Nokia 3110c trazim savet

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Melkor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 25. Apr 2008. 06:37

Nokia 3110c trazim savet

Post od Melkor »

Postovani,
kupio sam Nokiu 3110c u septembru '07, u radnji Roaming na Banovom Brdu.Dobio sam garantni list sa vazecom garancijom u trajanju od godinu dana, gde je prilikom primopredaje konstatovano da je uredjaj ispravan. 18.aprila nestane mi slika na displayu, i u ponedeljak 21.04 krenem da nosim u servis koji je naveden na garantnom listu. Servis AlphaCopy radi do 4 popodne, pa produzih do Mobis Electronica (bio je sledeci na listi) Tamo mi uredno daju prijemni list, i rekose da ce me zvat. Juce, 23.04 me zovnuse i rekose da mi je neko neovlasceno menjao display i da mi je ukinuta garancija. Ja kazem, ja u nijedan drugi servis nisam ostavio telefon, niti sam ja servisirao taj telefon - jer onda ne bih nosio u servis. Na kraju price, ispada da sam ja kupovinom originalnog telefona u Roamingu prevaren, da ovlasceni servis postoji da Vas uveri kako ste budala sto ste uopste kupovali telefon u Roaming ili CT a ne kod njih koji su, jelte direktni uvoznici - i kako se njima takve stvari ne mogu desiti. Na moje pitanje, da ja hocu sada da kupim telefon kod njih, i da ga preda mnom otvore da se uvjerimo da su svi delovi originalni i da mi daju izjavu sa garancijom da ne dodjem ponovo u istu situaciju, oni samo odricu glavom.
Dakle, vas savet molim. Sta da uradim ? Bacio sam 11000 Din na telefon, koji me odlicno sluzio, dok ga nisam odnio u servis i saznao da je neko zamenio display pre nego sam ga kupio. Trzisna inspekcija nece nista da ucini.
Koji korak mi preldlazete da ucinim ? Dakle, kupljen telefon u Roamingu, a odnet na servis u Mobis.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ovo je zaista bezobrazluk. Prva stvar koju treba da trazite je da vam pokazu kako oni to znaju da je ekran menjan. Drugo,ja iskreno mislim da je ovo samo nacin da se ograde od toga da vam daju nov uredjaj,ili da urade popravku,koja generalno nije jeftina. Zaista ne znam sta na ovo da kazem. Da uvaljuju svakakvu robu sam znao,al da ovako lazu nisam. Naravno,ako vi stvarno niste nosili mob u drugi servis...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Melkor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Melkor »

Kapoerista90,
serviseri Mobisa su slikali prilikom otvaranja telefona (njihova rec), i te slike su mi pokazali. U izvestaju su napisali da je neki kabl koji ide na display vidno ostecen, da fali jedan sraf kojim se pricvrscuje taj display. Medjutim, to sto su slikali kad su otvorili i to sto su napisali, mogu da okace macku o rep, jer mogao si otvoriti telefon i pre slikanja i uraditi sve da to lici na ono sto je u izvestaju. Jer, slike su napravljene mobilnim telefonom.
Da se ne lazemo, da sam hteo da petljam po telefonu, ne bih ga kupio u Roamingu i toliko ga platio, ne bih u telefonu cuvao toliko brojeva telefona i sms-ova (jer telefon mi je samo i sluzio za razgovore i SMS), i ne bih onda nosio u ovlasceni servis, bas zbog garancije. Ali, kategoricno tvrdim da taj telefon nije bio dalje od 15 metara od mene, i da sam spavam u sobi i da telefon nije bio nikome posudjivan.
Zato sam postavio temu, da li je neko imao slicno iskustvo i sta je u radio ?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

A nije ovo prvi slucaj da se ljudi zale na ovlascene servise. Ako inspekcija nece nista da preduzme ne preostaje ti nista drugo nego da se raspitas u drugom servisu koja je cena te opravke i ako nije strasno sam platis. Mnogo ljudi stice laznu sigurnost kupovinom telefona u ovlascenom servisu a kad dodje do ostvarenja garancije uvek bude povuci-potegni i batrgaju se vise nego male radnje koje se boje inspekcije pa pod pretnjom mogu da izvrse opravku. Jednom mom ortaku u CT nisu hteli da priznaju garanciju zato sto je garancija glasila na prethodnog vlasnika koji nije bio u zemlji nazalost, kakve veze ima na cije ime je garancija ako je na telefonu riknuo zvucnik sam od sebe? Velike radnje=velika kradja.
5130+Koss the plug....

Melkor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Melkor »

Ok, hvala na savjetu.
Ali zanima me da li postoji neko udruzenje potrosaca, jer ne bih da ovaj slucaj prodje neopazeno.
Drugo, za CT servis mobilnih telefona sam cuo stravicne price, i njih sam se klonio. Naravno, sve se odnosilo na Nokia mobilne telefone.
Da li postoji neki pokret koji ce zastiti savesne potrosace od nesavesnih prodavaca pa makar samo za mobilne telefone ?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Melkor, postoji ali sumnjam da ce ti oni nesto pomoci ako vec nije htela inspekcija. Bilo je ovde slicnih tema cak je neko bio i okacio telefone tih udruzenja, trzisne inspekcije i slicnih ustanova.
5130+Koss the plug....

Melkor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Melkor »

Masterokrata, je li mi mozes pomoci kako da trazim te topice, jer sam laik u forumima.
Da li su ti treadovi pod servisiranjem, ili pod nekim drugim podforumom ?

Odgovori