SE W810i-problem potrošnja-baterija

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
salecar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 18:29

SE W810i-problem potrošnja-baterija

Post od salecar »

Telefon star 8 meseci još uvek je u garanciji ali je pitanje kako reklamirati aparat koji zapravo radi.
Od prvog dana od kada je kupljen po tkzv.formatiranju baterija mu traje 2 dana max 3. :smutny:
Ne znam šta je u pitanju, telefon ili baterija. Kada bih bio siguran da je baterija naravno da bih odmah kupio novu. Probao sam 3 vrste firware-a ali isto ....samo 2 dana uz desetak kratkih razgovora bez multimedije.
Ako neko može da da neki savet bio bih mu zahvalan.
Evo statusa telefona u prilogu.
Slika

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Pazi, na potrosnju baterije uticu mnogi faktori, kao sto su: kvalitet prijema signala (odnosno, ako ti signal stalno varira, potrosnja ce biti veca), brightness display-a, preferred service...
Btw formatiranje baterije nisi uopste morao da radis, jer ono nije neophodno sa baterijom kakvu ima W810! :wink:

Evo par predloga kako da smanjis potrosnju, odnosno produzis trajanje baterije:

1) Brighness display-a stavi na 50% (u pocetku ce ti biti cudno, al navicices se)
2) Idi na Settings>>Connectivity>>Data comm.>>Preferred service>> i tu stavi na GSM only (ne
3) Ukini animcaione slike/teme na desktop-u
4) Ukini Screensaver
5) BT nek ti bude iskljucen, jedino ga ukljucuj kad ti je potreban

Ako uradis neke od ovih stvari, trajanje baterije ce ti sigurno biti produzeno, mada ne ocekuj cuda! :roll:

salecar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od salecar »

McLaren F1 napisao:Evo par predloga kako da smanjis potrosnju, odnosno produzis trajanje baterije:

1) Brighness display-a stavi na 50% (u pocetku ce ti biti cudno, al navicices se)
2) Idi na Settings>>Connectivity>>Data comm.>>Preferred service>> i tu stavi na GSM only (ne
3) Ukini animcaione slike/teme na desktop-u
4) Ukini Screensaver
5) BT nek ti bude iskljucen.......................
Nisam naveo detalje ali sve ove stvari su već poisključivane pa čak i vibracija i Cell Info , a što se tiče signala ne bih rekao da nešto preterano varira.
Čudno je da punjenje skoro prazne baterije do full-a traje nekih 20-ak minuta :D i to je razlog zbog koga sam pomislio da nešto nije u redu u samom aparatu.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Nemoguce je da ti se baterija napuni do vrha za 20 min.! :roll:
To sto ti ikonica pokazuje da je baterija puna je bug u sw! :wink:
Moj savet ti je da ga fleshujes ponovo, a ako ni to ne uspe, onda menjaj bateriju! :wink:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

"FORMATIRANJE" baterije.........ccc........FORMIRANJE BATERIJE nema potrebe da se radi na li-on baterijama,to je stara prica koja je vazila samo za NiMH.

To sto ti kratko puni bateriju znaci ili

-Losa baterija
-Lose punjenje(regulacija punjenja u telefonu)
-Kineski punjac

Nikakav bug u softweru,to nema veze sa vezom...

Reklamiraj to i to sto pre....

pozz

salecar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od salecar »

Kakva je mogućnost popravke telefona u slučaju da je druga varijanta u pitanju tj. regulacija punjenja ?

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Sta bre radi? :) daj im prazan tel,reci da ga stave na punjenje sa TVOJIM punjacem,i kad vide kako ide :) sve ce im biti jasno :P
Nokia E71... Elegant, but deadly

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

drgrga napisao:Nikakav bug u softweru,to nema veze sa vezom...
Ja nisam rekao da mu baterija slabo drzi zbog bug-a u sw,nego da to sto mu ikonica pokazuje da je puna baterija posle 20 min. moze da bude problem sa sw,da se razumemo! :roll:
A za kratko trajanje baterije,ti je najverovatnije kriva sama baterija,jer je sasvim moguce da su ti uvalili falsh,odnosno losu kopiju! ;)
Moj savet ti je da uzmes od nekog koga poznajes,a ima W810,odnosno BST-37 bateriju,i zamenis je na par dana pa ces videti dal je do baterije! ;)

salecar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od salecar »

Pazi, promenio sam tri firmware-a ali je uvek isto, na standby-u mi za jedan dan skine na 60% a punjenje sa minimuma tj. manje od 10% do 100% traje 15-20 min ....... Krshh bre .... :smutny:
Ide na reklamaciju definitivno, samo ostaje pitanje da li su u servisu u stanju da otklone problem. :angry:

salecar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od salecar »

Da rezimiramo :D

Problem je baterija - definitivno.
Probao bateriju staru 2 godine iz K750 i sve šljaka kako treba, otprilike troši 20% baterije na 24h.
Punjenje takođe - oko sat i po. 8)

Pozdrav

charly brown
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Sep 2008. 23:50

Post od charly brown »

samo da dodam i zakljucim ovo sto ste vi vec niveli. bateriju puniti najmanje sat ipo, bez obzira sto pokazuje da je puna. kod mene su sve opcije potrosnje postavljene na minimumu, i baterija drzi 4-5 dana, s obzirom da rijetko razgovaram.

Odgovori