zna koji put,Symbian je na telefonu kao Windows na kompu,normalan OS.
Zasto recimo nema poredjenja Symbian i Windows Mobile telefona,cisto da se uporede prednosti i mane ovakvih modela???Ok,modela sa Windows-om ima mnooogo manje,ali doci ce i oni na svoje jednog dana.
A i sama Nokia mislim da izbacuje previse modela koji su skoro potpuno isti sto se Symbian platforme tice,razlike su minimalne sto se tice samog OS.

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

6680 napisao:Aj postavi neke slike da bas vidim,toliko mi se svidja telefon da mozda prodam 6680.Ta narandzasta maska. :D :D
Postoji samo jedan manji problem...ne znam kako se postavljaju slike sa kompjutera,da li uopshte postoji ta opcija? :oops:

stefm
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2006. 23:56

Post od stefm »

Imam Nokiu 6630.Telefon je ok,ali mi se ne svidja sto je malo glomazan i slabi su mu zvucnici,pa mi se nekad desi da ne cujem fon kad mi zvoni.Kamera mu je dobra,pa ako se slika po danu,slike umeju da budu iznenadjujuce dobre.Hteo bih da pitam Tanju,posto imas ovaj telefon,da li su mu zvucnici jaki kao oni ka K750i i da li ima bolju kameru od 6630?I da li moze da se prica u sklopljenom modu?Pozdrav

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

Zvucnici su jaci nego na k750i i plus su stereo :D sto se kamere tice,pa mozemo da uporedimo slike,ili mogu da ti posaljem neke slike da vidis,i naravno da moze da se prica u skopljenom modu,sta vise 95% funkica obavljas kada je telefon sklopljen,tastatura ti je potrebna samo za poruke ili eventualno da nazoves neki broj koji se ne nalazi u imeniku.
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

sonyericsson W550i je stvarno telefon za svaku pohvalu...sto kaze "6680" ta narandzasta maska j... kevu... 8) 8) 8) posto je walkman ima sigurno mnogo jak zvuk...ipak mislim da je preskup za ono sto nudi (se k750i skoro isto kosta a mnogo je bolji,pogotovu kamera :o :o :o )...sa druge strane,nokija je nokija i nije tacno da ima slab zvucnik jer se dere kao luda (ali sigurno ne kao W550i,ali ipak dovoljno..) kamera na nokiji je 100% bolja jer SE uvek ima (na 1.3 MP i manje) nekakve sumove na slici pogotovu kada se slika pri manjem svetlu i mraku) 8) 8) 8)

Low Rider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 21:35

Post od Low Rider »

po meni bez trunke razmisljanja 6680. imam tu nokiu. ali da ne bi bilo protumaceno- svaki ciga hvali svog konja-posto imam tu potrebu da stalno menjam telefone, nikad ne bi menjao za w550i

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

ni ja nikada ne bi menjala w550i za nokiu 6680 :) Evo okacicu slike pa a vidite (ja se izvinjavam moderatorima ako su slike prevelike,ne znam kako da napravim da budu manje pa da se klikom na njih otvori strana gde su u punoj velichini,ako neko zna,neka mi poshalje privatnu poruku)

slikano po mraku sa upaljenim svetlom i upaljenom diodom:

http://i37.photobucket.com/albums/e64/Taca89/0.jpg

http://i37.photobucket.com/albums/e64/Taca89/1.jpg

slikano po dnevnoj svetlosti kraj prozora (uzeti u obzir da ta soba nije dobro osvetljena-dosta je mrachna tako da se pri dnu uocava shum jer tamo svetlost manje dopire)

http://i37.photobucket.com/albums/e64/Taca89/2.jpg

slikano napolju,pri tom je telefon bio okrenut od sunca:

http://i37.photobucket.com/albums/e64/Taca89/3.jpg

slikano isto napolju,samo u manjoj,tj. srednjoj rezoluciji:

Slika

ovo je slikano napolju tako da je telefon bio okrenut bochno od sunca:

http://i37.photobucket.com/albums/e64/Taca89/5.jpg

i ovo je slikano u senci:

http://i37.photobucket.com/albums/e64/Taca89/7.jpg

Bitno je da pri slikanju ruka bude mirna inache ce slike ispasti mutne,poshto je ovo na brzinu slikano,mogutje da nije ispalo kako treba i da moze da ispadne bolje,meni je ovo sasvim dovoljno u slucaju nude jer imam dobar fotoaparat i dobru kameru :)
Poslednja izmena od Tanja u Uto, 17. Jan 2006. 21:38, izmenjeno 4 puta ukupno.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Tanja, izmenio sam ti post jer su slike suviše razvukle forum. Inače, nisam nešto oduševljen slikama, čak sam razočaran...

