Nokia N70 ili N73!!!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Nokia N70 ili N73!!!

Post od Ville Valo »

E ajde ljudi pomazite nemogu da se odlucim izmedju n73 i n70.Sve mi je bitno!!! :shock: :shock: :shock: Molim vas da mi pomognete jer menjam 6630 za jedan od ta dva.Sve apsolutno sve mi je bitno!!!Bilo bi dobro i da mi se jave oni koji ih imaju i da mi daju svoje preporuke i svoja misljenja
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

N73 definitivno!!! fon je strava,ima strava kameru,zvuk,ekran... jedina mana je sto se lako grebe,al to ti je i kod N70,tako da je to isto... Ako imas kintu,uzimaj N73... :wink:

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Pa naravno da ce svako da ti preporuchi svoj telefon, izvinjavam se izuzetzima :) Trebalo bi sam da izaberesh telefon a ne da ti drugi biraju ... imas stotine tema pa mozhesh da dodjesh sam do zakljuchka. 8)

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Pa ja ne preporucujem N73 zato sto ga imam(a nemam ga) vec zato sto je logicniji izbor... em jeftiniji em lepsi. gde ces vise... mislim,kad pogledas karakteristike... :D

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Milos!1!, ma znam,nego obichno preporuchuju odnosno ne preporuchuju oni shto ga nemaju pa onda bude svashta :wink:
Shto se tiche mashke,mogla je da bude bolja! Osetljiva jeste ali nikako nije tachno da se grebe! Dok je na N70 obrnuta situacija,maska je cvrshca ali se grebe. Ja ti savetujem da uporedish oba modela, ako imash prilike da ih malo prochachkash i sredish misli. Shvaticesh shta je bolje siguran sam :wink:

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Preporucio bih ti N70, ali zuvise ti je mala razlika da sa 6630 predjes na N70.
Prelaskom na N73 ces osetiti pravu razliku, jer ima neuporedivo bolji display i mnogo jacu kameru.

Trenutno najpametnije resenje je jos uvek N70, sto zbog cene, sto zbog kvaliteta, sto zbog programa.

Nisu na N73 toliko problem programi, vec maska veoma loseg kvaliteta. Kada malo vise pritegnes masku na dispaly, plastika se lepi na display i razlivaju se kristali.
Meni je N70 ispao sa 2.5m, prso kao lajsna, otisao sam u servis, dao 25e za novu masku i sredio ga kao bombonicu (a mogao sam neku masku "A" klase za 500-600din). Dok mislim da N73 ne bi bio te srece. Suvise mi je nezan ekran.

Godinu ipo sam imao 6630, pola godine N70 i par meseci N73 i to je moje zapazanje.

Sada imam P990 i prodajem ga i vracam se na N70, bar par meseci dok se ne pojavi SmartSettings i Mumsms za S9 i dok ne odlucim da malo vise racuna vodim o telefonima.

ps. ovo je sve moje licno misljenje

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

nikoola, licno misljenje jeste ali je 100% ispravno :)
N73 ima ocajnu masku, a ni onaj dzojstik mi nesto ne deluje najrecnije resen :disgust: procitao sam na drugom forumu da se jedan lik zalio da je uspeo da ga polomi dok je igrao igricu :shock:

Ville Valo, ako hoces bas napredak uzmi E70 koji je po ceni tu sa n73, ali je mnogo kvalitetnije odradjen i ima wi-fi, kamera mu nije najjaca strana ali mislim da je po kvalitetu tu sa onom na n70.
Iscitaj testove, razmisli i odluci. 8)
5130+Koss the plug....

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Prednosti n70:mnoooogo kvalitetnija maska od n73(lik sa jednog domaceg foruma je prvo imao n73,2 puta mu je pukla maska za par meseci,onda se skrasio sa n70,i prezadovoljan je njom,i pre nekih 10-ak dana opet je kupio n73,ovog puta crnu,tj. music edition,i zali se da mu je maska opet pukla,ovog puta dok je brisao ekran krpicom),mnooogo vise korisnih aplikacija,mnooogo bolji navigacioni taster(joystick na n73 = horor),uglavnom to je to.Prednosti n73:veci ekran bolje rezolucije(n70 ima 176x208,2.2 inch,a n73 240x320,2.4 inch),bolja baterija,mnogo bolja kamera,bolji je i kao mp3 player.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Ima malo istine u tome sto Masterokrata, i pilgrim, pricaju, ali opet svaku tu pricu treba uzeti sa rezervom, pogotovo jos ako je sa foruma, gde ljudi mogu svasta da napisu. (ne mislim na to sto ste vi napisali, nego na to sto ste citali na drugim forumima) Ono sto hocu da kazem je da je mom drugu otpao dzoistik na n73, e sad po njegovim recima to se desilo "dok ga je vadio iz dzepa" i da je samo otpao. To me je iskreno smorilo dok nisam par dana kasnije cuo od ljudi koji su bili sa njim u tom trenutku, da se njemu dzoustik u stvari zaglavio za kljuceve i da ga je on odvalio cimajuci! Mislim da ima razlike izmedju "otpao sam od sebe" i "cimanja", ali najvaznije u svemu tome je sto je telefon pod garancijom i sto mu je za par dana zamenjen dzoistik.
Zakljucak, cinjenica je da ima losiji dzoistik, ali to nije toliko drasticno kako ljudi misle. 8)

