SE - Softver od K600 u K608

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
DraganBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Feb 2007. 18:52
Kontakt:

SE - Softver od K600 u K608

Post od DraganBL »

Evo jedno pitanje za servisere i ljude koji se bave ubacivanjem softvera: Koji je razlog da se u SE K608 ubacuje softver od K600?

Naime, imam K608 koji sam kupio od nekog čove sa ulice, na njemu ispod dugmića ima neki logo sa stilskim brojem 3, ljudi kažu da je to neka austrijska mreža. Za ovih godinu dana telefon je ponekad pokazivao čudno ponašanje u smislu da se zaledi pa se mora isključiti i ponovo uključiti, pa onda kad ga uključujem zaledi se pri unosu PINa (što sam rješio tako što sam isključio PIN) i znao bi se zalediti prilikom brzog surfanja kroz menije. Osim ovih znakova čudnog ponašanja, telefon je savršeno radio, baterija dobro drži, organizer je savršen za moje potrebe, povezivanje sa kompjuterom je rješeno prva liga (u poređenju sa racimo Samsung modelima), itd. Ono što me u zadnje vreme jako nervira je to što iz više programa koji omogućavaju slanje poruka sa kompa preko USB kabla je nemoguće poslati dugačku poruku (tj. onu dužu od 160 znakova, poruke do 160 rade bez ikakvih problema) i svi javljaju istu grešku. Ja sam od početka znao da je u njemu softver od K600 i zvao sam čovu koji mi je prodao fon i pitao ga za to, on mi reče da je softver od K600 bolji, ja sada mislim da je bolji za švercere kao što je on. Ja to tada ostavio a sada mu ne mogu ništa ni reći jer je prošlo više od godinu dana kako sam kupio telefon.

Moja ideja je da iduće sedmice odem do servisa i zamolim ljude tamo da mi instaliraju najnoviju verziju softvera za K608 pa se nadam da će mi povratak na originalni softver od telefona vratiti normalnu funkcionalnost što se tiče tih poruka. Ako to ne bude slučaj onda ću morati početi razmišljati o novom telefonu jer mi je to slanje SMSa važno. Ako neko ima da podjeli mišljenje ili da me nešto posavjetuje u vezi tog procesa.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa k600 je ustvari telefon koji ne sadrzi bilo kakav brend, znaci nije "skidan" sa neke mreze, znaci ima softver koji SE ubacuje u svoje modele.
Dok je k608 ista verzija tog telefona ali ima ubacenu verziju softvera neke mreze, znaci vodafone, orange, ili 3(kao sto je kod tebe slucaj).
Uglavnom svi ubacuju k600 softver da bi skinuli znaci sve ikonice koje su promenjene, nekakve zabrane i tako.
Bolje bi bilo npr. da odes u servis i da zamolis da ti ubace poslednju verziju k600 softvera ;)
Evo ja mogu da ti proverim da li ti imas najnoviju verziju ;) Znaci ovako:
>*<<*<*
Ovo > pomeranje u desno(znaci dzosjtik ili sta je vec na telefonu :) ), ovo < je u levo, a ovo * je taster zvezdica ispod tastera 7.
Kad to uradis dobices jedan meni, ulazis u service info, pa software info i odmah na pocetku ce pisati verzija tvog softvera 8) Stavi ovde pa cu ti ja reci da li imas najnoviju ili ne 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

DraganBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od DraganBL »

Verzija je R2T002prgCXC1250014_EU_1_MI R2T002
ITP SW version je prazno
Ima takodje nesto Customization i to je CDA102375/2 R3A cxc1250017 R2T002 EMEA_2
Content version je PA24

Hvala unapred.

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Naročito onih iznad tvoje! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

To je prvi k600 sw :) Posle toga su izbaceni R2BA019, R2BB001, i poslednji je R2BB001
Znaci ja ti preporucujem pre da odes da ti ubace najnoviji k600 softver... kad tad ce te iznervirati taj k608 sw i onda ces zeleti k600 :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ako je telefon CID 49 R2T002 a verovatno jeste ........radi perfektno,ne znam cemu menjanje sw-a ?

A ako je stara 36-ica svaka verzija je losa....

DraganBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od DraganBL »

Hvala Milanče, probaću tako da uradim.

drgrga: kako da pogledam taj CID? Telefon radi perfektno osim što ne mogu preko kompjutera poslati poruku dužu od 160 znakova, a to mi je baš sada glavna fora.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Moras imati nesto od servisnih alata poput Setool,UNIVERSALBOX,MT-Box SE,Cruiser ili neki drugi koji sam izostavio......

Odgovori