n72 ili n70
n72 ili n70
Dvoumim se izmedju ova dva telefona....sada je razlika u ceni relativno mala. Ima li neke znacajnije razlike medju njima osim izgleda, pomocne kamere i naravno cene? Ako neko ima neki savet za mene.... posto ja nikako da se odlucim 

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
n72 mi je nekako lepši. ali njega sam video samo na slici uživo nisam dok sam imao prilike da radim sa n70. npr svidja mi se što 72 nema pomoćnu kameru ali uz njega se ne dobija kartica koju bi u svakom slučaju morala da promeniš. i to je to.
a da i mislim da ima slajder pozadi koji štiti kameru...ili pak grešim?
a da i mislim da ima slajder pozadi koji štiti kameru...ili pak grešim?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Marija_af, najveća razlika je to što N72 nije 3G telefon. To trenutno i nije toliko značajno jer kod nas još nema 3G usluga. Takođe uz N72 izgleda ne ide memorijska kartica (iako Nokia isporučuje 128MB) i ima 20MB interne memorije dok N70 ima 30MB, i uz N72 bi možda u nekom pakovanju trebalo da se nalazi i Audio Adapter AD-49 i bolje slušalice HS-31. Ostale mogućnosti su praktično identične.
N72 Sales Package Contents
Available colors: Gloss Black, Pearl Pink
• Nokia N72
• Nokia Battery BL-5C (970mAh)
• Nokia Charger AC-3
• Nokia Charger Adapter CA-44
• Colour-coded Nokia Stereo Headset HS-31
• Nokia Connectivity Cable CA-53
• Colour-coded wrist strap
• Cleaning cloth
• CD-ROM: Nokia PC Suite & Adobe Photoshop Album Starter Edition
• User Guides: User guide, Get Started guide, Get Connected guide & Additional Applications leaflet
N70 Sales Package Contents
• Nokia N70
• 64MB MultiMediaCard (MMC) MU-1*
• Adapter for normal size MMC slots
• Nokia Stereo Headset HS-3
• Nokia Battery BL-5C
• Nokia Travel Charger AC-4
• Nokia Connectivity Cable (USB) CA-53
• CD-ROM containing software (PC Suite and Adobe package)
• User guide, Quick Start guide, and Add-on Application guide
* Please note different MultiMediaCard (MMC) configurations may be available depending on country or operator configuration
N72 Sales Package Contents
Available colors: Gloss Black, Pearl Pink
• Nokia N72
• Nokia Battery BL-5C (970mAh)
• Nokia Charger AC-3
• Nokia Charger Adapter CA-44
• Colour-coded Nokia Stereo Headset HS-31
• Nokia Connectivity Cable CA-53
• Colour-coded wrist strap
• Cleaning cloth
• CD-ROM: Nokia PC Suite & Adobe Photoshop Album Starter Edition
• User Guides: User guide, Get Started guide, Get Connected guide & Additional Applications leaflet
N70 Sales Package Contents
• Nokia N70
• 64MB MultiMediaCard (MMC) MU-1*
• Adapter for normal size MMC slots
• Nokia Stereo Headset HS-3
• Nokia Battery BL-5C
• Nokia Travel Charger AC-4
• Nokia Connectivity Cable (USB) CA-53
• CD-ROM containing software (PC Suite and Adobe package)
• User guide, Quick Start guide, and Add-on Application guide
* Please note different MultiMediaCard (MMC) configurations may be available depending on country or operator configuration
● PRAVILA FORUMA ●
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Nokia N72 je prelep telefon,razlika koju niko nije pomenuo,a meni se najvise svidja,je redizajnirana tastatura koja je sada sira i udobnija,i kvalitetno je odradjen u celini,ne skripi,poklopac kamere nema luft,mada sjajna maska zna biti mana jer se ogrebotine bolje vide a dobija se ipak memorijska kod nas,i to ili 64MB ili 128MB,kako vam mangupi daju u radnji!Sem tih razlika,i nedostatka druge kamere,N72 je ISTI telefon kao N70!!
Pozdrav
Pozdrav

