d750i vs nokia 6230i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Nevena21
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Apr 2006. 22:07

d750i vs nokia 6230i

Post od Nevena21 »

Pomozite mi da se resim dileme.Trenutno imam nokiju 6230i a imam mogucnosti da dobijem sonyericsson d750i pa me zanima jel se to isplati preci ili je nokija kvalitetnija i bolja po svemu. Ovu nokiju imam 4 meseca.hvala :D

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

po mom misljenju isplati se , d750i je bolji od nokie 6230i ,
ima bolju kameru , veci displej , vise memorije , bolji bluetooth , bolju bateriju , i to su neke od stveri zbog kojih ja mislim da se isplati uzeti d750i , a da sada ne nabrajam neke sitnice zbog kojih je bolji od 6230i 8) :wink: :) :D :lol:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Pffffffff, znaci ako budesh zamenio tvoju nokiju za d750i imas iz juga da sednesh u ferarri. Znaci UZIMAJ ODMA I NISTA NE RAZMISLJAJ VISHE !!!! Telefoni su to NEBO i ZEMLJA.

Uzmi dok imas priliku, neces se pokajati, garant. Veruj mi, cim vidish moj post, odmah ga promeni, nemas vishe sta da cekash, niko ti nece reci suprotno.

Javi nam impresije (ali garantujem da cesh biti i previse nego zadovoljna).

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Jos bolje - uzmi k750i (lepsi je). A prakticno su isti telefoni... pa kad vec menjas, uradi to sa stilom. :D
...shit happens... keep d smile!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@blade_bre: NIKAKO !!!!!, evo ja imam k750 i pomalo se kajem sto nisam uzeo d750. Telefoni su bukvalno identicni, znaci nema razlike u tehnickim mogucnostima, ali d750 ima bolju masku ( mnooooooogo bolji sistem za otvaranje poklopca kod kamere, ali stvarno). Tacno je da je k750 vishe od 10puta lepsi od d750 (sto je mene mamilo pa sam se zato opredelio za njega, a dvoumio sam se nedeljama). Mene je prosto razocarao taj poklopac za kameru, a i rekli su mi vishe njih da ce to posle pola godine da ode u tri lepe, a d750 prosto me odusevio kada sam ga video pre par dana... jeste da je ruzan, ali navicicesh se ne njega. Pusti izgled, d750 ima da ti traje tri puta duze. I dzoistik je mnooooogo izdrzljiviji na d750 jer je manji otvor.

Pricam iz izkustva, poslusaj me...
poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

hehe treba Nevena21 da te poslusa. Ja sam na smartphon-u,i planiram da ostane tako... :-)
A sestra treba da kupi fon ovih dana, i hoce k750i, ne svidja joj se D... Ne znam... zar se poklopac bas tako mnogo rasklima??
...shit happens... keep d smile!

Nevena21
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Nevena21 »

DEL BOY napisao:po mom misljenju isplati se , d750i je bolji od nokie 6230i ,
ima bolju kameru , veci displej , vise memorije , bolji bluetooth , bolju bateriju , i to su neke od stveri zbog kojih ja mislim da se isplati uzeti d750i , a da sada ne nabrajam neke sitnice zbog kojih je bolji od 6230i 8) :wink: :) :D :lol:
hvala svima. jeste meni je isto lepsi nego k750i zbog boje zato sam se pre odlucila za d750i. imala sam vec lose iskustvo sa joistickom na t610 nije mi radilo ulevo nakon pola god a nisam ni igrice igrala ono bas sam ga cuvala i pazila pa neznam jesu li sad sta bolje napravili,nesto kao npr kod n6600 da se ne zaglavljuje jel to mnogo bolje uradjeno kod ovog modela ili je to boljka svih SE telefona sa joistickom. bila sam u jednom shopu servisu kako god i lik mi je rekao da se SE tel brzo kvare, i da je za njega nokia bez premca sad da li je to marketinski trik ili nesto drugo neznam. kaze mi kad bi prodavala nokiju polovnu dao bi ti 150 evra a kad bi prodavala SE nov dao bih ti 200. sad koliko tu ima istine a koliko lazi neznam pozdrav svima :D
Poslednja izmena od Nevena21 u Ned, 30. Apr 2006. 10:22, izmenjeno 2 puta ukupno.

Nevena21
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Nevena21 »

ne snalazim se sa ovim pa je zato dva puta za redom odgovor nadam se da mi necete zameriti, tek sam se uclanila i dok vidim malo kako sve ovo ide ;)

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

OK je!!!!! 8) :P :P 8) :wink: :roll: :lol: Polako ces se snalaziti ali od sutra bice namesten kao novi sajt mobilni svet tj. redizajniran. Menjaj sto PRE!!!!! Samo cu to reci.
......Smej se smej,uvek se smej........

