Kako da ostvarim svoje pravo na garanciju!!! Molim pomozite!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
savic4430
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Apr 2010. 01:08

Kako da ostvarim svoje pravo na garanciju!!! Molim pomozite!

Post od savic4430 »

Zdravo. Kupio sam samsung d980. Dobio garanciju 12 meseci. Posle par meseci, na telefonu pocinje Touchscreen da pravi probleme.
Telefon sam odneo u radnju u kojoj je kupljen rekli su mi da dodjem za par dana. I kad god sam dolazio, dali zu mi vizit karticu i rekli da dodjem za par dana. Onda je bilo dodji "uvece", pa dodji sutra. Telefon i dalje ne radi a evo vec 50 dana nije kod mene. U garanciji stoji da su duzni da mi daju nov posle 45 dana, ali to odbijaju da urade. Kazu vec su dali dosta para da ovaj telefon poprave i da ce probati da ga oprave, ali da neznaju kad ce biti u mogucnosti.

Molim vas recite mi sta treba da radim u ovoj situaciji

u napred hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

savic4430, garancija na Samsung telefone koji su kupljeni legalno, i koju obezbedjuje uvoznik - Roaming, je 24 meseca. Ako si dobio garanciju na 12 meseci to znaci da si kupio telefon u nekoj od radnji koja prodaje nelegalno uvezene telefone. Pretpostavljam da nemas ni fiskalni racun (mislim na "pravi" fiskalni racun odstampan na fiskalnoj kasi, ne rukom pisan racun)?

Ako je to zaista slucaj, legalno mozes malo toga da uradis, ti i nemas garanciju, vec "garanciju" koja zavisi od dobre volje prodavca. Mozes da im pripretis da ces ih prijaviti trzisnoj ili drugoj nadleznoj inspekciji - posto oni u sustini prave gomilu finansijskih prekrsaja. Ili da nadjes 5-6 krupnijih-jacih prijatelja pa da se svi zajedno "raspitate kada ce biti gotovo servisiranje?"
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

tomas.hokenberi,

Bas tako...odlican odgovor...jos samo da dodam da taj telefon ima stvarno problem sa touchom,riknjava kao lud,skup a nema ga bas svako.....i eto muke kako da ga ispostuju,no to je vec problem tog prodavca

Odgovori