Problem za zvonjavom za sms kod Nokie 8310

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Problem za zvonjavom za sms kod Nokie 8310

Post od vlada1970 »

Ćao prijatelji,

kupih ovde preko oglasa, pre nekoliko dana, baš lepo očuvanu Nokiu 8310 ( moj dugogodišnji san :oops: ) po prvi put u životu. Ma kao lutkica izgleda. I radi super. Jedino što primetih juče, da mi sms zvonjava zakazuje na neki način. Ne znam kako drugačije da se izrazim, ali tako izgleda.

Znači, sve je kao i uvek namešteno na isto - zvonjava na maksimum, i sms zvonjava na special itd. I tu nisam ništa dirao. Ali posle podne provalim da kad mi stiže poruka, to se čuje vrlo slabo. Proverim u menu-ju, ništa nije menjano. Sve stoji kao i pre. Čak i kad otvorim zvonjavu za sms u menu-ju, onda se čuje na najjače. Onda izadjem iz menu-ja i pošaljem sam sebi poruku, toliko tiho se čuje da jedva čujem u tihoj sobi a telefon pored mene. Da kažem da mi je pre podne sve super radilo i primao sam neke poruke i čulo se ok.

Posle svih mogućih provera da nije zvuk sam po sebi možda spušten na minimum itd, ništa nije uspelo, i ja isključim pa uključim fon i tek onda se vratilo na staro. Zavonjava za sms se vratila na najjače.

Da li je neko imao ovakvu situaciju i šta mislite, da li je ovo moguće rešiti?

Hvala, Vlada 8)

Barbarosa
Banned
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 01:18

Post od Barbarosa »

vlada1970, sta mislis o tome da uradis hard reset?mozda se nesto poremetilo,hard reset ce to ispraviti,mislim...
sacekaj jos malo pa postoju forumasi pa ces vec skontati sta da radis...

pozdrav!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok , thanks Barbarosa na predlogu.
sacekaj jos malo pa postoju forumasi pa ces vec skontati sta da radis...
Šta si sa ovim hteo da kažeš? Verujem da si u brzini pogrešno napisao.

Uradio bih hard reset, samo još da mi neko potvrdi da je to sigurno. Pošto to nikada nisam radio.

Barbarosa
Banned
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 01:18

Post od Barbarosa »

time sam hteo da kazem,da sacekas da vidis misljenja drugih,ali hard reset je apsolutno bezbedan...ali sve ce ti biti obrisano...ajde uradi hard reset,pa mi javi sta je bilo?ok?nadam se da sam pomogao... :roll:

edit:ako si mislio na ono PA hteo sam da kazem DA tj da napisem... :oops:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok , možeš li da mi pojasniš, posto na ovom fonu nema šta u stvari da se briše, osim možda imenika ako je vezan za memoriju na telefonu. Da li je tako, i još , pošto su mi je ceo imenik na SIM kartici, da li će možda i taj imenik da mi izbriše hard reset?

I sa kojom šifrom se radi hard reset?

Izvinjavam se što sam dosadan, ali ne znam ništa o tome. 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Evo našao sam šifru za soft i hard reset Nokije ali *#7370# ne reaguje. Ništa se ne dešava :shock:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

vlada1970
Пробај *#7380#
:wink:
Хај па јави да ли ради...
....погледај и пп за који минут...
Слобода или смрт

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Thanks bestboy na odgovoru i na poruci.

Ništa se opet ne dešava ni sa *#7380# :shock:

Kod mene ne radi na primer ni :

*#4720# Activate Half Rate Codec

a radi *3370# Activate Enhanced Full Rate Codec (EFR) :smutny:

Za sada mi zvonjava na sms-u radi ok, kao što je i radilo i prvih nekoliko dana posle kupovine, ali se bojim da li će opet da se desi isto kao juče kada se samo od sebe utišalo.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ljudi sta bre sve ovde pisete,kud ce vam dusa ?

Svhatite vec jednom da se sve ne resava sifrom za reset.Usput to je sifra samo za Symbian platforme,a ne za 8310.

8310 moze da se vrati na factory defaults u meniju.Sifra je 12345,ako nije menjana.

Usput mislim da to ne moze resiti problem,vec flesovanje u nekom od servisa,pa ako nije ni do sw-a,onda preci na trazenje problema u hardweru.

pozz

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok , thanks drgrga. Vidim ja da ništa ne deluje kod ovog fona. Ako mi se ponovo pojavi smanjivanje zvonjave samo od sebe, odneću ga u servis da ga flešuju.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Čisto da bi mi bilo jasno, može li neko da mi kaže, kad odnesem Nokiu na flešovanje, da li u servisu ubace uvek najnoviji firmware? Ili tad koji imaju, taj i stave iako nije možda najnoviji?

Sad pogledah na mojoj 8310 da je verzija V 05.80 23-10-02 NHM-7 a na sajtu :

http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:8310

videh da je najnovija verzija što postoji V 6.20 16-04-03 NHM-7 . Da li to treba pitati u servisu, koju verziju će da mi stave ili oni sve znaju?

Još da vas pitam, ako neko zna, da li te verzije firmware-ova, mogu negde za DZ da se skinu? Ako se ispostavi da možda servis nema najnoviju verziju, pa da im ja donesem već skinutu.

