Srpski T9

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
first
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2007. 12:08

Srpski T9

Post od first »

Pokušavam da saznam koji telefoni imaju ovu opciju, odnosno u koje se ona uopšte može ugraditi, ali se ispostavilo da to uopšte nije lako saznati.
Da li negde postoji takav spisak, ili prosto kako da znam da li se može ubaciti, odnosno da li uopšte postoji?

Kupujem novi phone, ali želim da ima srpski (ili hrvatski) T9. Konkretno me zanima Samsung E690. Zna li neko?
(Ranije sam kupio Motorolu V360, uz obećanje prodavca da će mi oni to čim izađe (samo što nije), povoljno ugraditi u telefon. Tek kasnije, kad sam hteo da uzmem V3X sam saznao da Motorola uopšte ne pravi T9 za srpski. Tako da ne bih da se opet pređem.)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Na nokia-i N73 ima srpski T9 pa bih prema tome pretpostavio da ga vecina symbian telefona ima. Cak sam i kod nekih jefinijih nokia-inih modela vidjao nas jezik za T9. Sto se samsunga tice nemam pojma.

PozZ

first
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od first »

Hteo bih da izbegnem symbian i sl, tj. želim phone bez operativnog sistema. Znam da i neki takvi bez problema imaju T9, samo ne znam koji. Zna li neko?

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Ja imam k750 i stavio sam mu softver od w800 koji je predvidjen za nashe prostore tako da u njemu sadrzi sprski jezik za telefon i T9 na sprskom.
Moze mislim da u skoro sve SE telefone da se ubaci (ako vec nema) srpski T9. Sada da li imas vremena da se sam bakcesh sa time ili cesh da pljunesh ~10evra u servisu i da ti to oni odrade to je druga prica. A da moze, moze :wink: .

Za ostale telefone ne znam. Reci koliko para imas, kakav telefon hocesh pa ce da ti preporuce nesto i kada budesh odlucio pozovesh neku prodavnicu i kazesh im koji telefon hocesh i da hocesh da ima srpski T9 i oni ce ti reci da li moze. Ako moze ok, ako ne cao, zovesh sledecu prodavnicu itd... :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

first
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od first »

Dario napisao: kada budesh odlucio pozovesh neku prodavnicu i kazesh im koji telefon hocesh i da hocesh da ima srpski T9 i oni ce ti reci da li moze. Ako moze ok, ako ne cao, zovesh sledecu prodavnicu itd... :wink:
Eh, i ja sam mislio da je to ovako jednostavno! :uhuh:
Računao sam s tim da dam 10-tak € nekom serviseru da mi to uradi, ali ispostavilo se da uglavnom nemaju pojma, a za dva telefona koji mi se najviše sviđaju me ubeđuju da ne može nikako da se ubaci. Već sam bio u prodavnici sa novcem, kad su mi rekli da u Motorolu V3x ne može da se ubaci - jer navodno Motorola ne pravi T9 za srpski. Sad hoću Samsung v690 i ista priča. A da ne spominjem da mi u većini prodavnica iz taka kažu - to ne može za srpski, ili još bolje: ne postoji tako nešto (T9) za srpski! :shock:
Zato se sad raspitujem ovde.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Pa za motorolu i nema koliko ja znam, za samsung ne znam, ali ti kazem za SE ima, a ima sigurno i za nokiju (na mojoj staroj 3410 imam t9 na srpskom, nema razloga da ne bude u ovim novijim telefonima, tj. da ne moze da se ubaci).

Izaberi neku nokiju ili SE i ponovo postupak i bice uspesno :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

tachno, ja na n73 imam srpski t9 .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja sam imao na E720 T9 Hrvatski pa verovatno ima i Srpski sad trenutno nema jer je ubacen softver na engelskom:D
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Odgovori