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Nevena21, pa dobrodošla .... :wink:

Evo...i ja se slazem da ti je K750 bolje rešenje od trenutnog N6230i...Na njemu je sve bolje...
Imala sam pre T610 i K700i...i ja nisam imala nikakvih problema sa džojsticima......Tako da je SE, što se tiče ne-symbian telefona u samom vrhu ponude... :wink:

A videla sam i slike slikane sa K750...i čak i u mraku mnogo dobro izgledaju... :D

Pozdrav... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ma sta fali poklopcu na k750? Samo nemoj da ga silujes. I malo se ljusti boja. Jedino sto je lose je dzojstik i to je to (verovatno zavisi od telefona do telefona, ali vidi se da ima tendenciju da se pokvari). Dzojstici se kvare tako da je, pomeni, najbolje da ti presudi izgled kod K i D. A sto se tice kamere- ona ti je jedna od najboljih, ako ne i najbolja. SE ima malo skuplje kartice, ali dobro.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Nije fora do "silovanja :D " poklopca, nego je na d750 mnooooooogo bolji. Reci ti sta hocesh, ja sam imao oba telefona u ruke i znam sta je. D750 ima mnoooogo bolji mehanizam koji nece NIKADA da se pokvari (silovao ti ili ne :D) jer je ekstremno dobro napravljen (ja ne znam da li moze bolje).

Sto se tice dzoistika, na k750 se mnogo brze "kvari" ali zato se mnogo lepse koristi a i moze da se promeni za 10-15 evra tako da nije velika frka. Mozda moze i da se prosto ocisti.

Tako da, ipak d750, bolji je po svemu sem po izgledu :lol: . Cak i ako ima onu ruznu t-mobile nalepnicu i ne moze da se poredi po izgledu sa k750, ja ipak preporucujem d750.

POz 8)

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

Sto se tice dzoistika, na k750 se mnogo brze "kvari" ali zato se mnogo lepse koristi a i moze da se promeni za 10-15 evra tako da nije velika frka. Mozda moze i da se prosto ocisti.

Da moze da se promeni djostik ali moj drug je to uradio i kostalo ga je 1300 din ali evo posle par dana opet se pokvario . Mozda je to samo kod njega ali....
......Smej se smej,uvek se smej........

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ma daj kao da se sad svaki dzojstik pokvari...to se desi na jednim od 100 i sad dizete frku :uhuh: znam dosta likova koji setaju k700 godinama kao i k750 i nikad se nisu pozalili NI na jedan kvar??!!! sta reci...glas za k750 definitivno jer ne moze ni priblizno da se uporedi sa 6230i
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

ledeni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Apr 2006. 11:42

Post od ledeni »

Ja ne bi dao 6230i ni u ludilu za d750. Telefon po funkcijama jeste bolji, valjda. Medjuti po meni je 6230i perfektan telefon, posle n70 mi je dosao ko melem na ranu... jeb... symbian. Nego da se vratim na temu. 6230i meni savrseno odgovara, perfektan ekran, odlicna tastatura, kvalitet izrade, extra signal i zvuk u slusalici itd. Telefon koristim pretezno za poruke i razgovor odnosno odvaljujem ga od zivota razgovorom. D750 nema izmenjive maske, drugu ispo prvi dan i oce da ga proda, dzojstik je jako diskutabilan nakon duzeg koriscenja i jos mnogo sitnica koje me odvracaju od d750. No kako bilo sta god ti uzela neka ti je sa srecom 8)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

[quote="ledeni"]perfektan ekran

cuj perfektan ekran :lol: :lol: pa bas zbog tog display'ja i lose rezolucije ga masa odbacuje a sve ostalo je ok,aparat je na nivou ali dysplay :uhuh: no,no ne moze da se uporedi...probaj pa stavi (display)6230i-k700 jedan pored drugog i sve ce ti biti jasno! k700 jede zivu decu ekranom i bojama
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

ledeni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ledeni »

K700 sam imao i nije mi jasna tvoja konstatacija za rezoluciju....... Nokia ima 208x208px dok k700 ima 176x220px sta je tu toliko bolje???? Same slike po meni izgledaju gotovo isto dok ikonice jesu lepse na k700 ali lepse i od onih na n70 pa opet ljudi kupuju n70. I jos za kraj molim te da mi objasnis ko to odbacuje 6230i???? Idi u svaku radnju, pa pitaj da li se i koliko prodaje 6230i i iznenadices se odgovorom!!!!!!

ledeni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ledeni »

K700 sam imao i nije mi jasna tvoja konstatacija za rezoluciju....... Nokia ima 208x208px dok k700 ima 176x220px sta je tu toliko bolje???? Same slike po meni izgledaju gotovo isto dok ikonice jesu lepse na k700 ali lepse su i od onih na n70 pa opet ljudi kupuju n70. I jos za kraj molim te da mi objasnis ko to odbacuje 6230i???? Idi u svaku radnju, pa pitaj da li se i koliko prodaje 6230i i iznenadices se odgovorom!!!!!! Inace drugar mi ima z800 i odusevio se bas displeyom kod moje nokie i sad i on oce da menja z800 za 6230i!!!!!

ledeni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ledeni »

Da dodam da je na mom k700 otpalo sve sto je moglo da otpadne sa njega (nalepnice itd.) Guma koja sluzi za pokrivanje baterije se iskrivila a dzojstik je u kalendaru imao mnogo crvenih slova tj. cesto nije radio.... Ali "dobar" je k700 narucito posle nekoliko meseci :lol:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Meni je K700 PERFEKTNO radio i trajao 9 meseci,najbolji fon koji sam imao,izgleda da nemaju svi ista iskustva,ili neki telefon uopste ne paze!Meni je samo otpao znak Quickshare posle nekih 7-8 meseci otprilike,cesto sam ga nosio po dzepovima,drzao na suncu,a ono je ipak slabije zalepljeno a bas ispupceno,mogli su to bolje da rese,ostalo je smisljeno savrseno,ali izgleda da zavisi do serije,odnosno primerka!
Pozdrav 8)

Odgovori