razlike serije N, E itd

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dajana
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:36

razlike serije N, E itd

Post od Dajana »

Sta znaci npr N serija nokie u odnosu na druge?

Recimo N76 i N75 imaju potpuno istu konfiguraciju sa 6290, pa me buni u cemu je razlika!

Pozdrav[/b]

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

To je vise iz marketingskog fazona. "E" serija je kao biznis klasa, a "N" kao hi-end klasa. Na taj nacin Nokia skrece paznju na osobine modela, pa ako npr. zelis neki najbolji telefon pogledaces prvo N seriju, ako zelis poslovni E... Mada u principu ne obracaj toliko paznju na nazive, prvenstveno gledaj dizajn i konfiguraciju koja ti se najvise svidja, pa neka se zove kako se zove... Pozdrav :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

Da, tu si u pravu, ali mene zanima zasto npr 6290 ne spada u N seriju i da li softwerski postoji neka razlika? Uporedjivala sam ih i isti su.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Nisu isti, rekoh tu u drugoj temi...

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

Dexter, ja sam probala da nadjem gde si pisao o modelu 6290 i zasto ne ide u N seriju i koja je razlika u odnosu sa N serijom, ali nisam uspela, pa bi bilo lepo kada bi mi ostavio link ka svom odgovoru.
Hvala unapred !

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Zato što je ogromna kanturina ... N76 je N model, a 6290 je plastikaner koji ima slične/iste funkcije, ali nije ni približno tako interesantan da bi bio "multimedia computer".

Kada ih budeš držala oba u rukama neće biti potrebe za objašnjavanjem ... ;)
Samsung Omnia HD 8GB

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Dajana, pa rekoh ti u drugoj temi koju si ti otvorila?!Otvorila si 2 iste teme bila e sad ako ti ne mozesh da nadjesh gde si ti otvorila temu onda ko ce?!Mozda je neko od moderatora vec izbrisao...
Znachi telefon nisu isti a koliko telefona ima morali su da ih podele u neke kategorije i serije,zar ne?! :wink:

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

Dexter, slucajno sam otvorila 2 iste teme, jer nisam videla da su je premestili ovde, pa je izbrisana.
Znaci ipak mislite da sacekam da izadju i N75 i N76, jer se izmedju ta 2 modela dvoumim i da ipak biram N seriju?

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Bolje nemoj da ih chekas, kooo zna kad ce se to pojaviti, pa jos dok prodje vreme da se smiri cena. Biraj izmedju modela koji se sada nude... To je moj savet. :wink:
...shit happens... keep d smile!

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Ne znam koliko ti je hitno da promenish telefon?!Ako ti nije hitno i ako ti se bash svidjuaju chekaj ih,al' kao sshto kaze Blade bolje ti je biraj neki od modela koji su sada u ponudi... :roll:

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

U pravu ste, jer kada izadju ovi modeli bice im cena padanje u nesvest. :dry:

Tako da cu najverovatnije uzeti n73, jer ima dosta jaku bateriju, a to mi mnogo znaci, jer koristim telefon, a ne mogu stalno da ga punim. :angry:

Deluje mi i po vasim utiscima ovde koje sam citala i po konfiguraciji skroz ok :)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

N73 je bas cool. Samo kupi odmah memorijsku karticu da ne moras misliti o tome. Velike su jako slike, pa i ako ne slusas muziku, imaces prob. sa memorijom. 1GB i resheni problemi!

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

blade_bre, ako uzimas n73 music edition onda u originalnom pakovanju dobijas karticu od 2gb, to je 100% tacno, jer je moja drugarica skoro uzela :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Dobija se kartica od 2gb u N73 music edition?? 8) 8)
A gde je to tvoja drugarica kupila telefon? 8) 8)
and justice for all...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

To je druga prica! Govorili smo o regularnom modelu. A i stvarno, gde je drugarica to uzela?? :?

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Kod nas nije,pitao sam sve prodavce i niko nema.Cak i kad zoves ove po "halo oglasima",bas su je upravo prodali,pa treba da im stigne!!!
nokia n80

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

http://nds3.nokia.com/pressphotos/publi ... lowres.jpg

Slika
Treba naci full pakovanje,dobija se 2GB inache...

**Please note that the availability and memory capacity of an MMCmobile Card in the sales package may vary depending on the market and/or your network operator/service provider

Edit:Ih Gameforce,zbog 50 px koji nisu kvarili shirinu al' ajd dobro..
Poslednja izmena od Dexter u Uto, 30. Jan 2007. 10:02, izmenjeno 1 put ukupno.

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

Nasla je coveka preko oglasa. Ja sam ga zvala da se raspitam i mislim da mi rece za n70i ide i kartica od 1gb (ako gresim za model izvini) jer smo pricali o vise modela. Takodje mislim da sve zavisi odakle ih uvoze i mislim da prodavci vade kartice, ubace ti slabiju pa ti uz to prodaju jace i uzimaju vise para. Ja cu od tog decka kupiti telefon 99%. :-)
On radi samo sa originalnim pakovanjima iz Finske, zato je mozda skuplji, ali ako vec kupujem da znam sta sam kupila.
.

Dajana
Novajlija
Novajlija

Post od Dajana »

Porto sam se ipak definitivno odlucila za N70i model, jer ispunjava sve moje potrebe, a kamera mi nije vazna, htedoh da vam potvrdim da se definivno u pakovanju dobija kartica od 1gb. A ostale utiske cu podeliti sa vama koga zanima ovaj model.
Pozdrav

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

6290 izlazi u Martu a N76 par nedelja posle nje... :wink: N76 ce koshtati oko 400e kad izadje tako... 8)

Odgovori