Skupile se parice

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Skupile se parice

Post od bigmag »

Cao drugari kao sto vidite iz naslova skupio se neki kes, a ja vec odavno imam 6600 pa reko da ga malo promenim! E a tu mi je potrebna vasa experetiza ;) ,iskustva i td...! Konkretno meni se svidja 6680, sta vi mislite o tome i sta bi ste vi odabrali do nekih 250e? Interesuje me isto i kako se pokazao 6680 u praksi ili je n70 toliko bolji da vredi jos malo sacekati da padne cena i moj fond poraste ;) ???!!! Puno vam hvala unapred!!! 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

bigmag, pa evo da ti prenesem moja iskustva...ako vec razmisljas i o N70...pre bih ti njega preporucila...Imala sam N6680 i on ima problem sa RAM memorijom...moze ti se desiti da hoces da slikas nesto, a telefon ce ti prijavljivati da nemas dovoljno memorije...kao i da neces moci da otvaras neke vece i zahtevnije fajlove u .pdf-u...e sad koliko ti to treba ili ne..ali ovaj problem sa kamerom bas ume da iznervira...N70 sa tim apsolutno nema problem, on ima 30 MB interne memorije, a n6680 ima 10 MB...N70 ti je najkompletniji symbian telefon trenutno(2mpx kamera, velika interna memorija, radio, lep dizajn...mada je to individualan dozivljaj)...i ako nemenjas cesto telefone ovo je pravi izbor jer ces s njim dugo biti zadovoljan... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Suština je u tome što ti, kad se sve sabere, 6680 i nije neki skok sa 6600, makar ne suštinski. Ako daješ pare, uzmi ono što ćeš osjetiti.
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Roy Fokker, ovo je bas interesantna izjava :D :lol: :lol: :D
Ali je skroz na mestu n70 je noviji model a skuplji je nekih 40-tak eura.....kad pogledas to nije ni 4000 din, a razlika je primetna
5130+Koss the plug....

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

slazem se da ti je bolje da sachekash da padne cena n70 ili da dodjesh do josh nekih para,n70 je bar po mom mishljenju telefon za duge staze :wink: i ja ga imam od skoro,jako sam zadowoljna,vredi swaku paru,mislim da tje ti se isplatiti da sachekash josh malo... :)

napster
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 14:15

Post od napster »

ninolina, oces reci da je isti slucaj sa 6630 kao i sa 6680 mislim sa radnom memorijom i koliko 6630 ima radne memorije ili kako se to vec zove kod ovih telefona znam da ima internu 10mb... :roll:

bigmag, Definitivno N70 Cim skupim malo parica i ja cu ga uzeti samo me zanima od ljudi koji su presli sa 6630 na N70 jeli mp3 tj jeli zvuk jaci bolji od 6630?

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Masterokrata napisao:Roy Fokker, ovo je bas interesantna izjava :D :lol: :lol: :D
Da, mislio sam više na 6681, ali whatever... :D Mislim da je N70 puno veći napredak za malko više para, to sam mislio da kažem. :lol:

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Ma nije toliki problem sa memorijom, Nina to zna jako dobro da se to da resiti nego bolje je kupiti jaci model koji ce i duze ocuvati cenu , ulozen novac, mada je gubitak neminovan ! :roll: Preporuka N 70 ili skuplji! :wink: :D 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Uzmi N70, bolji je, noviji, N serija :) , a nije mnogo skuplji od 6680 ...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

kroko035 napisao:Ma nije toliki problem sa memorijom, Nina to zna jako dobro da se to da resiti nego bolje je kupiti jaci model koji ce i duze ocuvati cenu , ulozen novac, mada je gubitak neminovan ! :roll: Preporuka N 70 ili skuplji! :wink: :D 8)
Ipak jeste veliki problem sa memorijom...ako vec kupuje telefon, ne bih da se zakopa, kao sto sam nekada ja, pa sam ga na kraju ipak zamenila za N70...ne znam ni jednog vlasnika N6680 koji se na to ne zali...Restart resava za kratko taj problem, ali sta ce ti telefon koji trazi restart bar dva puta dnevno... :shock:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Cekaj malo....po tvojoj prici ninolina, u radu 6680 uopste nije stabilan, mislim zamislite da treba da resetujete fon 2 puta dnevno :o
Po tome ispade 6630 stabilniji za rad?
5130+Koss the plug....

