n73 vs k800
n73 vs k800
eh da je sreće pa da otvaram ovu temu jer ne znam koji od ovih fonova da kupim al' šta da se radi! naišao sam na netu na uporedni test ova dva fona pa reko' da ga podelim sa vama.....inače na francuskom je ali i slike dosta govore!oni koji nemaju neki jači net namučiće se da otvore stranicu ali polako slike su odlične!
http://www.planete-nokia.com/phpBB2/ind ... opic=29269
http://www.planete-nokia.com/phpBB2/ind ... opic=29269
k800 >>> n73. Na prvi pogled deluje suprotno ali kada se malo bolje pogleda vidi se ko je ustvari ko. Pogledajte coskove slike na N73, pogledajte koliko hromatskih aberacija ima.......
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
http://www.gsmarena.com/n73_d900_k800_p ... ew-102.php
chak i na ovom testu mi se slike na n73 chine bolje....svaka obichna(bez makro moda...za makro mod nisam ni gledao primere) izgleda dosta oshtrija...
chak i na ovom testu mi se slike na n73 chine bolje....svaka obichna(bez makro moda...za makro mod nisam ni gledao primere) izgleda dosta oshtrija...
kakav god da je test ove dve kamere, misim da je N73 svakako bolji telefon (barem po specifikaciji jer ne znam jos nekog ko ga je isprobao) od K800i...ipak, jedina razlika K800i i K750i jeste kamera i koliko sam video interna memorija koja je sad 64MB tako da ne vidim povod za njegovu kupovinu a pritom je i precenjen (barem trenutno)...takodje, ne vidim nikakvu logiku kupovati mobilne telefone za vise od 300e, (a i to je mnogo, al' 'ajde) a N73 jos dugo nece biti u tom cenovnom rangu...700e??? mnogo je kume, mnogo je!... 

Na nekim fotografijama se čini da je nokia mnogo bolja, a ne nekima je SE malo bolji. Koliko je Nokia bolja na svetlu toliko je lošija u mraku. Na nekima je oštrina N73 mnogo bolja (ta sa kamenčićima). Nije ni čudo kad su radili Zeissom. A ono što vam se sviđaju boje, nije do optike, nego do softvarea, i taj efekat na digitalnim aparatima se zove Vivid. tj. kao da je pojačan kontrast za boje. U odnosu na N73, SE ima malo isprane boje. A istina je negde između. Ali činjenica je da tek sa ovim tipom i kvalitetom kamera, telefoni počinju da se približavaju foto-aparatima. Ali ima tu još dosta da se ispravi.
Hromatske aberacije se javljaju na mestima sa velikim kontrastom i kada se ivica nečega uveća, s jedne strane nešto svetlo, s druge tamno, ivica nije oštra nego malo zamućena izvesnim ljubičastim tonovima.

Hromatske aberacije se javljaju na mestima sa velikim kontrastom i kada se ivica nečega uveća, s jedne strane nešto svetlo, s druge tamno, ivica nije oštra nego malo zamućena izvesnim ljubičastim tonovima.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Carl Zeiss je samo fora radi natpisa! Zato sto ako neko pita ko ima bolju kameru "k750 ili N90" svi "neupuceni" ce reci: "n90 NARAVNO !!! IMA CARL ZEISS, ZNAS LI TI STA JE TO?" ali u stvarnosti k750 se pokazao bolje od N90. Nije optika toliko bitna kod tih malih kamerica (jer je senzor shit! a tu optika ne pomaze), to je fora samo da bi pisalo na telefonu Carl Zeiss i da bi se svi lozili (marketing nema sta...). Plus sto su podesavanja za te kamere sve na AUTO (WB,shutter speed, aperture, ISO) pa tu softver igra glavnu ulogu. Tacno je da ima manual WB (koji niko ne koristi, sto je veliki minus) i ekspozicija i mozda josh neke sitne stvari.
Sony pravi digitalne kamere, Nokia NE..... Sony ima vise iskustva sa tim i gotovo.
Sony pravi digitalne kamere, Nokia NE..... Sony ima vise iskustva sa tim i gotovo.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Od ovih svih komentara sa nekoliko clanova se slazem,a sa mnoooogo njih ne,gallee opet tvrdis da n73 pravi bolje slike,mislim da ne,k800i je bolji u nekim situacijama a u nekim ne.Mislim da treba lepo pogledati sve slike i uporediti lepo,a ne odmah NOKIA je NOKIA,iako imam 6630,i imao sam sve nokia telefone,a imao i k750i, ikad necu reci NOKIA je NOKIA,ili da je zakon,jer je tu sonyericsson.Mislim da saonyericsson ima i imace najbolje kamere,mozda i moze da mu se priblizi nokia,ali videcemo.Ja kad bih birao izmedju ova dva modela,ne znam razmislio bih jos malo,ali bih uzeo n73.Evo jedan link gde su uporedjene 4kamere telefona,n73,n93,k800i,i neki LG mislim,pa pogledajte.
http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=caf44d
""Sony pravi digitalne kamere, Nokia NE..... Sony ima vise iskustva sa tim i gotovo.""" Potpuno se slazem sa ovim,i zato kazem da imaju i imace najbolje kamere na telefonima,a nista ne zaostaju za mp3,jer je tu sony walkmen,jedino ako nokia smisli telefon uz pomoc ipod-a jedino ce tad biti bolja,ali i ta razlika u mp3 se uopste ne primecuje,ali se oseti malkice.
http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=caf44d
""Sony pravi digitalne kamere, Nokia NE..... Sony ima vise iskustva sa tim i gotovo.""" Potpuno se slazem sa ovim,i zato kazem da imaju i imace najbolje kamere na telefonima,a nista ne zaostaju za mp3,jer je tu sony walkmen,jedino ako nokia smisli telefon uz pomoc ipod-a jedino ce tad biti bolja,ali i ta razlika u mp3 se uopste ne primecuje,ali se oseti malkice.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...