8)

EDIT : Da iskoristim da pitam - da li neko zna gde ima da se kupi maskica za ovu Nokiu ali boje baš kao ovde na forumu što je stavljena kao primer:

Slika

Ne mora originalna, to je teško i naći. Boja me oduševljava. :oops:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ne znam kako drugi rade,ali ja uvek ubacim vecu od predhodne...u vecini slucajeva zadnju.
Zadnja ver za NHM-7 je 6.20

A ovo sto rece,ako nemaju,ni ne ostavljaj u takvom servisu,jer onda ne znam sta popravljaju ako nemaju zadnji firmware za 8310 koja je stara cirka 5 godina.... :uhuh:

pozz,

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Thanks drgrga . 8)

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

vlada1970, ja imam 8210 i 8310 konkretno imam od 2002 telefon je mala bebica cuvam ga ko oci u glavi samo mi treba originalna tastaturica za nju jer mi se onaj sjajan deo malkice ogulio :-) obozavam te male nokie ouvek sam bio fan njih 8310 sam platio oko 360e u to vreme 8) MNOGO DOBAR TEL radio diktafon 3 min :P secam se posle sam uzeo u krajem 2002 7210 bio je krs naspram male bebice :P Najjaca dva telefona su 8210 i 8310 i apsolutni sam fan ta dva modela :-)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Meni pričaš Igor88bg. :D

Ovde sam mnogo puta pisao, čini mi se, da ako bih birao najlepši telefon koji je ikada napravljen od kad postoji mobilna telefonija, ja bih izabrao 8310. Znači, bukvalno sam zaljubljen u dizajn. Taj koji je kreirao 8310, treba da bude u rangu Pininfarine ( Slika ) bez problema. :wink:

Pomislio sam pre par nedelja a pre neki dan dobijem potvrdu na youtube-u da nisam jedini koji tako razmišlja, a to je - Nokia bi definitivno trebala da napravi telefon koji je identičan po izgledu kao 8310, samo sa modernijim funkcijama. Kao neki "remake".

Mislim da bi takav telefon zaradio firmi Nokia ogromnu lovu. Znači, bio bih verovatno prvi koji bi u Srbiji uzeo taj fon. :)

Pazi molim te kad sam tek sad pre nedelju-dve prvi put uzeo Nokiju 8310 a toliko dugo mi se svidja. Drug je još 2001 ili 2002-e doneo iz Švice dve Nokie 8310 i od tad maltene želim samo taj fon, ali mi je dugo bio preskup. 700 maraka je cenio taj telefon kad je doneo, a bio je medju jeftinijim u oglasima 8)

Potpuno te razumem u vezi "ljubavi" sa Nokijom 8310 i 8210, isto. Baš bih voleo kad bi negde postojao neki fan klub gde bi ljubitelji mogli da se dopisuju i da možda i naprave peticiju da se napravi nova 8310 sa modernijim funkcijama. Nešto kao što po svetu ima fan klubova WV buba, pa ljubitelji razmenjuju delove, pričaju o bubi itd.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

vlada1970, aj ako nadjes neki fan club zovi me ili bi mogli mi da napravimo koliko sam shavtio na gsmareni ima dosta ljubitelja ova dva modela :-) u kojoj boji ti je 8310? :-) Edit Gde mogu naci ORIGINAL krvavo crvenu masku za 8210 najlepsa maska uuuuh KENZO je napravio ovu masinu do bola :-)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Nisam još naišao na takav fan klub, pa sam zato i rekao da bi tako nešto bilo lepo napraviti. Na youtube-u videh, na primer mali klipić od Mobile Gazette gde spiker pominje da jedan tako jedinstven i genijalan dizajn koji je Nokia napravila sa 8310, definitivno zaslužuje retro remake istog.

8310 mi je belo plava, takav sam kupio pre 10-15 dana, ali hoću da uzmem neku drugu maskicu. Zato i pitah gde ima da se kupi ovakva gore iz prethodnog odgovora. Bio sam na buvljaku i nadjoh samo dve maskice - sivu i belo crvenu - ali mi se ne svidjaju. Nadam se da po raznim radnjama imaju još neke boje. Nemam sad vremena ali planiram da malo obidjem prodavnice.

Da sam znao da te zanima maskica za 8210, pogledao bih na buvljaku. Ako se dobro sećam , videh neke maskice za nju ali se ne sećam boja.

Pazi kad nisam znao da je Kenzo dizajnirao 8210. Pa da, stvarno je odlična. Moj favorit je i dalje 8310. :D

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

vlada1970, heh procitaj http://press.nokia.com/PR/199910/775669_5.html :-) 8) inace ja volim originalne maskice a n djaniju ne verujem da ih mogu naci ili bar da nedjem neku kavlitetniju crvenu ovo ova narandzasta traje pitaj boga i kao nova je (Original) a kineske su mi trajale recimo 3-4 mes i izgule se sva od kucanja poruka! originl je original! Ps sto se tice 8310 ja imam originalnu crnu masku znas ono sivo crno i sivo crvenu obe original ! 8) ali sam srvenu malo izlizao dok je crna stara vec dooosta ali je ne koristim 2 god dao sam ga majci jer joj se svidja i ona koristi crvenu makicu obozava taj tel :-) kupio sam ga 2002 :-) dao sam lepe parice za njega u evrima cini mi se oko 360 u radji! a odmah potom i 7210 koji je takodje lep telefon :-)

Odgovori