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Masterokrata, 6630 jeste stabilniji od 6680...I nema ovih problema sa RAM memorijom...No, ja bih svakako, svakome ko ima dovoljno love, preporucila da uzme N70 pre nego 6630, zbog kompletnijih mogucnosti, dizajna, 2mpx kamere, bolje mp3 reprodukcije, FM-a, sve u svemu bolji telefon koji ce dugo da zadrzi paznju svog vlasnika ... :roll: :wink:

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Ljudi hvala vam puno za savete, izgleda da kako ninolina kaze 6680 nije bas dobar izbor, eto vidite sta bih ja bez vas dobri ljudi!!! :wink: Znaci da sacekam da se jos skupe parice, pa dobro kako vi kazete!!! :) U svakom slucaju ogroman pozdrav za sve vas i hvala vam na vasem vremenu!!! 8)
.::HTC Desire Z::.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

skupi jos malo kesha i kupi sebi n70 i uzivaj , najbolji izbor za telefon do 300e 8) :wink: :D

NeXuS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 20:18
Kontakt:

Post od NeXuS »

Pa iskreno svi pricate o nekom velikom skoku sa 6680 na n70 sta je to revolucionarno osim kamere ? sta ?
GameR FoR LifE

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@nexus: Drugi je LOOK & FEEL, veruj mi. Tako kada bi uporedjivao k750 i 6630. (ako bi zaboravili da je 6630 symbian telefon) Sta ima toliko revolucionarno u k750 sem 2MP i 262k boja ? Glupo sam uporedio, ali uglavnom nesto na tu foru.

N70 definitivno.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

ninolina napisao:Ipak jeste veliki problem sa memorijom...ako vec kupuje telefon, ne bih da se zakopa, kao sto sam nekada ja, pa sam ga na kraju ipak zamenila za N70...ne znam ni jednog vlasnika N6680 koji se na to ne zali...Restart resava za kratko taj problem, ali sta ce ti telefon koji trazi restart bar dva puta dnevno... :shock:
:blinky: Nina stvarno cenim tvoje znanje i iskustvo na kraju krajeva toliko puta si mi pomogla oko istih i kada sam jednom resio problem sa popunjenom memorijom na 6680 i to sa FExplorerom ili nekim slicnim posle je samo bitno ne trpati ram memori vec u karticu sve i posle nema problema i uvek sam imao prazan ram ili negde oko 3 mb a to su obicno pocetnicke greske i mala nepaznja napravi vece probleme! :roll:
Nece covek napraviti gresku ako uzme i 6680samo da je dobar softver ali i ja se slazem da je bolji N70 i zato ga i imam :D :D :D 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

kroko035, nije problem u samoj internoj memoriji telefona na koju skladistis podatke i instaliras programe...vec je problem u RAM, radnoj memoriji koja se zauzima pokretanjem programa i igrica, i nju zauzimaju procesi...E pa kod N6680 postoji problem da kad se pokrene neki program on zauzme odredjeni deo RAM memorije, ali cak i kada potpuno izadjes iz tog programa ne oslobodi se ta radna memorija koja je bila prethodno, njegovim pokretanjem, zauzeta... 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Vidiš ninolina, sad sam se nečega setio. Ja zaista ne znam kakve nepredne tehnike pretraživanja ti imaš (ne zezam te), ali možda postoji neki program, patch, novi firm, ili nešto što rešava ovaj problem, jer ima dosta ljudi kojima je ovaj telefon jako dobar (iako je N70 bolji), ili koji jednostavno nemaju sada pare za zamenu postojećeg. Nadam se da nije baš hardwerski problem. :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Vidis gargamele4, uopste nisam zelela da se bilo ko od vlasnika N86680 sad nadje prozvanim kako ima los telefon...pa ja sam prva zamenila N6680 za N70 cim sam uvidela da s njim imam problema i cim sam bila u mogucnosti...I ako neko sad treba da kupuje novi telefon, ja zaista ne mogu da hvalim 6680 preko N70...a zar i ti ne bi sada, kad bi kupovao, a da nemas 6680, ipak izabrao n70 ... Ovde se o tome prica, jer je u prvom postu ove teme bigmag, pitao koji se od ova dva telefona bolje pokazao u praksi...A svakako je u praksi bolji n70 ... A sve ovo sto sam napisala u prethodnom postu je istina, i n6680 ima taj problem ... :) ... Ne mislim da po svaku cenu onaj ko ima N6680 treba da menja telefon za N70 ... Kako si ti vec rekao, mnogi su zadovoljni sa 6680 ... mada sam ja menjala i firmware i nisam tada osetila poboljsanje sto se tice ovog njegovog problema sa RAM memorijom... :roll:

A znam da su svi nekako osetljivi na telefone koje imaju, i da im nije bas prijatno kad im neko pronadje manu...ali sa ovim ce se sloziti i strucniji od mene... i meni preporucen N6680, jer su mislili da ga necim necu opteretiti i da mi nece smetati ti bug-ovi koje ima...

Znas i sam, gargamele4, da kad bih znala ili pronasla nacin da resim taj bug sa memorijom na N6680... ti bi svakako bio prvi kome bih to rekla i koga bih posavetovala... :wink: :D 8)

Odgovori