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

Ja nisam razocharana jer se i kod k750i pojavljuje shum kada nema dovoljno svetla.Uporedjivala sam slike na noikiji 6630 i nisu bolje kada se prenesu na kompjuter,ostaje mi da uporedim sa nokiom 6680 i sa s.e. s700 mada mislim da je to isto i tachno je da se mora znati raditi sa kamerom,treba paziti na dosta faktora,ja sam ovo na brzinu slikala a i pochetnik sam.Ok,onda neka prate link pa ce doci do slika.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hm,slozio bih se sa Miskoni-jem...Nije da sam razocharan ali nisu ni ostavile neki utisak bash...

Sale2322
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 13:56

Post od Sale2322 »

Ma slike su OK za moje potrebe i 99% cu ga kupiti! Interesuje me Tanja secka li ekran kada se radi sa kamerom ili ide dobro!!! Ima li kojih mana? Simbian mi uopste ne treba sasvim je dovoljno ovo sto ima!
Uskoro: P990i + 2 GB

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

slike su po meni bezveze i loshe izgledaju , zaista razocharajuche prije bih kupio nokiu 6680 (vec je imam) nego w550, ne sam radi symbian os , sto je meni veoma znacajno nego i radi ostalih funkcija.
nokia 6680 je po meni mnogo bolja

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

E bas nije!Zaista moramo da stavimo jednu temu u sticky da se ne porede smartphonovi sa obicnim a ni tvoja kostatacija da su slike lose ne stoji,slike su dobre,ne perfektne ali dobre i nisu bolje nimalo na 6680 a koliko sam primetio kod devojke ni 6630 ne bezi nesto po kvalitetu tako da nije do mog telefona!
Pozdrav 8)

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

Ne secka ekran,nije mi seckao ni na k700i a kamo li ovde.Jedino shto me nervira ali ne kod w500i nego uopshte kod sonyericsson telefona je shto kad nekoga cimam moram das tavim tel. na uho jer nishta ne pokazuje kada se uspostavi signal nego tek kada se neko javi. :( ovako generalno,nisam mu nashla ni jednu manu :D

stefm
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2006. 23:56

Post od stefm »

Tanja mozes li mi reci kako da postavim slike sto sam slikao sa Nokie 6630 pored ovog teksta koji sam napisao...kao sto si ti tvoje slike sa SE W550i?

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

zavisi od potreba ...ovaj w550 je po meni pravi neutralni fontel i kamera mu se nikako ne moze uporediti sa k750..to je smesno :wink: ako ti treba puno programa,aplikacija itd.kupices symbian nokiju to stoji a ako ti treba fontel za zabavu i interesantan dizajn koji je po meni sladak onda je w550 tvoj izbor...sve u svemu neces pogresiti sa oba jer svaki fontel ima svoje prednosti i mane :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

ja sam se registrovala na http://photobucket.com/ i tu okachish svoje fotke i onda kada dowlnoaduje tvoju fotku ispod nje pishe adresa,tu adresu prekopirash i to je direktni link do slike...nadam se da si razumeo...
Za Fain2daniel,slike na 1.3 megapikselnoj kameri nisu uopshte smeshe vec su vrlo uoptrebljive,za prvu pomoc kada ti fotoaparat nije tu super su,naravnno da je kamera od 2 megapixela boplja ali ne toliko drastichno bolja.
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

1.Ovakva tema vec postoji...
2.Hocete li prestati da poredite symbian sa obicnim telefonima??????? :uhuh:
3.Neko je napisao da w550i ima jak zvuk,jer je walkman telefon.To NIJE tacno,(mislim ima jak zvuk)jer walkman telefoni pretezno treba da imaju kvalitetan,a ne jak zvuk(ne pricam napamet,imam i d600 i w800,d600 je daleko,daleko glasniji.....)
4.Ove slike koje su pokazane,nisu nista posebno,ja sam sa 6630 imao mnogo bolje slike 8)
iPhone + CX300

Odgovori