5530 problem sa baterijom

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Hypnotoad
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Jun 2010. 20:46

5530 problem sa baterijom

Post od Hypnotoad »

Pozdrav.
Pre neki dan sam uzeo 5530 i imam problema sa baterijom. Naime, baterija ne moze da izvuce ni 24h, a nekad i manje. Jes' da sam cackao po fonu, ali ipak ne bi trebalo tako brzo da ode...Na primer, sinoc mi se preko noci ispraznila, sa sedam crta, na dve, a telefon je mirovao...Formirao bateriju nisam, a procitao sam da treba da prodje par praznjenja/punjenja da bi baterija radila punim kapacitetom, jel to tacno?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Hypnotoad, Li-Ion i Li-Polymer baterije se ne formiraju. Posto svi moderni telefoni (daklem telefoni napravljeni u poslednjih 7-8 godina) koriste Li-Ion ili Li-Polymer baterije, ne postoje vise mobilni telefoni kod kojih se formiraju baterije. Ako baterija ne radi dobro postoji neki problem sa baterijom ali to sigurno nema nikakve veze sa "formiranjem".

Inace 5530 XM je S60 Symbian telefon i sva pitanja o 5530 postavljaj u odgovarajucoj temi u odeljku za Symbian S60 telefone, nikako u Nokia odeljku.

Ova tema ce ti biti prebacena u "Servisiranje".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Hypnotoad, reklamiraj telefon. Ja imam 5230 i uz maksimalno čačkanje (internet, pozivi, sms, muzika...) hoće baterija da se isprazni za jedan dan, ali kada telefon miruje (normalno se koristi), može da mi baterija potraje i 3-4 dana.

Odgovori