Ljudi trazim vase misljenje o simbian novijim tel. i obicnim,sa fabrickim operativnim sistemom.Dvoumim se da li da uzmem neku smartfone nokiu lil obican tel.Cuo sam da je simbian dosta spor pa se neisplati da ga uzmes,da ti trebaju razni programi za kameru- camkoderi ...,svasta,dok ovim drugima nista ne fali.! UPOMOC U DILEMI SAM!
Pa ne mozemo ti mi tu nishta pomoci..mi mozemo da ti kazemo samo shta koji ima,ali na tebi je sve,idi u neku radnju uzmi pa pogledaj malo neki symbian fon i vidi shta ti je potrebnije i shta ti se vishe svidja... Ovo je o5 tema u kojoj ce biti razlichitih ukusa i potreba tako da ti je najbolje da odesh i da sam procenish...
ako volis da instaliras igre i programe i uopste da cackas sve zivo na kompu onda je za tebe symbian, a ako te to ne zanima slobodno uzmi obican telefon jer vidjam dosta ljudi sa smartphonovima i nemaju ni jednu aplikaciju instaliranu...sta reci
zavisi sta trazis od telefona , ako si zahtjevan , zelis da imas dobar telefon i da skidas programe na njega onda uzmi symbian telefon , a ukoliko ne trazis mnogo od telefona , onda uzmi obicni telefon
kakvo pitanje..pih kako ti mi mozemo pomoci ne kontam jer svako zna zasta ce mu fontel posluziti bilo obicne funkcije koje obican mob. pruza ili dodatne ekstra svari koji mozes ubacivati po potrebi u symbian smartphone to ces samo ti umeti da odgovoris?!
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
pa inache je ovako
smart phones = extra specifikacije , uglavnom losiji dizajn
normal phones = losije specigikacije , uglavnom bolji dizajn
sada je sve od osobe do osobe , tj. od tvojih zahtjeva.......
ja ti preporucujem da uzmes symbian telefon , iako imaju malo loshiji dizajn (malo veci tezi...), ali zato su mnogo bolji od obicnih telefona , ne znas kada ti moze zatrebati neki program pa da ga instalirash na telefon.ali zavisi i koji ces symbian telefon da uzmes , normalno da je bolji neki malo noviji obicni telefon nego neki stariji symbian telefon. sve zavisi sta hoces od telefona , i koliko para imas
ja sam korisnik symbiana vec 2 godine , i nemam nikakvih vecih zamjerki na njega
ovako:
nedavno sam kupio 6680, zasad mi se jako sviđa. Imaš neograničen broj mogućnosti, možeš da ga prilagodis sebi, kad ti dosadi da ga menjaš, jer instalacijom novih programa ti u stvari potpuno menjaš tvoj mob. Ako te npr nerviraju slova ili boja menija, to promeniš za 10 sekundi, ako poželiš da u telefon ubaciš neki video falj, Word dokument, melodije, mp3, winamp, razni msn ili yahoo messengeri, email programi i sl.... to je sve moguće; Igrice za Symbian su JAKO dobre, mnogo bolje nego za "obične" telefone. Imaš more aplikacija i igara koje su jako korisne i telefon ti jednostavno neće dosaditi za mesec dana (meni u proseku tolko treba da mi tel dojadi pa ga menjam )
Divna prednost Symbian telefona je sto moses da gleda dvix filmove na nekom putu ili nekoj pauzi...a usput imaju sve ostalo kao i obocni telefoni, malo se razlikuju po velicini i ceni ali koliko para toliko muzike oduvek bilo
ne mogu da skontam u cemu je poenta i zasto se pojedinci toliko loze na opciju tj program za divx na symbianu ili uopste uredjajima koji imaju smesne dimenzije displaya...ja sam na svoj p910i probao bas iz znatizelje da vidim kako to funkcionise i to jos na takvom displayu ali prevod gledas sa pepeljarom na ekranu da bi video nesto znaci razocarenje na nivou...i po meni ne moze nikako ta opcija da posluzi kao razonoda na putu itd. a jos drugi fonteli koji imaju za pola manje dimenzije displeya...dok ne stigne prava stvarcica n92 koja sluzi bas za tu svrhu(gledanja tv'a) ovo ostalo ni ne vredi nabrajati
pozdrav
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
Pa dobro drugar nemoj da si alav do juce nismo imali displej u boji, a ti danas omalovazavas 262.144 hiljada boja i velicinu ekrana koja je veci deo mobilnog. Pa znas kako opet i velicina moba je ipak bitna! Doduse nije bitno kako gledas nego koliko volis ono sto gledas!