Sto se tice maske, jeste li se vi zapitali sta ljudi rade sa tim telefonima? Gde ih stavljaju, da li ih pustaju da skacu bandzi sa terase? U mom okruzenju cirkulisu 3 n73 i nijednoj nije otisla maska, a napomenuo bih da ja moju nosim po svim mogucim dzepovima i torbicama! Jedino sto sam ja primetio na masci a sta je stvarno ocajno je da ako se mnogo drlja po dzepu ili uz kljuceve, pocne polako boja da se skida i da se vidi bela podloga. Ali opet, ako malo pripazis telefon, to nema sanse da se desi! Osim ako ne brises ekran smirglom ili podesavas maskicu cekicem, onda postoji minimalna opasnost da maska pukne! :P

Sto se tice konkretnog izbora n70/n73 mogu samo reci da su po mom misljenju oba telefona sasvim ok i da se ne bih bunio da nosim bilo koji od ta dva (sticajem okolnosti sam dosao do n73) i samo bih dodao da je drug sto je odvalio dzoistik presao sa n70 na n73 kada je uzeo malo uporedo da ih cacka, i da ne zali, kaze da je po njegovom misljenju n73 u svemu za nijansu bolja (za nijansu brza, bolji ekran, kamerica...)

Jedna od mana koju su svi navodili za n73 je bio "prateci" softver, ali mislim da to vise nije problem, jer sad ima sasvim dovoljno aplikacija, a i svakodnevno se pojavljuju.

Sad tek videh da je Masterokrata, predlozio e70, mogu ti reci da sam ga pre neki dan video uzivo i da mi se bas svideo, veliki i pregledan ekran, qwerty tastatura...... Kad se naviknes na tu tastaturu, mailovi i sms samo pice! Mozda bi mogao i o njemu malo da razmislis?

PozZ

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Sto se tice ova dva telefona,ja bi rekao ovako.N73 je previse skuplji od n70,a dobijes samo bolji display i kameru.Da se napomene i da n73 ima manje ram memorije,a te aplikacije nisu vise problem.Po meni,vise mi se svidja n73,i ako imam n70,nego previse para za malo bolji fon.Da su mu barem ubacili wi-fi,pa da bez rasmisljanja kazem da je n73 bolji,ali ovako......
p.s.za sada je best bay n70 bilokako gledano.......
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

Neznam ja sam svasta cuo i slusao.Jedan moj drug ima n73 i nije mu se ogrebala maska ali je on drzi svaki dan u onoj torbici a za onaj dzojstik istina jeste zajebano da se upravlja.Meni licno se svidja n73 zbog stereo zvucnika i mnogo dobrog mp3-a,kamera mi nije mnogo bitna ali ajde da je to plus i zbog opasnog ekrana ali mu je mana sto je mnogo osetljiv a ja nebi da ga drzim u torbici stalno nego u dzepu a da mi se ne oguli ili nesto slicno i taj dzojstik.Meni se licno dzojstici ne dopadaju jer svaki dzojstik koji sam dosada video kd mojih drugova ili koce ili ne rade...Kod n70 je sve suprotno...e70 necu da uzimam ako ocu pda cu da uzmem hp ili nesto...

Najvise me brine maska kod n73-ke i dzojstik.Nije meni bitno da li ispada ili ne meni to nece da se desi jer cu sigurno da ga pazim nego me zanima kako radi.Dali koci posle izvesnog vremena koriscenja dali je lako koristiti ga i tako nesto i zanima me maska naravno dali se grebe,dali puca.Zanima me i dali je stvarno dobar mp3 ili su to samo lazi.Za n70 me zanima mp3 kolko je dobar,displej i koriscenje njegovog navigacionog tastera.