- BigBadWolf
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 02:56
Ma, evo i ja shto vishe razmishljam, sve mi se vishe svidja 72. Josh rekoshe da je zbog ukidanja druge kamere celi telefon chvrshci i kvalitetnije izradjen. Po nekim testovima na netu, i baterija duze traje, a prichaju i da je brzi do 30% od N70. To za brzinu mi se mnogo svidja ako je tachno, mada su to mnogi uporedjivali prepun N70 sa novim N72.
N72 ima manje interne memorije, ali jbg, svejedno cesh kupiti neku vecu memorijsku karticu...
A i taj 3G, i kad ga dobijemo, bice preskup a i pitanje je koliko bih ga koristio... Za godinu, dve kada bude aktuelan, kupish drugi fon svejedno...
A to shto ostaju otisci prstiju
koga je briga za to josh
Znachi, ako je N72 lepshi, brzi, bolja tastatura... po meni se isplati ta razlika u ceni. Naravno, ko vec ima N70, nema nikakvog razloga da ga menja za N72, ne isplati se finansijski.
Ala se ispisaaaah!
N72 ima manje interne memorije, ali jbg, svejedno cesh kupiti neku vecu memorijsku karticu...
A i taj 3G, i kad ga dobijemo, bice preskup a i pitanje je koliko bih ga koristio... Za godinu, dve kada bude aktuelan, kupish drugi fon svejedno...
A to shto ostaju otisci prstiju

Znachi, ako je N72 lepshi, brzi, bolja tastatura... po meni se isplati ta razlika u ceni. Naravno, ko vec ima N70, nema nikakvog razloga da ga menja za N72, ne isplati se finansijski.
Ala se ispisaaaah!

- Lomnica_city
- Expert
Pazi,nije on kvalitetnije napravljen zbog nedostatka druge kamere,jednostavno je takav u celini,a to za internu memoriju mi je sumnjivo,i kad sve ocistim od programa ja opet imam SAMO oko 20-ak MB interne memorije na N70,kako onda N72 ima manje od nje a isto ima 20MB mi nikako nije jasno ali nije tacno po mom iskustvu,isto kao sto je neko lupio da mu baterija mnogo duze traje i da je mnogo brzi,nema sanse,isti hardver,softver je jos svez,pa nema od tih pricica nista!!
Pozdrav
Pozdrav

- BigBadWolf
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 02:56
Neam pojma, ja sam to sve s neta pokupio.
- Kao, bilo je vishe mesta u kucishtu bez druge kamere, pa su sve lepshe rasporedili i dobili na chvrstini.
- Za memoriju kazu da N70 ima 30MB, a N72 20MB i to je mnogima kao neka bitna stavka!
Nisam probao koliko memorije imaju zapravo
- Evo link nekog testa za trajanje baterije: http://www.amobil.no/intern/mobiltelefo ... al/28475/2
Po ovome N70 ima talk time od 3.5 sata, a N72 chak 5.5 sati
- I da, zvuk bi trebao biti bolji kod N72
- Kao, bilo je vishe mesta u kucishtu bez druge kamere, pa su sve lepshe rasporedili i dobili na chvrstini.
- Za memoriju kazu da N70 ima 30MB, a N72 20MB i to je mnogima kao neka bitna stavka!

Nisam probao koliko memorije imaju zapravo

- Evo link nekog testa za trajanje baterije: http://www.amobil.no/intern/mobiltelefo ... al/28475/2
Po ovome N70 ima talk time od 3.5 sata, a N72 chak 5.5 sati

- I da, zvuk bi trebao biti bolji kod N72

- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- Lomnica_city
- Expert
Ma jok,lupaju,evo kad odem u Menadzer datoteka i trazim da mi prikaze stanje memorije telefona,on mi da podatak da imam oko 20MB sve skupa,ne znam otkud im da ima 30MB,a i N72 ima toliko tako da razlike u kolicini i nema,jedino ako su mislili na RAM memoriju,kao sto je to bio slucaj ranije izmedju slicnih"blizanaca"6680 i 6681,ali ne verujem ni u to!
Ne znam za to trajanje baterije,ali znam da ni meni ni bratu ne drze duze od po dva dana a onako osrednje ih mucimo i slicno im traje baterija,ne bih rekao da je tolika razlika (ispade da je talk time 60-ak % veci kod N72 sto je nemoguce,primetio bih da mu baterija drzi 3 dana)!
Pozdrav
Ne znam za to trajanje baterije,ali znam da ni meni ni bratu ne drze duze od po dva dana a onako osrednje ih mucimo i slicno im traje baterija,ne bih rekao da je tolika razlika (ispade da je talk time 60-ak % veci kod N72 sto je nemoguce,primetio bih da mu baterija drzi 3 dana)!

Pozdrav

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Moja greška za memoriju, gledao sam podatke ovde na sajtu a i tu su očito pogrešni. N70 ima 21MB interne memorije (C) i 53MB RAM-a od kojih je oko 32MB na raspolaganju odmah po dizanju sistema, sudeći po podacima koje daje program "About"...
● PRAVILA FORUMA ●