ma ljudi telefon sa symbianom je mnogo bolji od obicnog telefona (dobro nemojmo sada uzimati nokiu 3650 i samsung d600 - normalno da je bolji samsung d600, nego uzmimo noviji symbian telefon i noviji obicni telefon) jer ima sve sto ima obicni telefon i jos vise nego obicni telefon
moje (skromno ) misljenje je da je Symbian za ljude koji imaju vremena i uz to su zaludjenici koji vole da prckaju po telefonu, dok je za sve ostale mnogo bolji obican ne-symbian telefon jer ima vise podesavanja po difoltu i ne moras mnogo da razmisljas..... za poslovne ljude je mozda najbolji izbor obican tel sa dobrom baterijom + Symbian UIQ ili PDA...
pozdrav
p.s. za mene je Symbian ostvarenje svih zelja kada su mobilni telefoni u pitanju - nikada se ne bih vratio "obicnom" telefonu
ma nije tesko naci programe , malo procackas po internetu i eto ga , skines sebi na telefon i miran si imas, sve sto ti treba od telefona , pravi racunar.
a i vidis da su ti svi preporucili symbian
Znaci ljudi ima XX topika o tome "symbian ili ne, sta je bolje" ili slicno. To je isto kao kad bi pitali sta je bolje "dzip ili limuzina", "traktor sa prikolicom ili kombi"...itd.... Zavisi za sta ti treba. Ako ti treba prevozno sredstvo za prevoz po gradu naravno da necesh da qpish traktor ili kombi, nego cesh obican auto...itd...
Ljudi prvo procackajte neki symbian telefon da vidite o cemu je rec a ne da odmah pitate "sta je bolje, symbian ili obican telefon". To je isto kao kad bi ste mogli da birate sta cete da budete (zensko ili musko) pa pitate "sta ja bolje, k*r*c ili pi*ka". Prvo probash i jedno i drugo pa onda izaberesh a ne odma pitash na forum gde ce ti pola reci jedno a druga polovina drugo i nastace opsta svadja.Tako lepo uzmite od nekog druga ili slicno neki symbian telefon, procackajte ga malo vidite koje su dobre i lose strane sybmian-a i onda zakljucite sta vam treba (npr. Veliki i "pametan" ili mali i "prosecno inteligentan" telefon).........
Izvinjavam se zbog vulgarnih reci ili ako sam nekoga uvredio ali samo sam hteo da vam stvorim prezentaciju o tome kakva pitanja postavljate.
POz Dario
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Dario ti uvek bas radikalno, a? .... mada se slazem
impi_aggrobg, veliki broj aplikacija za starije verzije Symbiana radi i na 8ici (za 9tku ne znam), ali je cinjenica da se nove aplikacije razvijaju za noviji OS.
Sto se kaze narodski ne porede se babe i zabe. Symbian tel ima X mogucnosti za prilagodjavanje korisniku, ali u principu i losiji dizajn( mada je meni 7610 lepsi od pola ne-symbian telefona), dok ti ne-symbian tel donosi lepsi izgled ali i manji broj funkcija.
Zavisi koliko cesto menjas telefone, ja sam pre 6600 menjao tel na svaka 3-4 meseca jer mi brzo dosadi, a na symbianu uvek mozes da drndas nesto i nikad ti ne dosadi (bar je tako u mom slucaju).
6630 je prilicno brz telefon... ne treba mu nikakav dodatni program za kameru,mp3...
a od njega mozes da napravis kancelariju, dvd player sa divx, (univerzalac ne mozes jer nema IC)....
Ja bih uzeo pametnjakovica definitivno
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.