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Kod n70 display je dobar mada bi bilo bolje da je veci ali to pozelim samo kada citam knjige...Kamera je prosek,mozda malo gora od k750(u stvari jeste losija ali tu je).Ali posto ja nisam ranije imao bolju i nemam foto ova mi je extra.Slusao sam radio i dobar je(nisam slusao Mp3).Maskica je extra,a kada je u crystal-case onda nema sta da brines.Verovatno ovaj case ima i za N73.Sto ljudi ne stave ovo i mozes da ga stavis i sa kljucevima.Ovo mu daje bas extra cvrstinu(bolje nego zastitna plastika).

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

A kakav je to crystal case?Sta je to nikad nisam cuo za to to je neka maska ili je nesto drugo?A sta znate za dzojstik kod n73-ke dali je lako da se upravlja njim dali ne koci ili tako nesto?

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

N73 dosta skripi kad se kucaju poruke. Moja devojka ga ima i uvk me iznervira kad kucka (hvala Bogu da uvek ima sa kim da se dopisuje i to u kilometarskim sms-ovima), licno ne svidja mi se tastatura. Dzojstik nije tako losh, mislim, nije najbolji, ali naviknes se vremenom! Mislim da vredi uzeti taj fon jer je stvarno dobar. Ekran je mnooogooo bolji od n70, a o kameri da ne prichamo.

Jesi razmisljao MoZda o p990? Znam da ispada iz ovog koncepta al kad vec pricamo o tako skupim stvarima....
...shit happens... keep d smile!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Mislim da p990 ispada jer ta razlika od oko 80e nije mala :uhuh:
A i Ville Valo, je rekao da mu ne treba PDA uredjaj nego bas telefon :o
Po meni u ivim cenovnom rangu(oko 300e) najvise ima da ponudi E70 koja je super odradjena i taj mehanizam za QWERTY tastaturu mi deluje mnogo stabilno i pouzdano, cak izgleda jaci od nekih aparata na preklop. Uostalom E70 mozes u potpunosti normalno koristiti kao obican telefon bez otvaranja... e a kad treba nesto veliko da se kuca zna se sta se radi :D Ovo je super mogucnost jer recimo kod 9300 dok ne otvorite telefon niste mogli nista drugo da radite sem da zovete ili primate\kucate poruke, makar da je mp3 player uradjen da se mogu birati pesme bez otvaranja telefona :(

Ville Valo, vidim pricas ti ces paziti telefon...ali znas kako kazu: "Djavo ne spava". Uz svu tvoju dobru volju i paznju moze se desiti da ti telefon ispadne i da se maska raspadne :blinky:
Tvoj je izbor ali po meni ako predjes sa 6630 na n70 neces osetiti neki ogroman napredak, a n73 mislim da nije pravi kandidat za promenu. Ovo je moje misljenje, ali procitaj sta se sve pise o zavrsnoj izradi maske, kako skripi, pucka i slicno...pa to je telefon, uredjaj koji je uz veliki deo tvog vremena i ako ces ogroman deo vremena posvetiti njegovom pazenju i mazenju, sta ce ti? Ne kazem da treba da izdrzi pad sa 3 sprata, ali ako ce maska puci zato sto ispadne iz dzepa kad sednes na stolicu, e pa onda tu nesto stvarno nije u redu. 8)
5130+Koss the plug....

ninkovic_n
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:39

Post od ninkovic_n »

A sto ne razmislis o n80 ... extra fon i ima iste funkcije kao i n73 + WiFi ... a u kvalitetnijem kucistu i bez tog osporenog joysticka ... telefon je pouzdan (kao i svaki symbian,jest da je malo sporiji od telefona sa firmwareom) ali telefon je vrh ... razmisli malo o tome ... 8) 8) 8)
Nokia 8800 Black Edition

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

Necu n80 samo n70 ili n73 verovatno cu n73 ja cu da se naviknem :? :? :D :D na dzojstik samo se plasim za masku

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

ninkovic_n napisao:A sto ne razmislis o n80 ... extra fon i ima iste funkcije kao i n73 + WiFi ...
Ne bih se slozio sa tim.
Ima iste funkcije na papiru.
N80 ima bolji ali malo manju display.
N80 ima vec pomenuti WiFi (koji mnogim ljudima je apsolutno bespotreban).
N80 ima problematican slayer (kao i vecina telefona).
N80 ima kameru od 3Mpix koja nije ni prici kameri na N73.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

nikoola, bravo!! n80 je truba u odnosu na n73! 8)
...shit happens... keep d smile!

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

Jeste ja sam isto cu da je nista.Nego samo saljite vi vase dozivljaje sa n73-kom i najvise oko maske i dzojsticka
:D :D :D

Odgovori